Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ

07/02/2024
270 Εμφανίσεις
11 Σχόλια

Να «βγάλει το νοσοκομείο της Κω από την εντατική που η ίδια το έβαλε» ζητάει από την κυβέρνηση, με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή ο Γιώργος Νικητιάδης, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και τ.υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού. Η πλήρης απουσία καρδιολόγου, η απουσία παθολόγου για πάνω από ένα έτος, η  απουσία γιατρού από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, η έλλειψη προσωπικού με κενές τις μισές σχεδόν οργανικές θέσεις από τις 40 που προβλέπονται, ένας μόνο ακτινολόγος και ένας μόνο παιδίατρος συνθέτουν την τραγική εικόνα της διαχρονικής απαξίωσης του Νοσοκομείου της Κω και την εν γένει υποτίμηση του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η επίκαιρη ερώτηση απευθύνεται στον υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και κατατέθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Συμφώνως με το κείμενο της ερώτησης, στο νησί του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη στην Κω με 40.000 μόνιμους κατοίκους και 120.000 επιπλέον επισκέπτες επί 7 μήνες,  η κατάσταση είναι απελπιστική εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα, με την Κυβέρνηση να αδιαφορεί επιδεικτικώς για τις τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα. Αδιανόητη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας καρδιολόγος ενώ για πάνω από ένα έτος δεν διαθέτει παθολόγο.

Από τις τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγων, υπηρετεί μόνο ένας που έχει λάβει γονική άδεια ανατροφής τέκνου και θα απουσιάζει μέχρι τον Απρίλιο. Ο ίδιος έχοντας την ευθιξία που δεν διαθέτει η κυβέρνηση, προσέρχεται οικειοθελώς και εφημερεύει στο νοσοκομείο 8 ημέρες τον μήνα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες τη λύση δίνουν οι ιδιώτες! Είναι ασύλληπτο  στο νησί του Ιπποκράτη το δημόσιο νοσοκομείο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει ένα καρδιολογικό περιστατικό, ενώ για τα πάσης φύσεως χειρουργεία, για τα οποία απαιτείται στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου βεβαίωση καρδιολόγου, οι ασθενείς λαμβάνουν τις βεβαιώσεις από ιδιώτες καρδιολόγους. Παραλλήλως για πάνω από ένα έτος το ίδρυμα δεν διαθέτει παθολόγο, αφού οι 4 οργανικές θέσεις παθολόγων παραμένουν κενές, με αποτέλεσμα σε έκτακτα περιστατικά οι ασθενείς καλούνται να φέρουν μαζί τους στο νοσοκομείο ιδιώτη ιατρό, τον οποίο πληρώνουν οι ίδιοι.

Στο νοσοκομείο της Κω από τις 40 οργανικές θέσεις υπηρετούν μόλις 25 ιατροί, ενώ συμφώνως με μελέτη του νοσοκομείου οι οργανικές θέσεις θα έπρεπε να είναι 70. Κανείς ιατρός δεν υπηρετεί στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Παραλλήλως υπηρετεί μόνον ένας παιδίατρος και ένας ακτινολόγος, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι δύο για κάθε ειδικότητα. Μάλιστα, το νοσοκομείο αναγκάστηκε να προβεί σε σύμβαση με εξωτερικό ακτινολόγο για τη διενέργεια των αξονικών εξετάσεων. Η παροχή ιδιωτικών ιατρικών υπηρεσιών έχει γίνει ο κανόνας για τους πολίτες του νησιού, αφού το νοσοκομείο αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες τους, οδηγώντας τους ακόμα και για απλά περιστατικά στην Αθήνα.

Ο κ. Νικητιάδης ερωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να αντιμετωπίσει άμεσα την απουσία καρδιολόγου και παθολόγου από το νοσοκομείο της Κω και με ποιό τρόπο; Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση κάλυψη των σχεδόν μισών κενών οργανικών θέσεων στο νοσοκομείο της Κω και με ποιό χρονοδιάγραμμα; Πότε θα προσαρμοστεί ο οργανισμός του νοσοκομείου στις οργανικές θέσεις που πραγματικά έχει ανάγκη το νησί του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη; 

Μετά την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης ο βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την εξής δήλωση : «Το νοσοκομείο της Κω το έβαλε η κυβέρνηση στην εντατική και πρέπει να το βγάλει.  Κατέθεσα στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση για το θέμα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί εδώ και μεγάλο διάστημα καινούργιο νοσοκομείο, την ώρα που το υπάρχον έχει εγκαταλειφθεί. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε παθολόγο και τώρα δεν έχουμε ούτε καρδιολόγο. Υπάρχουν όρια και απαιτούμε σεβασμό. Έχουμε 40.000 κατοίκους, 120.0000 τουρίστες για 7 μήνες και δεν  έχουμε ένα νοσοκομείο που να λειτουργεί στοιχειωδώς, δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό σημάδι σεβασμού στη μνήμη του  πατέρα της Ιατρικής του Κώου Ιπποκράτη. Απαιτούμε ως ΠΑΣΟΚ και θα ζητήσω να λάβω απαντήσεις από τον υπ. Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη».


Προς:Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη.

Θέμα: Χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο της Κω - Καταρρέει το νοσοκομείο εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν καλύπτονται πάνω από τις μισές οργανικές θέσεις. 

Κύριε Υπουργέ,

Η κυβερνητική απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που ίδρυσε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ, καθώς και η ιδιωτικοποίηση της υγείας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Στην Κω, το νησί του πατέρα της ιατρικής Ιπποοκράτη, με 40.000 μόνιμους κατοίκους και 120.000 επιπλέον επισκέπτες επί 7 μήνες, η κατάσταση είναι απελπιστική εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα, με την Κυβέρνηση να αδιαφορεί επιδεικτικώς για τις τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα. Σήμερα, μάλιστα, στο νοσοκομείο της Κω συμβαίνει το εξής αδιανόητο∙ δεν υπάρχει ούτε ένας καρδιολόγος, καθώς από τις τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγων, υπηρετεί μόνο ένας, ο οποίος, όμως, έχει λάβει γονική άδεια ανατροφής τέκνου και θα απουσιάζει μέχρι τον Απρίλιο.Ο ίδιος,έχονταςτην ευθιξίαπου δεν διαθέτει η Κυβέρνηση, προσέρχεται οικειοθελώς και εφημερεύει στο νοσοκομείο 8 ημέρες τον μήνα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες τη λύση δίνουν οι ιδιώτες !Είναιασύλλητπο  στο νησί του Ιπποκράτη το δημόσιο νοσοκομείο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει ένα καρδιολογικό περιστατικό, ενώ για τα πάσης φύσεως χειρουργεία, για τα οποία απαιτείται στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου βεβαίωση καρδιολόγου, οι ασθενείς λαμβάνουν τις βεβαιώσεις από ιδιώτες καρδιολόγους. Την ίδια ώρα το νοσοκομείο δεν διαθέτει παθολόγο για πάνω από ένα έτος, αφού οι 4 οργανικές θέσεις παθολόγων παραμένουν κενές, με αποτέλεσμα σε έκτακτα περιστατικά οι ασθενείς να καλούνται να φέρουν μαζί τους ιδιώτη ιατρό, τον οποίο πληρώνουν οι ίδιοι. 

Συνολικώς, στο νοσοκομείο της Κω από τις 40 οργανικές θέσεις υπερετούν μόλις 25 ιατροί, δηλαδή σχεδόν οι μισοί, την ώρα που συμφώνως με μελέτη του νοσοκομείου οι οργανικές θέσεις θα έπρεπε να είναι 70. Επίσης, ουδείς ιατρός υπηρετεί στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, με τις δύο οργανικές θέσεις να παραμένουν κενές.Ταυτοχρόνως, στο νοσοκομείο υπηρετεί μόνον ένας παιδίατρος και ένας ακτινολόγος, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι δύο για κάθε ειδικότητα. Μάλιστα, το νοσοκομείο αναγκάστηκε να προβεί σε σύμβαση με εξωτερικό ακτινολόγο για τη διενέργεια των αξονικών εξετάσεων. Η παροχή ιδιωτικών ιατρικών υπηρεσιών έχει γίνει ο κανόνας για τους πολίτες του νησιού, αφού το νοσοκομείο αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες τους, οδηγώντας τους ακόμα και για απλά περιστατικά στην Αθήνα. 

Δεδομένου ότι η νησιωτικότητα προστατεύεται από το Σύνταγμα μας, όπως και το δικαίωμα των κατοίκων στη δημόσια υγεία και στην αποτελεσματική πρόσβαση σε αυτήν. 

Δεδομένου ότιστο νοσοκομείο της Κω σήμερα δεν υπηρετεί ούτε ένας παθολόγος, ούτε καρδιολόγος ούτε ιατρός για τη ΜΑΦ, ενώ οι πολίτες ωθούνται στα ιδιωτικά ιατρεία και στην Αθήνα. 


Ερωτάται ο Υπουργός

  • Προτίθεστε να αντιμετωπίσετε άμεσα την απουσία καρδιολόγου και παθολόγου από το νοσοκομείο της Κω και με ποιό τρόπο; 
  • Σε ποιές ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση κάλυψη των σχεδόν μισών κενών οργανικών θέσεων στο νοσοκομείο της Κω και με ποιό χρονοδάγραμμα; Πότε θα προσαρμόσετε τον οργανισμό του νοσοκομείου στις οργανικές θέσεις που πραγματικά έχει ανάγκη το νησί του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη; 


Ο ερωτών Βουλευτής 

Γιώργος Νικητιάδης

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 11
Ανώνυμος
Ανώνυμος 08/02 - 07:24
Νεοδημοκρατης
Δεν άκουσα; Πως είπατε; Συγνώμη κύριε ποιος είστε; Άσε μας ρε ΝΤΕΜΕΚ....Που ήσουν εσύ; Από παρθενογένεση προηλθες;Σου λέει τίποτα 21 χρόνια κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ; Πόσοι νομάρχες, έπαρχοι δικοί σου; Δήμαρχος 25 ετια ΠΑΣΟΚ;Ρε θα μας τρελάνουν; Ού γάρ έρχεται μόνον......
Ανώνυμος
Ανώνυμος 08/02 - 07:06
Σπεκουλαντ.
Αυτον τον διοικητή νοσοκομείου! Που δεν λειτουργεί καθόλου! Γιατί είναι ακόμα στην θέση αυτή??? Που είναι η αξιοκρατία που ζητάει ηΝ. Δημοκρατία!!!
Τκ18
Τκ18 07/02 - 21:48
doctor pass
Εγώ λέω να φωνάξουμε τους Ιταλούς πίσω που είχαν όραμα κ όρεξη για δουλειά, εξάλλου πολλά έργα τους ακόμα στέκουν στο νησί μας , με τα λαμόγια τους Έλληνες χαϊρι δεν είδαμε μόνο θα θα, μίζες εργολαβίες, αναβλητικοτητα στο φουλ δουλειά 10 ημερών έχει φτάσει και 5 ετια, νομίζω η συνθήκη της Λωζάνης έχει το όρο " παραχώρηση " των Δωδεκανήσων στο ελεεινό ελληνικό κράτος οπότε χρυσή ευκαιρία να γλιτώσει η Κως από τους άχρηστους Έλληνες και να ανοικοδομηθεί εκ βάθρων σε όλους τους τομείς.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/02 - 21:09
LoL
καρδιολόγων, υπηρετεί μόνο ένας που έχει λάβει γονική άδεια ανατροφής τέκνου και θα απουσιάζει μέχρι τον Απρίλιο :giati kirie na provlepsi h dipe giafto etsi ginete kai ginotan panta twra to katalaves? to oti tou eferan deftero kai ton edioxe to xerete? Ο ίδιος,έχονταςτην ευθιξίαπου: as gelaso....4 οργανικές θέσεις παθολόγων παραμένουν κενές: prokirisonte kai vgenoun agones ti na kanoume afou kanenas den thelei na erthei stin pediki xara ippokrathsαυτοχρόνως, στο νοσοκομείο υπηρετεί μόνον ένας παιδίατρος και ένας ακτινολόγος, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι δύο για κάθε ειδικότητα. Μάλιστα, το νοσοκομείο αναγκάστηκε να προβεί σε σύμβαση με εξωτερικό ακτινολόγο για τη διενέργεια των αξονικών εξετάσεων.: otan efernan epikourikous 2 aktinologous tous dioxe o trelos kai oute gata oute zimia o idiotis me tin simvash exei perisotera @@. Δεδομένου ότι η νησιωτικότητα προστατεύεται από το Σύνταγμα μας, όπως και το δικαίωμα των κατοίκων στη δημόσια υγεία και στην αποτελεσματική πρόσβαση σε αυτήν. : oute epi ton hmeronsas den sas endiefere
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/02 - 19:28
Οργάνωση.
Κύριε Νικητιαδη! Καλύτερα να κάνετε υποψήφιοτητα ευρωβουλευτή! Διότι σε αυτην στην χώρα! Δεν ακούει κανείς! Κανέναν! Πιστεύω ότι εκεί θα έχω μαι καλύτερη τύχη! Καλή συνέχεια!
ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ
ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ 07/02 - 14:33
Οταν κυβερνουσαν οι δικοι σου
Ενω οταν κυνηγουσες απο πισω τον "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" δουλευαν ολα τελεια .....ειχατε τισ ευκαιριες και τις χασατε και τωρα τον χρονο σας χανετε γιατι δεν σας λαμβανει κανεις υποψιν του ιδιεταιρα με αυτον τον νεροβραστο παρακολουθουμενο προεδρο σας ......
Λύμουρας Τακης
Λύμουρας Τακης 07/02 - 12:55
Νοσοκομείο Κω
Στον ανώνυμο φίλο τρολ που σχολιάζει πίσω από ένα ψεύτικο προφίλ προφανώς γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτά που λέει με το πραγματικό του πρόσωπο,να σου πω ότι την φαπα την έφαγε ο Αδωνης,ο οποίος έχει αναγκαστεί να μιλησεο με χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του νοσοκομείου της Κω,μετά την εξαγγελία του κυρίου Μητσοτακη.Εσεις είστε τόσο καβαλημενοι που δεν δέχεστε τίποτα εποικοδομητικο.θελετε δεν θέλετε θα την δέχεστε την κριτική κιαν δεν σας αρέσει έχει ξυδακι διαφορετικά ζητάτε κ κανένα συγνώμη που είστε εκτός χρονοδιαγράμματος από της εξαγγελίες σας,στην πολιτική κ η συγνώμη προσόν είναι αλλά εσείς έχετε μάθει μόνο το κατόπιν ενεργειών μου..κ δυστυχώς κατόπιν ανύπαρκτων ενεργειών σας είναι το νησί του Ιπποκράτη χωρίς νοσοκομείο κ αν τολμάς ,βασικά αν αντέχεις κ εισαι σε θέση να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου,βάλε το όνομα σου να μιλήσουμε μαζί δημόσια...μάθατε να κρύβεστε πίσω από ψεύτικα προφίλ κ να το παίζετε ειδήμονες...δεξιές πρακτικές της λέμε εμείς....Βγες με το όνομα σου να αντιπαρατεθουμε αλλιώς συνέχισε να κρύβεσαι κ μην σηκώνεσαι ποιο ψηλά αν δεν το αντεχεις.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/02 - 12:17
Ευτυχώς και εσείς
Συγχαρητήρια κύριε Νικητιάδη, ο μόνος που λειτουργείτε από όλο το πολιτικό σύστημα για το νομό μας!! Ευτυχώς που υπάρχετε και αναδεικνύεται καθημερινώς όλα τα προβλήματα για τα νησιά μας, γιατί αν δεν ήσασταν εσείς θα μας δινόταν η ιδέα ότι όλα πάνε τέλεια με την ΝΔ !!!! Τα προβλήματα είναι πολλά, τα προβλήματα είναι μεγάλα και η ζωή του νησιώτη πάει από το κακό στο χειρότερο…
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/02 - 11:26
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΆΖΕΤΑΙ
Από τότε που γεννήθηκα ακούω το ίδιο πράγμα.. 33 χρόνια τώραΣας βαρέθηκα και μαζί μου σας βαρέθηκε όλη η Κως
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ 07/02 - 10:00
🤡
ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΡΕ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΠΙΟ....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/02 - 09:45
ΝΔ
Νικητιάδη ενώ έχεις υπάρξει Υφυπουργός Τουρισμού και γνωρίζεις τις διαδικασίες για την ανέγερση νέου νοσοκομείου επιλέγεις συνειδητά να κάνεις σπέκουλα.Δεν αρκείσαι στη φάπα που έφαγες την προηγούμενη βδομάδα για το ακτινοθεραπευτικό στη Ρόδο,θέλεις και άλλη. Ετοιμάσου να πάρεις την απάντηση πάλι από τον Αδωνι. Με Μητσοτακη θα γίνει νέο νοσοκομείο στη Κω.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ