Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ενσταση κατά του κύρους του εκλογικού αποτελέσματος στην κοινότητα Καρδάμαινας υπέβαλε η Δύναμη Αλλαγής

03/11/2023
297 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου με ένσταση κατά του κύρους της με αριθμό 71/2023 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Κω και ανακηρύχθηκαν οι επιτυχόντες και επιλαχόντες σύμβουλοι του δημοτικού συμβουλίου υπέβαλε ο κ. Γεώργιος Κυρίτσης, υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Δύναμη Αλλαγής».

Στις άνω εκλογές συμμετείχαν επίσης ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» με επικεφαλής τον Θεοδόσιο Νικηταρά του Αντωνίου, καθώς και ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σύμφωνα με την με αριθμό 71/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Κω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» πέτυχε την απόλυτη πλειοψηφία και ως δήμαρχος εκλέχθηκε ο κ. Θεοδόσιος Νικηταράς, καθώς πλειοψήφησε με ποσοστό άνω του 43% συν 1 ψήφο του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Ειδικότερα ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» έλαβε ποσοστό 59.90%, ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΑΛΓΗΣ» ποσοστό 35.27% και ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ποσοστό 4.84% επί των 16.276 έγκυρων ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 17 έδρες, ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» καταλαμβάνει 11 έδρες, και ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καταλαμβάνει 1 έδρα.

Ο κ. Κυρίτσης βάλλει κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2023 στην Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας.

Διατείνεται ότι ψηφοδέλτια του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ», μη νόμιμα κρίθηκαν άκυρα από τις εφορευτικές επιτροπές και θα έπρεπε να έχουν κριθεί έγκυρα και ζητά να ακυρωθεί μερικώς η με αριθμό 71/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και να προσμετρηθούν ως έγκυρα 23 ψηφοδέλτια του συνδυασμού.

Την ένσταση υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ