Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Φ. Παπανικολάου: Πρόταση για ίδρυση “Κέντρου Εκπαίδευσης για ΠΕριβάλλον”

02/02/2024
161 Εμφανίσεις
7 Σχόλια

Παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων σήμερα και με την ευκαιρία αυτή θυμίζω ότι στο νησί μας υπάρχουν δύο σημαντικοί υγρότοποι, της Αλυκής και του Ψαλιδίου, οι οποίοι παρά το ότι προστατεύονται νομικά από το κεντρικό κράτος, παραμένουν αναξιοποίητοι από την τοπική κοινωνία.

Επαναφέρω λοιπόν την ψηφισμένη από το 2011 πρόταση μου για ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του υγρότοπου ψαλιδίου. 

Η ίδρυση ενός διεσπαρμένου “Κέντρου Εκπαίδευσης για ΠΕριβάλλον (ΚΕ.ΠΕ.Α.), όπως ονομάζονται πλέον αυτά τα κέντρα, θα αξιοποιήσει συνολικά τις υπάρχουσες υποδομές στο Ψαλίδι, θα τις αναδείξει και είναι απολύτως εφικτή εφόσον αγκαλιαστεί από την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Με την λειτουργία του κέντρου θα εξασφαλιστεί εξειδικευμένο προσωπικό που θα πληρώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και έτσι θα αξιοποιηθούν παραγωγικά οι εγκατελειμμένες εγκαταστάσεις του υγρότοπου στο Ψαλίδι, μαζί με άλλες τοπικές υποδομές. 

Ταυτόχρονα η αναβάθμιση-αξιοποίηση του υπάρχοντος κατασκηνωτικού χώρου θα δώσει ώθηση στη υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πολλά από τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν με Ευρωπαϊκούς πόρους και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη μαθητικού τουρισμού εκτός της τουριστικής αιχμής. 


 Με Εκτίμηση

 Φίλιππος Ν. Παπανικολάου

  Σύμβουλος Δημοτικής κοινότητας ΚωΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 7
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/02 - 19:26
Παρατήρηση
Λέει πως δεν αξιοποιούνται Ε ρε οτιδήποτε φέρνει λεφτά ας το αξιοποιήσει ο δήμος Βάλτε στα πτηνά διόδια, μπας κ φτιάξετε τους δρόμους
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/02 - 19:25
Συγχαρητήρια
Δώστε ένα βραβείο Michelin στον κύριο , Πούλιτζερ ή ένα Όσκαρ του Χόλιγουντ που αντί να κοιτούν τα προβλήματα του δήμου τα σπρώχνουν κάτω από το χαλί λέγοντας αερολογιες για τους υδροβιότοπους
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/02 - 17:07
Έλεος...
Ασχολείσαι με τα άλλα και άλλα και δεν ασχολείσαι με το ΕΠΑΛ που ρήμαξε από όλες τις απόψεις.. είσαι μακριά από τα παιδιά και τους γονείς και δεν παρηγαγες έργο τόσα χρόνια που πληρώνεσαι.. Μετά λύπης μου απορώ γιατί ορισμένοι δε κάθεστε στα σπίτια σας να αναλάβει κάποιος πιο νέος.. και ικανός...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/02 - 16:33
Ποιος είσαι ;
Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε!!! Αυτός πάλι ποιος είναι ; Από που ξεφύτρωσε ;; Βρε άντε κλείστε καμία λακκούβα πρώτα και μετά να έχετε τα μούτρα να μιλάτε κιόλας!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/02 - 15:39
Ανακοίνωση
Προς τα απανταχού φλαμίνγκο, Τρέξτε να σωθείτε από τον δημοτική αρχή Κω και τις προτάσεις τους
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/02 - 13:06
Αμαν
Εδώ ο κόσμος καίγεται....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/02 - 13:06
Παρατήρηση
Βγες κ πες για το πώς τα έχει κάνει η δήμαρχος σου.. κ άσε τους υγροβιότοπους στην ησυχία τους.. μην τους γεμίσετε με τρύπες και αυτούς

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ