Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επιστροφές - καταστροφές: Το πολιτικό παιχνίδι τώρα ξεκινά στην Κω...

21/02/2023
2017 Εμφανίσεις
12 Σχόλια

Επιστροφές καταστροφές είναι ο σημερινός μας τίτλος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Κω καθώς επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ που σας παρουσίασε αναλυτικά και αποκλειστικά το Βήμα της Κω τις τελευταίες εβδομάδες περί συναντήσεων πρώην δημάρχων με επικεφαλής τον κ. Κώστα Καΐσερλη.

Μπορεί το ρεφρέν να λέει: « Επιστροφές καταστροφές, στην ίδια κόλαση στο ίδιο χτες. Κι όμως μετά κάθε μετά, πάντοτε έλεγα "ποτέ ξανά". Το ποτέ ξανά προφανώς και δεν ταιριάζει στον κ. Καίσερλη ο οποίος ζει και αναπνέει για την πολιτική και μάλιστα ξεκίνησαν τα όργανα καθώς βγήκαν και τα πρώτα βιολιά.

Έχουμε γράψει ξανά ότι μόνο ο μακροβιότερος δήμαρχος της Κω θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια ταραχή καθώς οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και η επιστολή του περί ανησυχιών για την τοπική αυτοδιοίκηση, προκαλούν σε κάποιους στιγμές de ja vu , στην ίδια κόλαση , στο ίδιο χθες που τραγουδά και ο Τερζής.

Κοπή πίτας ΠΑΣΟΚ: Είδηση η παρουσία Καΐσερλη

Καταρχήν η είδηση της κοπής της πίτας ήταν η παρουσία του κ. Καΐσερλη ο οποίος μπορεί να είναι ιστορικό στέλεχος του Παλιού ΠΑΣΟΚ όμως σήμερα ταυτίζεται περισσότερο με το ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, τις απόψεις του συμμερίζονται και άλλοι παλιοί αυτοδιοικητικοί  όπως ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ κ. Θεοφιλίδης καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Μ. Βογιατζής.

Η επιστολή των τεσσάρων και η απουσία της υπογραφής του πέμπτου πρώην δημάρχου

Την Κυριακή το βράδυ έπεσε σαν «βόμβα» στα δημοσιογραφικά γραφεία η επιστολή που κοινοποίησε ο τέως δήμαρχος μαζί με 3 ακόμη συναδέλφους και όχι 4. Την επιστολή δεν υπογράφει ο κ. Σ. Μπίλλης ο οποίος παραβρέθηκε σε κάποια από τα τραπέζια στα χωριά.

Η κίνηση των τεσσάρων δημιουργεί σαφώς προβληματισμό και αμηχανία στους κόλπους της δημοτικής αρχής καθώς είχε λάβει ξεκάθαρα την στήριξη του κ. Καΐσερλη και πολλά στελέχη είναι επιρροής του και μέλη αυτή τη στιγμή της Ισχυρής Κω. Κάποιοι μιλούν για άρση της εμπιστοσύνης.

Από την άλλη μπορεί κάποιοι να ερμηνεύουν τις συναντήσεις στα χωριά ως αποδυνάμωση Κυρίτση εκτός πόλεως, όμως φαίνεται να υπάρχει ικανοποίηση στην Δύναμη Αλλαγής καθώς ο κ. Μπίλλης δεν υπέγραψε την επιστολή αλλά ταυτόχρονα υπάρχει σκεπτικισμός για την συμμετοχή του κ. Παπανικολάου καθώς θεωρείται από πολλούς ένα στέλεχος κοντά στην παράταξη.

Τι είναι αυτό που τους ενώνει;

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα υπάρξουν αλλαγές στις πολιτικές ισορροπίες και η τράπουλα ανακατεύεται σε κάθε επίπεδο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το στοιχείο που μπορεί να ενώνει τους τέσσερις πρώην δημάρχους. Είναι η ισχυροποίηση της κεντροαριστεράς; Είναι η καλλιέργεια του εδάφους σε νεότερους οι οποίοι έχουν τον δικό τους λόγο και προτάσεις;

Φαίνεται ότι ο Κώστα Καΐσερλης θέλει να γεφυρώσει χάσματα μετά από συγκρούσεις του παρελθόντος. Είχαμε ανοικτές επιστολές μέχρι και δικαστήρια για μείζον θέματα όπως σωστά υπενθύμισε σε σχόλιό του στο Ράδιο Πρώτο ο Γιώργος Πασσανικολάκης.

Ο Αλέξανδρος Καΐσερλης και η ανάγκη των νέων για αλλαγή και επανάσταση και η πολιτική αφωνία των αρχών

Σαφώς και δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιστολή του κ. Αλέξανδρου Καΐσερλη ενός αξιόλογου επιστήμονα ο οποίος στις δημόσιες παρεμβάσεις του παρουσιάζει τις θέσεις του τεκμηριωμένα. Αναφέρει μεταξύ άλλων την αλλαγή και τις μικρές ομάδες που μπορούν να κάνουν την επανάσταση.  Στάθηκε στην αφωνία των εκπροσώπων της Κω για τα θέματα υγείας και υπενθύμισε ότι την ώρα που χτυπούσαν παλαμάκια στον πρωθυπουργό αναφορικά με την εξαγγελία δημιουργίας νέου νοσοκομείου στην Κω, την ίδια ώρα συμπολίτες πεθαίνουν κυριολεκτικά λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης.

Ο ρόλος του Μιχάλη Χατζηγιακουμή και του Ιάκωβου Φάκκου

Ο κ. Μιχάλης Χατζηγιακουμής ως γραμματέας της νομαρχιακής στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να ασχοληθεί με τα κοινά και θα φανεί σύντομα αν έφτασε αυτή η ώρα σε τοπικό επίπεδο καθώς έχει εντρυφήσει στις κομματικές διαδικασίες. Ο Ιάκωβος Φάκκος από την άλλη θυμίζουμε ότι έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και συγκεντρώνει αρκετά στοιχεία θετικά κυρίως λόγω της ευγένειάς του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν και άλλοι πρώην Δήμαρχοι στο νησί μας και τίθενται ερωτηματικά για το εάν προσκλήθηκαν οι ενεπλάκησαν στις διαδικασίες. Υπάρχει και δυσαρέσκεια για τις ενέργειες καθώς μπορεί από κάποιους να ερμηνευτεί ως υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς κάποιοι εκ των τεσσάρων δεν έχουν ασχοληθεί δημοσίως και ενεργά με τα κοινά για αρκετά χρόνια.

Περί πρώην δημάρχων που δεν συμμετείχαν στις διεργασίες

Πληροφορίες μας θέλουν πάντως να μην είχαν λάβει πρόσκληση όλοι οι πρώην δήμαρχοι της Κω για τις διάσημες πλέον συναντήσεις στα εστιατόρια και καφέ. Ένας ενημερώθηκε προ της επιστολής την οποία δεν θέλησε να υπογράψει για διάφορους λόγους; Μήπως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος εφόσον το φέρουν οι συνθήκες και οι ανάγκες της κοινωνίας; Ενδεχομένως λοιπόν η κατάληξη της επιστολής περί μη ανάμειξης στις τοπικές εκλογές να μην εκφράζει όλους τους πρώην πρώτους πολίτες του νησιού.  

Ο κ. Χατζηκαλύμνιος πάντως εδώ και μήνες δημοσίως έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές κλείνοντας ένα πολιτικό κύκλο ( άραγε προσωρινά; ).

Ξανά υποψήφιος ο Γ. Κυρίτσης

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η δήλωση του κ. Κυρίτση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ότι θα είναι ξανά υποψήφιος. Αν και πληροφορίες τους τελευταίους μήνες αναφέρονταν σε επικείμενο αρραβώνα πολιτικό με την κα. Ιωάννα Ρούφα και το Όραμα και Δράση με την προϋπόθεση να μην είναι επικεφαλής οι ίδιοι αλλά νέο πρόσωπο πχ ο κ. Γιάννης Φραγκούλης, τα χαρτιά τώρα ανακατεύονται ξανά.

Αυτή η δήλωση περί υποψηφιότητας θα μπορούσε να διαλύσει τον αρραβώνα; Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής δεν είχε πάει σε κανένα τραπέζι συζήτησης και ότι όλα αυτά ανήκουν στην στρατόσφαιρα των εικασιών.

Ο Γιάννης Φραγκούλης και το πολιτικό του αύριο

Γεγονός είναι πάντως ότι ο κ. Φραγκούλης είναι πολιτικό τέκνο του πρώην δημάρχου και είχε διατελέσει και γενικός γραμματέας του Δήμου Κω στην τελευταία θητεία του. Θα μπορούσε και αυτό το στοιχείο να παίξει το ρόλο του και να θολώσει ακόμη περισσότερο τα πολιτικά νερά. Έχουμε γράψει ξανά ότι ο κ. Φραγκούλης τελευταία παρουσιάζει μία εικόνα ετοιμότητας με αυξημένες πρωτοβουλίες.

Επίσης είναι σε εξέλιξη οι συναντήσεις μεταξύ του κ. Καΐσερλη με τον Νεκτάριο Γεωργαντή με θέμα το ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Υποψήφια η Ντίνα Σβύνου;

Σε άλλα νέα και δη τα περιφερειακά, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την φωτογραφία της κα. Ντίνας Σβύνου με τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στ Ρόδο. Χαμόγελα, αγκαλιές και θετική ενέργεια όλα αποτυπωμένα σε ένα καρέ. Φαίνεται να κλειδώνει η υποψηφιότητα της προέδρου των Ξενοδόχων η οποία δείχνει να έχει διάθεση να φέρει ένα μοντέλο λειτουργίας πιο τεχνοκρατικό μακριά από καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες.

Χωρίς Κώο υποψήφιο η ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Την επόμενη εβδομάδα η χώρα θα μπει σε προεκλογική περίοδο ενόψει των εθνικών εκλογών. Μπορεί η ΝΔ να έχει το ισχυρό προβάδισμα, γεγονός είναι πάντως ότι για ακόμη μία φορά στο ψηφοδέλτιο των γαλάζιων δεν υπάρχει ούτε ένας υποψήφιος από την Κω. Η αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει μία παράταξη που θα μπορούσε να διεκδικήσει την δημαρχία και έγιναν προσπάθειες για την Κω και παράλληλα η απουσία Κώου υποψηφίου θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες την ώρα που υπάρχει και η λεγόμενη ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Επί του πιεστηρίου: Και ο Μπαλαλής στο κάδρο

Επί του πιεστηρίου: Ακούγεται έντονα από διάφορες πηγές ότι ίσως να παίξει σημαντικό ρόλο και ίσως ηγετικό στην προσπάθεια των τεσσάρων ο κ. Γιάννης Μπαλαλής, πρώην «σύντροφος» του Κ. Καΐσερλη στην δημοτική αρχή του Οράματος και συχνός συνομιλητής του έτερου υποψηφίου πλέον δημάρχου Γ. Κυρίτση, με τον οποίο παρά τις πολιτικές διαφωνίες έχουν τελευταία αρκετές συγκλίσεις.  

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 12
Ελ αραμπι
Ελ αραμπι 24/02 - 13:51
Οκ
Τώρα που δεν υπάρχει χρήμα στην καμπαλ να δούμε πως θα κυβερνάτε.. έρχεται και θα είναι βίαιο
Νδ
Νδ 22/02 - 16:57
Νδ
Ο Καΐσερλης ακόμη κυβερνά την Κω και η ΝΔ δεν έχει ούτε έναν υποψήφιο
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/02 - 14:51
ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
Πανω να κτυπιεστε κατω να κτυπιεστε, δημαρχαρα εχουμε και προχωραμε!!
σκιουρακι
σκιουρακι 22/02 - 11:12
νυχτεριδας
νεοι ανθρωποι επικεφαλης να τους ψηφιουμε ολοι
εφιαλτης
εφιαλτης 22/02 - 09:17
φοινικας
στο δημαρχειο φανταζομε επικρατει πανικοσ με τον πατερουλη τους ας προσεχες θεοδωση δικη σου παραταξη δεν ειχες ο καισερλης στην εφτιαξε
22/02 - 08:49
Σύντροφος
Δέν ζωντανεύουν οι νεκροί !!! Γιά γηροκομείο μία χαρά σάς βλέπω. !!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/02 - 07:32
Η αληθεια
Ενας καφες των 4 πρωην εγινε θεμα. Το μονο που συζηρηθηκε, περα απο τα θεματα υγειας του καθενα, ηταν η πςριφερεια, οπου η δημοκρατικη παραταξη χολαινει. Τα υπολοιπα ςιναι ναχαμε να λεγαμε!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/02 - 07:27
ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ
Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!!!
Χορος
Χορος 21/02 - 22:27
Χορός
Γεια σου Καισερλη τους χορεύεις όλους
SURVIVOR
SURVIVOR 21/02 - 21:29
KOLIMPI
τα καταφερε παλι ο καισερλης τους εκανε ανω κατω μαλλον στο τελος θα προσχωρησει σε νικηταρα η θα αποχωρησει ο τελευταιοσ μεγαλα παιδια ειναι ολοι εχουν τουσ στοχουσ τουσ για το νοσοκομειο θα μιλησει κανεισ??
Ανώνυμος
Ανώνυμος 21/02 - 20:50
Κοτης
Χαχαχαχα. Πουλλα νυπνον της νταρι θωρει. Δημαρχος ξανα θα ειναι ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, γιατι ειναι ο καλυτερος!!!
ΤΡΕΝΟ
ΤΡΕΝΟ 21/02 - 20:33
ΕΠΙΒΑΤΗΣ
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΕΙ Κ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Κ ΠΟΙΟΣΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ