Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

H Οδός Ναυκλήρου στην Κω το 1937

21/09/2023
518 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πριν από 10 χιλιετίες από σήμερα αυτός ο χώρος βρισκόταν κάτω από την θάλασσα, 5 χιλιετίες πριν μινωίτες γυρόφερναν σε αυτή την περιοχή. 
Τον 5ο αιώνα π.Χ γεννιέται η Αγορά των Κώων, τον 4ο αιώνα π.Χ το αμυντικό τείχος της πόλης περνάει μπροστά από το τζαμί.
Την ρωμαϊκή περίοδο υπήρχε ένας άγνωστος ναός τον 1ο αιώνα μ.Χ , την βυζαντινή περίοδο πιθανότατα βρισκόταν η πρώιμη εκκλησία της Αγ.Παρασκευής, ενώ τον 6ο αιώνα μ.Χ όλη η περιοχή κατακλύζεται από το τσουνάμι του Αγαθία και μένει ακατοικητη για τουλάχιστον 50 χρόνια.
Τον 14ο αιώνα Ιππότες φτιάχνουν το μεσαιωνικό τείχος της πόλης με τις 4 ή 5 πύλες μία από τις οποίες είναι αυτή της φωτογραφίας, η λεγόμενη του Φόρου[μ], με τον ομώνυμο δρόμο ή Οδό των Ιπποτών των Ιταλών πιο γνωστή σήμερα ως οδός Ιωάννου Ναυκλήρου του νεομάρτυρα Κώου που κάηκε ζωντανός τον Απρίλιο του 1669. 


Σε αυτή την οδό θα γνωρίσω την υπέροχη Δροσιά του Τζίμη Βοναπάρτη, απόγονο του Επιχάρμου, μετέπειτα Select του πιο Κώου από τους Κώους Σωτήρη Βοριά. 
Τον 18ο αιώνα εμφανίζεται το Τζαμί Ντεφτερντάρ, η μητρόπολη των συμπατριωτών μας μουσουλμάνων και την ιταλική περίοδο ξεπετάγεται ο Πύργος του Bernabiti, στο βάθος της φωτογραφίας όπου σήμερα υπάρχει η πιο κεντρική πλατεία της πόλης, που από Φασισμού έγινε Ελευθερίας των Κώων. 
Το 2017 δύο νέα παιδιά χάθηκαν εξαιτίας του «ξαφνικού» σεισμοπαθήματος στην μοιραία οδό.
Συχνά η μοίρα περιμένει στο δρόμο που πας να αποφύγεις... κάνε ότι θές άλλαξε τις ιδέες σου, αλλά κράτησε τις αρχές σου...


Γεωδίφης[geogeodifhs.blogspot]
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ