Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Φαγκρί κορωνάτο 8 κιλών ψαρεύτηκε στην Κάλυμνο

04/11/2022
286 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ένα μεγάλο φαγκρί κορωνάτο, βάρους 8 κιλών, από τον Καλύμνιο  δεινό ψαρά Παντελή Μίχα ,τον “Ευρωψαρά” όπως τους αρέσει να τον φωνάζουν

 Όπως μας λέει ο Παντελής, αυτό το φαγκρί τον ψάρεψε σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2022, με παραγάδι στα καταγάλανα νερά της θαλάσσιας περιοχής Τελένδου- Αγίας Κυριακής.

Το Φαγκρί Κορωνάτο είναι είδος βενθοπελαγικό που συναντάται σε πολύ μεγάλα βάθη και παίρνει το όνομα του απ’το χαρακτηριστικό εξόγκωμα που έχει στο κεφάλι του, το οποίο μοιάζει με κορώνα.

Το κορωνάτο φαγκρί διαφέρει από το απλό φαγκρί σε νοστιμιά, καθώς είναι πολύ πιο νόστιμο, διαφέρει από τα φαγκριά τόσο στο μέγεθος όσο και στο χρώμα, (έχουν πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα προς το ροζ) αλλά η βασική τους διαφορά έγκειται στο “εξώγκομα” που βρίσκεται στο κεφάλι του ψαριού, το οποίο είναι όλο σάρκα και το καλύτερο φαγητό του ψαριού.

Το φαγκρί κορωνάτο έχει εξαίσια γεύση. Η γλυκιά του σάρκα είναι συμπαγής, συνεκτική και πολύ ανώτερη από άλλα ψάρια εξίσου Α’ Ποιότητας. Το κρέας του είναι λευκό και αν θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε την υφή του θα λέγαμε πως είναι τόσο συνεκτική όσο της καραβίδας. Η μοναδική του γεύση αναδεικνύεται ιδιαίτερα στα κάρβουνα

Το κορωνάτο φαγκρί κατοικεί σε βάθος 20-220 μέτρων. Προτιμά να κολυμπάει κοντά σε βράχια και πέτρες, καθώς και κοντά στον αμμώδη πυθμένα.

Συναντάται σε ολόκληρη την Μεσόγειο Θάλασσα και ιδιαίτερα στα νησιά μας με τα καταγάλανα νερά.

kalymnos-news.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ