Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

H πίτα της ΕΓΕ Κω και ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε

09/01/2023
140 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Την καθιερωμένη ετήσια Βασιλόπιτα της για το 2023,  έκοψε η Ένωση Γυναικών Ελλάδος  Κω, το απόγευμα της Κυριακής. 

Στον φιλόξενο χώρο του καφέ πρώην Αύρα. Παρουσία πολλών φίλων και μελών της ΕΓΕ, την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Ναθαναήλ. Ακολούθησε τσάι, με νόστιμα βουτήματα και μια τυπική λαχειοφόρος. Η  αεικίνητη πρόεδρος κ. Μαίρη Φάκου, πλαισιωμένη από τα δραστήρια μέλη του ΔΣ της ΕΓΕ, ευχαρίστησε τις καλεσμένες για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στην σημασία της παρουσίας της ΕΓΕ στην γυναικεία κοινωνία, που τελευταία πληγώνεται από συνεχή ενδοοικογενειακή βία και τραγικές γυναικοκτονίες, που αφήνουν δυστυχισμένες και ακρωτηριασμένες οικογένειες με παιδιά.  

Εν συνεχεία κοινοποίησε της δραστηριότητες, του παρελθόντος έτους 2022. Λόγω των περιορισμών της πανδημίας, δεν έγινε πέρσι η κοπή της πίττας, αλλά μοιράστηκαν μικρά τυχερά γούρια, στα μέλη της ΕΓΕ.  Επίσης  γνωστοποίησαν στους θεσμούς και φορείς την διακήρυξη της πρωτοβουλίας κατά των γυναικοκτονιών, όπου συμμετείχε και η ΕΓΕ μαζί με 21 άλλες οργανώσεις, με στόχο την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.  Στις 13 Φεβρουαρίου2022, έγιναν εκλογές διαδικτυακές, ηλεκτρονικά όπου επανεξελέγη στο Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΕ η κ, Ντένα Λογιάδου. 

Την ογδόη Μάρτιου λόγω της πανδημίας και του ανελέητου πολέμου Ρωσίας Ουκρανίας, δεν έγινε η ανοιχτή εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας και της ειρήνης.   Συνεχίζοντας  τις δράσεις της ΕΓΕ, προβλήθηκε τηλεοπτικό μήνυμα της ημέρας της γυναίκας, ενώ η πρόεδρος της ΕΓΕ έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ιδιωτικό ραδιοφωνικό  σταθμό.   Δημοσιεύτηκε επίσης  ψήφισμα της ΕΓΕ, για τις γυναίκες θύματα του Ουκρανικού πολέμου. Ακόμη  μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο, για τα προβλήματα της γυναίκας. 

Στις  10 Μάρτιου η ΕΓΕ προσέφερε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, φαρμακευτικό υλικό, για την δοκιμαζομένη Ουκρανία.

 Στις 2 Απριλίου βραβεύτηκε η Στέλλα Κάσδαγλη, η Κώα συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Το  Πάσχα η ΕΓΕ έστειλε όπως κάθε χρόνο 50 ευρώ στα παιδικά χωριά sos.  

Στις 6 Μαΐου η ΕΓΕ έλαβε μέρος σε Παγκωακό συλλαλητήριο, για την αναβάθμιση, οργάνωση και στελέχωση του Νοσοκομείου μας. Στις 8 Μαΐου ημέρα της γυναικάς, η ΕΓΕ έκανε εκδήλωση τιμώντας τη γιορτή της Μητέρας στο Avanti, όπου χάρισε γλαστράκια με βασιλικό. Στις 8 Αυγούστου η ΕΓΕ, έκανε αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Μια δεύτερη εκδήλωση, έλαβε μέρος με ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας στο Χάνι, αναφορικά με τα εκατό χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής.

 Στις 7-8 Οκτωβρίου η ΕΓΕ έλαβε μέρος σε συνδιάσκεψη στο Βόλο, αναφορικά με τη βία. Στην  συνδιάσκεψη ομιλήτριες ήταν η επί πολλά χρόνια επιτυχημένη πρόεδρος της ΕΓΕ κ. Μαίρη Φάκου, μαζί με το μέλος του  Δ.Σ . κ.  Μάρω Χατζηνικολάου. Επίσης η  ΕΓΕ μοίρασε φυλλάδιο μέσω της τοπικής εφημερίδας Σταθμός, με εργασίες διαφόρων ντόπιων παιδοψυχολόγων, αναφορικά   με την βία κατά των παιδιών. Πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου στην Πνευματική Εστία εκδήλωση για την έμφυλη βία, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κω και της Περιφέρειας Αιγαίου.  

Στις 25 Νοεμβρίου, διεθνή  ημέρα ενάντια στην βία των γυναικών, η ΕΓΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. 

Στις 4 Δεκεμβρίου, η ΕΓΕ συμμετείχε στο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι . Επίσης  η ΕΓΕ κυκλοφόρησε Ημερολόγιο ατζέντα, για την μορφή βίας, ενάντια των γυναικών. Παράλληλα  δε όποιες γυναίκες συμπολίτισσες, έχουν προβλήματα λαβαίνουν τις ανάλογες κατευθύνσεις, από την γυναικεία οργάνωση ΕΓΕ.  Καλή και δημιουργική Χρονιά ΕΓΕ.

 Ξανθίππη Αγρέλλη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/01 - 14:17
Νεοδημοκρατης
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.Οι γιαγιάδες του ΠΑΣΟΚ σε κομματική εκδήλωση.Καποτε δεν σε γραφαν στην ΕΓΕ εάν δεν ήσουν μέλος του ΠΑΣΟΚ.Η Αμερικανοβουλγαροεβραια Μάργκαρετ την ίδρυσε για τις καταπιεσμένες Ελληνίδες της δεκαετίας του '80.Πολλες μέσω της Ένωσης έγιναν βουλευτίνες,υπουργοί, νομάρχες, έπαρχοι, δημοτικές σύμβουλοι πάντα με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς διηγωντας τα , να κλαίμε......Τι έχουμε δει.......
Femina
Femina 09/01 - 12:32
Κοινωνία
Πολύ ωραία η εκδήλωση της ΕΓΕ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ