Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ για Κω: “Δεν επαρκούν τα ασθενοφόρα – Ελλείψεις σε διασώστες”

24/05/2024
271 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Την ανησυχία τους για την αδυναμία αντιμετώπισης  περιστατικών που συμβαίνουν ταυτόχρονα και χρήζουν άμεσης μεταφοράς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω, με ορατό τον κίνδυνο απώλειας ζωής ,εκφράζουν  σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου κάτοικοι της Κω, με αφορμή δυο περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη 22 Μάη .

Ένα παθολογικό (ανακοπή) στο Ψαλίδι σε ξενοδοχειακή μονάδα και άλλο ένα στο ιστορικό κέντρο που αφορούσε  σε τραυματισμό τουρίστριας που προσέκρουσε με πατίνι σε ΙΧ.


Οι διερχόμενοι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο του ατυχήματος ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ το οποίο όμως, εκείνη την ώρα, εξυπηρετούσε το σοβαρό συμβάν στο Ψαλίδι με έναν 40χρονο, ο οποίος δυστυχώς κατέληξε ,παρά τις προσπάθειες των διασωστών που οφείλουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο να εξαντλήσουν τα  50 λεπτά προχωρώντας σε ΚΑΡΠΑ .

Στη συνέχεια το ασθενοφόρο παρέλαβε τη νεαρή τουρίστρια για να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο όπου αντιμετωπίστηκε και ειναι εκτός κινδύνου.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν.Αιγαίου, η μονάδα του ΕΚΑΒ στην Κω διαθέτει ένα μόνο αξιόμαχο ασθενοφόρο με πλήρωμα.

Το δεύτερο ασθενοφόρο χρησιμοποιείται από τον στρατό για δευτερογενείς διακομιδές – με έναν μόνο οδηγό στρατιώτη-ενώ ένα τρίτο ασθενοφόρο που υπήρχε δεν μπορεί να αξιοποιηθεί λόγω έλλειψης διασωστών και λόγω βλάβης η οποία το έχει καθηλωμένο ένα μήνα τώρα στο συνεργείο καθώς αναζητούνται ανταλλακτικά ( φανοί και μπαταρίες).

Να σημειωθεί ότι επτά μόνιμοι διασώστες και δυο επικουρικοί αποτελούν τη δύναμη του ΕΚΑΒ στο  νησί και μόλις καλύπτονται οι τρείς βάρδιες .Για να κινηθεί και το δεύτερο ασθενοφόρο χρειάζεται τουλάχιστον 8-10 διασώστες.

‘’Και πάλι όμως δυο ασθενοφόρα δεν επαρκούν ειδικά  τη καλοκαιρινή περίοδο λόγω τουρισμού όπου ο πληθυσμός των 40.000 κατοίκων πολλαπλασιάζεται ’’ δηλώνουν εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, υπενθυμίζοντας ότι η μονάδα της Κω εξυπηρετεί και τα γειτονικά νησιά Κάλυμνο ,Νίσυρο ενώ συνεχείς είναι και οι διακομιδές  από τη κλειστή δομή προσφύγων στο Πυλί .


ertnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
The Truth
The Truth 25/05 - 22:20
Προς Θωμάς ιβρος 24/05 - 20:39 Διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου
.................
Θωμάς ιβρος
Θωμάς ιβρος 24/05 - 20:39
Διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου
Ευτυχώς που δεν μας σκοτώνετε κιόλας αλλά εκεί που πρέπει να κάνετε παράπονα μουγκα ξεφτίλα ρε φίλε λες και φταίμε εμείς
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/05 - 11:20
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Δεν πειράζει βρε σιγά, τι να τα κάνεις τα ασθενοφόρα όταν αισθάνεσαι τόση ασφάλεια με τόσα περιπολικά, η υγεία περισσεύει

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ