Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Παππάς: Στο Υπ. Κλιματικής Αλλαγής για το συντονισμό της πυρκαγιάς στην Κω

02/07/2024
308 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Από νωρίς το απόγευμα, βρίσκομαι στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, όπου ενημερώνομαι για το συντονισμό και την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κω από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια,τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελο Τουρνά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια. 

Στο νησί επιχειρούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου , πέραν των επίγειων δυνάμεων, 6 Air Tractors , 2 ελικόπτερα, ενώ νωρίς το απόγευμα στάλθηκαν από τη Ρόδο, πυροσβεστικά οχήματα και δασοκομμάντος.

Η νύχτα είναι δύσκολη, με όλες τις επίγειες δυνάμεις να βρίσκονται στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ τα εναέρια μέσα θα ξεκινήσουν τις ρίψεις με το πρώτο πρωινό φως.

Ο συντονισμός με τις τοπικές αρχές, τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Νικηταρά, την Έπαρχο, κα Κωνσταντίνα Σβύνου, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Σταμάτη Καμπούρη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Παναγιώτη Αβρίθη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καρδαμαίνων, κ. Γιώργο Ψύρρη, είναι συνεχής.

Η Καρδάμαινα έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους, με τους επισκέπτες και τους κατοίκους να μεταφέρονται προς τα σχολεία της Αντιμάχειας. 

Έπειτα απο συντονισμό με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Λ.Σ Γιώργο Αλεξανδράκη, τον Διοικητή της 8ης ΠΕΔΙΛΣ, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ Γιάννη Δελλή, και τον Λιμενάρχη Κω, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ Πέτρο Μαλούκο, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και ημερόπλοια, ενώ έπειτα από επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, βρίσκονται σε ετοιμότητα και ξενοδοχειακές μονάδες, ώστε να φιλοξενήσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες από την Καρδάμαινα. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους δεκάδες Κώους εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση αλλά και να μεταφέρουν τρόφιμα και νερά σε όσους απομακρύνθηκαν από την Καρδάμαινα και σε όσους δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ελπίζουμε ότι το πρωί, με τη συνδρομή και των εναέριων μέσων, η πυρκαγιά θα περιοριστεί και οι δύσκολες ώρες για το νησί της Κω θα τελειώσουν. 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/07 - 23:18
.
Και όλα αυτα....δεν θα ειχσν γίνει αν απλα ειχαμε πυροσβεστικα οχηματα....ωστε να είναι στην θέση τους "καραουλι" εκει στον Αγ.Πετρο και θα ειχε σβίσει η φωτια στα πρωτα 5 τετραγωνικα μέτρα!!!!Αλλα δεν μας το λετε.....οπως δεν μας λετε.....πως και γιατι βγηκε η φωτια μεσα απο υον ποτσμο
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/07 - 10:32
Ελεος
Ο ηθικός αυτουργός που μας φόρτωσε τον ανίκανο για 5 χρόνια Παντού να χώνεται δεν ηρεμεί ποτε ο πυροσβέστης του καναπε
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/07 - 06:45
Φουμαρα
Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε άλλος για Μυτιλήνη.Ενταξει καλά πάει το σχέδιο.Η χώρα θα μείνει σε λίγο όπως σχεδιάστηκε.Με ψηλότερο δέντρο τα πουρνάρια.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ