Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Eργ. Κέντρο: Απαράδεκτη η απόλυση των συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδ/σου

17/05/2022
33 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόλυση των εργαζομένων συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω.

Ενώ υπάρχει ενεργή σύμβαση μέχρι τον Σεπτέμβρη του 22, οι εργαζόμενοι 3 μέρες πριν ενημερώθηκαν τηλεφωνικά!!! ότι ήταν η τελευταία μέρα στη δουλειά.

Γινόμαστε μάρτυρες καταδικαστέων πρακτικών κι παρακολουθούμε κι εδώ στην περιοχή μας να απολύονται εργαζόμενοι μέσω τηλεφώνου, όπως είδαμε να απολύονται εργαζόμενοι μέσω ZOOM!!!!

Η επίρριψη ευθυνών μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της ΔΕΥΑΚ δεν αφορά τους εργαζόμενους. Το Υπουργείο πολιτισμού έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους εργαζόμενους αυτούς, που πριν λίγο καιρό τους άφηνε απλήρωτους για πολλούς μήνες και τώρα μέσα σε μια νύχτα τους πετάει στην ανεργία.Το προσωπικό αποτελείται τόσο από μόνιμους κατοίκους του νησιού, αλλά και εργαζόμενους από άλλα μέρη της Ελλάδας που αυτή την στιγμή μένουν ξεκρέμαστοι.

Οι συμβάσεις με ημερομηνία λήξης κρατούν σε ομηρία δεκάδες εργαζομένους χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει και που θα βρεθούν με το τέλος αυτών. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι που επιτελούν τόσο σημαντικό έργο και αφορά τον πολιτισμό και την ιστορία μας δεν μπορεί να εργάζονται κάτω από καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Απαιτεί να παρθούν ΤΩΡΑ πίσω οι απολύσεις. Να σταματήσει το αίσχος των συμβάσεων και οι εργαζόμενοι να παλέψουν για μόνιμη σταθερή δουλειά.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ