Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Νικητιάδης: Ομολογία Γεωργιάδη - Αδύναμη η σαρξ της ΝΔ για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο της Κω

20/02/2024
130 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Παντελώς αδύναμη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τις τραγικές χρόνιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Κω. Αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Νικητιάδη Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αφού ομολόγησε πως «Η σαρξ είναι αδύναμη…» αναφορικώς με τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα,  κρύφτηκε πάλι πίσω από ανακοινώσεις για προκηρύξεις θέσεων χωρίς να λαμβάνει υπόψη του πως και οι εφτά προηγούμενες μέσα σε ένα έτος αποδείχθηκαν άγονες. Ο κ. υπουργός κρύφτηκε επίσης πίσω από την έλλειψη ειδικοτήτων, όπως είπε και τη φυγή ιατρικού προσωπικού στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης για να αιτιολογήσει την αδυναμία της κυβέρνησης.

Ο κ. Νικητιάδης στην τοποθέτηση του τόνισε πως παρά τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη τον Ιούνιο του ’22 από την Κω, ότι «οι ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατό», 21 μήνες μετά, η κατάσταση αντί να βελτιωθεί έχει χειροτερέψει. Παραλλήλως ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε πως «η Κως, το νησί του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη είναι δυστυχώς η τραγικότερη περίπτωση ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, αφού από τις 42 οργανικές θέσεις που έχει για να καλύψει έναν πληθυσμό 40.000 κατοίκων το χειμώνα και 120.000 και πλέον κατοίκων τους τουριστικούς μήνες, είναι καλυμμένες μόλις  24.

Παραθέτοντας στοιχεία ο κ. Νικητιάδης, αναφορικώς με το πως μπορούν να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς τόνισε πως η Κως ήταν πρώτη σε αεροδιακόμιδές το 2023 με το κόστος αυτών να αγγίζει περίπου τα 2 εκατ.€. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να είναι αντιστάθμισμα στην αναζήτηση των κινήτρων. «Αντί η Κως να αποτελεί ένα παγκόσμιο κέντρο υγείας  ως πατρίδα του Ιπποκράτη συνεχίζουμε να έχουμε ένα νοσοκομείο που νοσεί βαριά και βρίσκεται στην εντατική με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ» κατέληξε ο κ. Νικητιάδης.

Μετά το πέρας της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης ο κ. Νικητιάδης δήλωσε : «Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης δήλωσε στην ουσία στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να καλύψει το τεράστιο κενό του ιατρικού προσωπικού στο νησί της Κω. Ο υπουργός προέβαλλε δικαιολογίες που ουδόλως ευσταθούν και σε καμία περίπτωση δε δίδουν λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα. Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί και δεν μπορεί να λύσει το τεράστιο πρόβλημα του νοσοκομείου της Κω και συνεχίζει να μας εμπαίζει με νέα νοσοκομεία που ακόμη και αν γίνουν αυτά θα είναι χωρίς προσωπικό. Ο λαός της Κω δεν μπορεί να ανέχεται άλλο αυτό τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση».  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/02 - 10:53
η μονη λυση να τρωνε αγωγες ολοι τους
ουστ απο εδω ολοι σας Σαν δεν ντρεπεστε νησι των 45 χιλ κατοικων και των 200 χιλ το καλοκαιρι μας εχετε αφησει στο ελεος του ΘεουΗ Διοικηση του νοσοκομειου αντι να τρωει τους παχυλους μισθους της, καλυτερα θα ηταν να ειχε παραιτηθει αλλα αφου δεν εχουν τσιπα πανω τους εκαναν τα χαρτια τους να συνεχισουν το εργο της διαλυσης και της καταστροφηςΟυστ απο εδω ανικανοι
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/02 - 09:52
🤮🤮
Εμετικοι όλοι σας.. κομματοσκυλα..

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ