Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Eπιστολή του Φιλητά για την Βασιλική του Αγ. Γαβριήλ στο Ψαλίδι

04/05/2024
182 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Κως, 01 Μαΐου 2024

Προς:

1. Γραφείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου,

2. Γραφείο Αρχαιολογικής υπηρεσίας Κω,

3. Τεχνικές υπηρεσίες Δήμου ΚΩ,

4. Ιερά Μητρόπολη Κω-Νισύρου,

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων κατά καιρούς για τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της ΚΩ, που επάξια συναγωνίζονται μνημεία προηγούμενων ιστορικών περιόδων. Η βασιλική του Αγίου Γαβριήλ στο δρόμο προς το Ψαλίδι προκαλεί, λόγω της σπουδαιότητας της, το ενδιαφέρον όλο τον χρόνο. Αν παρατηρήσουμε τους διερχόμενους ενορίτες, περνώντας δεν παραλείπουν να κάνουν το σταυρό τους αναγνωρίζοντας, χωρίς λεπτομέρειες ιστορικές, τη θρησκευτικότητα του χώρου. Σε κάθε ευκαιρία εκφράζουν παράπονα που, από τη μία μεριά τον χειμώνα ο ιερός αυτός χώρος πλημμυρίζει και απ' την Άνοιξη και μετά, απ' τα πολλά χόρτα γίνεται, ατυχώς, βοσκότοπος. Δυστυχώς, λάθη του παρελθόντος έκλεισαν τα «τούμπα», όπως έλεγαν οι γονείς μας, τα οποία βοηθούσαν την απορροή των υδάτων στη θάλασσα. Σήμερα η βασιλική βρίσκεται χαμηλότερα απ' την επιφάνεια του δρόμου με όλα τα θλιβερά επακόλουθα. Ένα ενδιαφέρον άρθρο της κ. Ξανθίππης Αγρελλη περιγράφει περισσότερα για τη σπουδαιότητα του χώρου. Εμείς μεταφέροντας τα συναισθήματα των ενοριτών του Αγίου Γαβριήλ, ελπίζουμε στην καλή συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων για το καλό του μνημείου προς όφελος της ιστορίας του τόπου.

Για το ΔΣ


Η Πρόεδρος,                                                              Ο Γεν. Γραμματέας,

Μαρία Τουλαντά Παρισίδου                                  Παπαστεριάδης Δημήτριος 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
mk
mk 05/05 - 15:29
εχουν δικιο όσοι ζητουν αποκατασταση υδραυλικών απορροής
Φυσικά ο δρόμος δεν είναι απαραίτητο να πάψει να υπάρχει, αλλά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όπως σε χιλιάδες αν όχι εκκατ/ια ανα τον κόσμο αναλογες περιπτώσεις.Αλλοι έχουν πιθανώς και προφανώς τα δικά τους κολλήματα, και τις δικές τους προτεραιότητες, εμείς συμφωνούμε απόλυτα με τους υπογραφοντες.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/05 - 12:31
Βασικα
Να χαλάσουμε τον δρόμο να φεύγουν τα νερά.Τι χρειάζεται ο δρόμος;Όσο για τις πέτρες που έχουν μείνει ας έφτιαχναν άλλη μια εκκλησία εκεί.Να έστελνε λεφτά το πατριαρχείο που εισπράτει από τα νησιά.Θα μου πεις έχουμε γεμίσει παπάδες να μην έχει ο καθένας την εκκλησία του;Σοβαρευτητε.Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες από τα κολλήματα σας.
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 04/05 - 19:38
Αρχαία
Πολύ σωστή κίνηση κ πρόεδρος μας. Αλλά ας ελπίσουμε για πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ