Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η "ακτινογραφία" του νέου Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Σ/λίων – Τι δηλώνουν οι “πρωταγωνιστές”

26/10/2023
1965 Εμφανίσεις
14 Σχόλια

Εκπλήξεις, νέα πρόσωπα, επανεκλεγέντες αλλά και επανεμφανιζόμενους, περιλαμβάνει η σύνθεση του νέου Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι όπως διαμορφώθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου, οι οποίοι από 1/1/2024 θα κρατούν τις “τύχες” του τόπου στα “χέρια” τους, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όσον αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο, να υπενθυμίσουμε, ότι σε σχέση με την σημερινή του σύνθεση, θα είναι μειωμένο κατά 4 έδρες, αφού από 33 Σ/λους που έχει σήμερα, η νέα σύνθεση θα απαριθμεί 29.

Από αυτούς, 6 είναι “πρωτάρηδες" (Αριστείδης Μαραγκός, Κατερίνα Κυπραίου – Χατζηθωμά, Διονυσία Γιαννούλη, Γιάννης Καματερός, Γιώργος Κοκαλάκης και Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη), 3 επανεμφανιζόμενοι (Γιάννης Καλέργης, Σταμάτης Λοϊζος και Πόπη Κιαπόκα) ενώ οι υπόλοιποι 20, με διαφορές μόνο στη σειρά που εκλέχθηκαν, θα κρατήσουν και αυτή την δημοτική περίοδο, “ζεστή” την θέση τους στο Συμβούλιο. Δυναμικότερη παρουσία θα έχουν οι γυναίκες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού αυξήθηκαν από 8 σε 11 (μαζί με την κ. Κ. Μακρή).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά, από την εφαρμογή του ενιαίου Δήμου και για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας, δεν θα συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Ιωάννα Ρούφα, ο Αντώνης Κρητικός, ο Σεβαστιανός Μαραγκός και ο Μάνος Μήτρου.

Σύμφωνα λοιπόν με το εκλογικό αποτέλεσμα, η Ισχυρή Κως θα κατέχει 17 θέσεις, η Δύναμη Αλλαγής 11 και η Λαϊκή Συσπείρωση 1, δίνοντας την απόλυτη κυριαρχία στην Ισχυρή Κω και τον Θεοδόση Νικηταρά, καθώς με την σημερινή σύνθεση του Δημ. Σ/λιου: {Ισχυρή Κως 15, Δύναμη Αλλαγής 12, Όραμα + Δράση 5 και Λαϊκή Συσπείρωση 1 (βέβαια στην πορεία προστέθηκε στην Δημ. Αρχή, ο κ. Σταμάτης Πης, προερχόμενος από το Όραμα+ Δράση)} αντιμετώπισε πολλές φορές, “διοικητικά προβλήματα”.

Αναλυτικότερα, στο νέο Δημ. Συμβούλιο εκλέγονται οι:

- ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ (17): 

Δ.Ε. Κω: Κώστας Ζαχαρός, Σταμάτης Καμπουράκης, Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, Παναγιώτης Αβρίθης, Σοφοκλής Δουδούς, Σταματία Κανταρζή, Γιάννης Καλέργης, Σταμάτης Πης, Κατερίνα Χατζηθωμά – Κυπραίου, Διονυσία Τελλή, Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη.

Δ.Ε. Δικαίου: Γεωργία Κασσιώτη, Κώστας Χόνδρος, Διονυσία Γιαννούλη, Σέβη Βλάχου

Δ. Ε. Ηρακλειδών: Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, Αριστείδης Μαραγκός

- ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ (11):

 Δ.Ε. ΚΩ: Γιώργος Κυρίτσης, Δαυίδ Γερασκλής, Ηλίας Σιφάκης, Γιώργος Κοκαλάκης, Βάσω Πη

Δ.Ε. Δικαίου: Μηνάς Κιάρης, Πόπη Κιαπόκα

Δ.Ε. Ηρακλειδών: Ευτέρπη Παπαχρήστου, Μανώλης Ζερβός, Σταμάτης Λοϊζος, Γιάννης Καματερός

- ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

Δ.Ε. Κω: Κική Μακρή


Με αυτήν λοιπόν την ισχυρή πλειοψηφία (17 στις 29 έδρες) χάρη στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, η Δημ. Αρχή ενισχύει κατά πολύ την θέση της, σε αντίθεση με την Αντιπολίτευση, που θα έχει περιορισμένο ρόλο σε σχέση με σήμερα.

Nα σημειώσουμε, ότι η Ισχυρή Κως έχει καταθέσει ένσταση για επανακαταμέτρηση των ψήφων, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία, εάν η παράταξη συγκεντρώσει 60% (έχει 59,9%) κερδίζει ακόμα μία έδρα, που θα την πάρει από την Δύναμη Αλλαγής.

Το «ΒτΚ» επικοινώνησε με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, της νέας Δημοτικής περιόδου, για να μας δώσουν την δική τους ερμηνεία για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και για τους στόχους τους, από την θέση τους στο νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Συμβούλιο. Σχεδόν κανένας από αυτούς δεν περίμενε το εκλογικό αποτέλεσμα (τουλάχιστον όσον αφορά την έκτασή του), ωστόσο, όλοι δηλώνουν ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να τιμήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πρόσωπό τους και ότι θα κάνουν ότι μπορούν, για το καλό του Νησιού.


ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σημαντικές είναι οι αλλαγές και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά το ότι παρέμεινε στο “τιμόνι” ο Γιώργος Χατζημάρκος, αφού από τις 5 έδρες που καταλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Κω, οι 3 (Ν. Σβύνου, Χ. Ναβροζίδης και Ε. Σταθοπούλου) θα είναι για πρώτη φορά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ θα έχουμε σίγουρα και νέο Έπαρχο, καθώς ο νυν κ. Ι. Καμπανής δεν εξελέγη, με την κ. Ντίνα Σβύνου που ήρθε 1η σε ψήφους, να είναι το απόλυτο φαβορί να τον αντικαταστήσει (ο Περιφερειάρχης έχει δικαίωμα να ορίσει εκείνος όποιον επιθυμεί στη θέση του Επάρχου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας).

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη του κ. Χατζημάρκου «Μπροστά το Ν. Αιγαίο» καταλαμβάνει 3 έδρες (Ντίνα Σβύνου, Γιάννης Κρητικός και Χαράλαμπος Ναβροζίδης), η παράταξη του κ. Παπανικόλα «Νέα Εποχή για το Ν. Αιγαίο», παίρνει μία έδρα (Ευτυχία Σταθοπούλου) και η παράταξη της κ. Χ. Καραγιάννη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» 1 έδρα (Διονυσία Κασσιώτη).

* Να σημειωθεί ότι επικοινωνήσαμε με όλα τα μέλη του Περ/κου και Δημ. Σ/λίου πλην των επικεφαλής, καθώς και με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, πλην του κ. Ψύρη, που δεν καταφέραμε να τον βρούμε, παρά τις συνεχείς μας προσπάθειες.

Ας δούμε τι μας δήλωσαν, όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, οι 5 εκπρόσωποί μας στο Περ/κό Σ/λιο (με σειρά κατάταξης ανάλογα την συνολική σταυροδοσία):


Το Νότιο Αιγαίο εκλέγει για 3η συνεχόμενη θητεία τον Γιώργο Χατζημάρκο, τον περιφερειάρχη των έργων και μάλιστα με εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό.

Είχα την τιμή να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό του, ανάμεσα σε άλλα 12 ονόματα πολύ αξιόλογων συμπολιτών μας με του οποίους δώσαμε τον αγώνα μας, όλοι μαζί, με κοινό στόχο την αγάπη για τον τόπο μας.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κόσμο που με εμπιστεύτηκε, εκλέγοντάς με πρώτη σε σταυρούς και να τονίσω πως αυτή η εμπιστοσύνη είναι η βάση για τη νέα ΜΑΣ σελίδα.

Θα είμαι εδώ για όλους, είτε με στήριξαν είτε όχι, γιατί καθήκον του κάθε εκλεγμένου είναι να είναι δίπλα στον συμπολίτη του, να αγωνίζεται για τον τόπο του, να λειτουργεί με ανιδιοτέλεια και δικαιοσύνη.

Στόχος όλων μας η βελτίωση της καθημερινότητάς μας, η επένδυση σε νέες υποδομές, η διεκδίκηση δράσεων αλλά και οι πιέσεις όπου και όπως πρέπει να ασκηθούν για τα στοιχειώδη που ΔΕΝ έχουμε (στελέχωση νοσοκομείου)

Θα επιχειρήσω να ενώσω τις δυνάμεις μου με όλους τους συνυποψήφιούς μου, καθώς πάντα η ομαδική δουλειά οδηγεί και σε καλύτερα αποτελέσματα. Η ευθύνη μεγάλη, η δουλειά ακόμη περισσότερη για μια πενταετία παραγωγική και αποτελεσματική.
Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, γιατί έχουμε κάνει σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε έναν άξιο ηγέτη, μία καταπληκτική ομάδα, έναν άψογο προεκλογικό αγώνα και μία υπέροχη τετραετία, με τεράστιο παραγωγικό έργο και κάθε ημέρα ένα έργο σε διαφορετικό νησί. Ο λαός με την ψήφο του, έδειξε ότι εμπιστεύεται την ομάδα και τον αρχηγό που μεταμόρφωσαν τα νησιά μας, από νησιά «άγονης γραμμής» σε νησιά πρωτοπόρα παγκοσμίως. Είμαστε ομάδα, είμαι στη διάθεση του Περιφερειάρχη να βοηθήσω από όποια θέση εκείνος κρίνει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εμπιστεύτηκαν την παράταξη και εμένα προσωπικά, η συγκίνησή μου είναι τεράστια, εκλέγομαι για έβδομη συνεχή θητεία και δεσμεύομαι ότι θα είμαι καθημερινά δίπλα στον απλό πολίτη και ότι θα δώσω τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους στενούς συνεργάτες μου για τον υπέροχο αγώνα τους. Από τη μάχη των εκλογών δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Από σήμερα όλοι και όλες ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον μεγάλο μας ηγέτη Γιώργο Χατζημάρκο και τα άξια στελέχη της παράταξής μας για να πάμε μαζί τα νησιά μας ακόμα πιο μπροστά.

Το χρωστάμε στα πανέμορφα νησιά μας! Το χρωστάμε στα καταπληκτικά παιδιά μας!
Θεωρώ ότι ο κόσμος ψήφισε και εμπιστεύτηκα ξανά τον Γιώργο Χατζημάρκο και την παράταξή του, γιατί ήταν η μόνη σταθερή δύναμη, που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο στην επόμενη ημέρα. Το αποτέλεσμα οφείλεται στη σκληρή δουλειά που έγινε αυτά τα χρόνια και στο ισχυρό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Όσον αφορά την προσωπική μου εκλογή, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κωακή και στην Νισυρική κοινωνία για την εμπιστοσύνη, μια εμπιστοσύνη που κερδήθηκε μέσα από διαρκή παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στο εμπόριο και γενικότερα μέσα στην καρδιά της Κοινωνίας. Για τα νησιά μας, που με πίστεψαν θα συνεχίσω να δίνω μάχες από όλα τα μετερίζια.

Δεν έχω κάνει συζήτηση με τον Περιφερειάρχη σχετικά με την θέση, μέσα από την οποία μπορώ να βοηθήσω και δεν πρόκειται να το κάνω. Είμαι στην διάθεση του και εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση του. Στην πολιτική αλλά και στην προσωπική μου διαδρομή άλλωστε δεν έχω μάθει να ζητάω, αλλά να δίνω.
Η παράταξη μας ανακοινώθηκε 29 Ιουλίου, χωρίς κανέναν υποψήφιο. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, συνυπολογίζοντας και το 40% της ποσόστωσης. Απέναντι σε έναν πανίσχυρο Περιφερειάρχη, καλά εδραιωμένο που δεν είχε αντιπολίτευση. Ωστόσο, καταφέραμε και δώσαμε αγώνα ανατρέποντας ακόμα και δημοσκοπήσεις που μας έδειχναν τρίτους με 7-8%. Εμείς πετύχαμε το διπλάσιο. Αυτή είναι η αφετηρία μας και τώρα χτίζουμε. 

Υπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, δώσαμε πραγματικά όλοι οι συνυποψήφιοι μου, έναν μεγάλο αγώνα, σε μικρό χρονικό διάστημα.  Για εμένα προσωπικά ήταν δύσκολη περίοδος και φυσικά πολύ μεγάλο βήμα, ο Β’ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης. Όμως το πίστεψα και το πάλεψα. Νιώθω ευγνώμων γιατί οι συμπολίτες μου,  μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία.

Θέλω μέσα από το μέσο σας, να  ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιο μας, όσους με ψήφισαν, αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν αλλά μας άνοιξαν το σπίτι και την αγκαλιά τους.

Τέλος, θέλω να δηλώσω πως εμείς ήρθαμε για να μείνουμε.  Η επόμενη μέρα μας επιτρέπει να ελπίζουμε και παράλληλα, μας μεταφέρει την ευθύνη να εργαστούμε σκληρά, για να δώσουμε στα νησιά μας και τη ζωή μας, το πρόσημο που τους αξίζει. Η Νέα Εποχή ξεκίνησε. 
Συμμετείχα στις εκλογές με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» με επικεφαλής τη Χρύσα Καραγιάννη, μία παράταξη προερχόμενη από την κοινωνία που απευθύνεται στην κοινωνία με συστατικά στοιχεία τη νεανικότητα, τη γνώση, την εμπειρία, την ανιδιοτέλεια, τη διάθεση για προσφορά, με όραμα και σαφή πολιτική πρόταση και δώσαμε μια μάχη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα των εκλογών θεωρώ ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, χωρίς αυτό όμως να μειώνει στο ελάχιστο, το σθένος και την αγωνιστικότητα των υποψηφίων και της επικεφαλής μας. Ασφαλώς αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα για μια διαφορετική φωνή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα μεταφέρει τις αγωνίες και τα προβλήματα των νησιωτών, που θα ασκεί ουσιαστική προγραμματική αντιπολίτευση, που θα καταθέτει επεξεργασμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις. Θα ήθελα να εκφράσω προς όλους σας, ένα βαθύ, από καρδιάς ευχαριστώ, για την στήριξή σας στις εκλογές αυτές, τόσο στην παράταξή, όσο και στο πρόσωπό μου, που με εμπιστευτήκατε και με στηρίξατε με την ψήφο σας και με εκλέξατε εκ νέου Περιφερειακή σύμβουλο.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους τους συνυποψήφιους μου, είτε εκλέχτηκαν είτε όχι, για τον τίμιο και καθαρό αγώνα που κάναμε όλοι μαζί, αλλά και για το θετικό αποτέλεσμα που φέραμε όλοι μαζί, βγάζοντας τη μία έδρα στην Π.Ε. ΚΩ- Νισύρου. Είμαστε όλοι αγωνιστές και συνεχίζουμε όλοι μαζί την πορεία μας.

Δεσμευόμαστε ότι προτάσσοντας τις πολιτικές μας θέσεις, με συνεργασία, σύμπνοια και συνέργια θα συνδράμουμε μέσα από μια μία εποικοδομητική αντιπολίτευση στην πορεία για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και συνεπώς για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων !

Οι επισημάνσεις και οι προτάσεις σας θα είναι χρήσιμες για την ανάδειξη των προβλημάτων και την επίλυση τους.


ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

H αίσθηση που είχαμε από τους πολίτες, ήταν ότι θα κερδίσουμε, ωστόσο δεν περιμέναμε την τόσο μεγάλη διαφορά. Οι πολίτες ζύγισαν το τι είχαν να ψηφίσουν και επέλεξαν την ισχυρή Κω και τον Θεοδόση Νικηταρά, δίνοντας μας ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας. Επέλεξαν λοιπόν τον Θεοδόση, γιατί είναι ένας Δήμαρχος ενωτικός που ακούει τους δημότες. Ένας άλλος λόγος στον οποίο κρίθηκε το τελικό αποτέλεσμα, είναι η σύγκριση των ψηφοδελτίων, με το δικό μας να είναι ανώτερο και τελικά να το προτιμούν οι πολίτες.

Προσωπικά, τα πήγα και εγώ πολύ καλά, ίσως και παραπάνω απ’ ότι περίμενα, γιατί οι δημότες ψήφισαν βάσει του χαρακτήρα μου, αλλά και της προσπάθειας που έχω κάνει αυτά τα 4 χρόνια που βρίσκομαι στο τιμόνι της ΔΕΥΑΚ. Κάναμε πολλά έργα κυρίως στο Τρίγωνο, αλλά και σε όλο το νησί και το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται και άλλα πιο μεγάλα έργα. Συνολικά πετύχαμε την χρηματοδότηση 38 εκ. για έργα σε όλο το νησί, εκτός από αυτά που έγιναν με ίδιους πόρους της επιχείρησης. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και με εμπιστεύτηκαν. Υπόσχομαι ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξα. Οι ψήφοι που πήρα με γεμίζουν ευθύνη, ώστε να συνεχίσω και τη νέα περίοδο να αγωνίζομαι με τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέληση.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα και σε ποιο πόστο θα με βρει, αυτό είναι καθαρά θέμα του Δημάρχου και εκείνος αποφασίζει. Ωστόσο αν ρωτάτε την δική μου θέληση, θα ήθελα να παραμείνω στην ΔΕΥΑΚ, για να συνεχίσουμε αυτό το σπουδαίο έργο που ξεκινήσαμε, αλλά όπως είπα, θα βάλω τα δυνατά μου από όποια θέση και αν είμαι. Πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να προσπαθήσουμε για τα καλύτερο του νησιού μας.
Η αίσθηση που είχαμε εξ αιτίας της επαφής με τον κόσμο, μας μετέδιδε την σιγουριά της νίκης, αλλά όχι και την τόσο μεγάλη διαφορά. Ο κόσμος έκρινε σωστά, είδε το έργο που είχαμε παράγει όλο αυτό το διάστημα, δεν πίστεψε την “καραμέλα” ότι δεν έγινε τίποτα, καθώς βελτιώσαμε και εμείς το πρόβλημα που είχαμε με το επικοινωνιακό κομμάτι, ώστε να προβάλλουμε το έργο μας και φυσικά έδειξαν ότι εμπιστεύονται τον Θεοδόση Νικηταρά για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είμαι ικανοποιημένος από το προσωπικό μου αποτέλεσμα, πήγα καλύτερα και ευχαριστώ όλους τους συνδημότες μου για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Μου έδωσαν τεράστια δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω να αγωνίζομαι με εντιμότητα για τον τόπο μας, για όλους εσάς. Του διαβεβαιώνω, ότι θα συνεχίσω να δουλεύω με ήθος, ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας.

Προσωπικά θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου από όποια θέση και ρόλο μου αναθέσει ο Δήμαρχος. Είτε είναι από την σημερινή μου θέση, είτε από κάποια άλλη. Αυτή είναι απόφαση του Δημάρχου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη νίκη. Ήμασταν σίγουροι για το αποτέλεσμα, αλλά μας εξέπληξε ευχάριστα η μεγάλη διαφορά. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, όπου νίκησε κατά κράτος ο Θεοδόσης Νικηταράς. Οι πολίτες με την ψήφο τους, επιβράβευσαν τον Θεοδόση Νικηταρά και την Δημοτική Αρχή για το έργο τους αυτά τα 4 χρόνια, αλλά επιβράβευσαν και τους Δημοτικούς Συμβούλους που έτρεξαν όλο αυτό το διάστημα, όπως για παράδειγμα ο Κώστας Ζαχαρός, που ήρθε πρώτος σε σταυρούς. Οι πολίτες έδειξαν ότι εμπιστεύονται τους νέους και τους έδωσαν την δυνατότητα να μπουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προσφέρουν. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από τους ψήφους που πήραν, θεωρώ ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου όλο αυτό το διάστημα και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω και την επόμενη περίοδο με την ίδια όρεξη και θέληση. Θεωρώ ότι κάναμε αρκετά πράγματα στον ΔΟΠΑΒΣ και στον αθλητισμό, θα ήθελα να συνεχίσω εκεί, όμως αυτό το αποφασίζει ο Δήμαρχος και εγώ θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου όπου κριθεί αναγκαίο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν με την ψήφο τους, την οικογένειά μου και τους φίλους μου και να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους απ όλες τια παρατάξεις. Πρέπει την επόμενη ημέρα, να είμαστε όλοι ενωμένοι, να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας, καθώς το καλό του τόπου πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας.
Το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε το μήνυμα ότι ο Λαός έδωσε την δεύτερη ευκαιρία στη Δημοτική Παράταξη της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΩ, να υλοποιήσει το πρόγραμμα, αποκρούοντας συνάμα την επάνοδο της Δ.Α. .

Η μεγάλη διαφορά για μένα, ήταν απόλυτα αναμενόμενη ειδικά στη πόλη, αφού ήθελε να δώσει ένα τελικό μήνυμα στον επικεφαλής της παράταξης της Δύναμης Αλλαγής, ο οποίος φέρει κατά την άποψη μου και την ευθύνη για την όλη προεκλογική εκστρατεία του, η οποία στήθηκε σε λάθος βάση.

Το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό και την τελική επιλογή για το τι πόστο θα αναλάβει ο κάθε Δημ. Σύμβουλος την νέα περίοδο, την έχει ο Δήμαρχος. Βέβαια σε μία παράταξη που λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες, οφείλει να ακούει τις απόψεις των συνεργατών του που εκλέχτηκαν στις εκλογές, προκειμένου να διαμορφώσει άποψη, πριν την τελική κρίση του. Το τι θα ήθελα εγώ θα το εκφράσω στα όργανα της παράταξης μου και εκείνος θα αποφασίσει.

Τέλος, θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου Κώους Δημότες, ότι θα εξακολουθήσω να εργάζομαι με το ίδιο μεράκι, με το οποίο εργάσθηκα μέχρις σήμερα, προκειμένου να υλοποιήσω αυτά τα οποία έχουμε ονειρευτεί και προγραμματίσει ως παράταξη. Όλοι γνωρίζουν ότι είμαι δίπλα τους και θα παλεύω για την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου, από κάθε άποψη.
Η νίκη μας ήταν αναμενόμενη, όχι όμως και το τελικό αποτέλεσμα που εξέπληξε ευχάριστα και εμάς. Δεν είχα άγχος για τη νίκη, καθώς όπως είπα, την θεωρούσα δεδομένη. Αυτά ήταν τα μηνύματα που λάμβανα όλο αυτόν τον καιρό από τους πολίτες. Είχαμε έναν καλό Δήμαρχο και ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο και έτσι η νίκη ήταν αναμενόμενη. Θέλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω και προσωπικά τους συμπολίτες μου, που με στήριξαν και τα πήρα αρκετούς ψήφους. Θα συνεχίσω να κάνω ότι μπορώ για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Έχουμε ισχυρή πλειοψηφία πλέον, και θα τα πάμε καλά, να είναι σίγουροι γι’ αυτό οι πολίτες της Κω.
Το αποτέλεσμα της νίκης ήταν διαφαινόμενο, μέσα από την επαφή που είχαμε με τον κόσμο, όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο δεν περιμέναμε αυτή την τεράστια διαφορά. Το μήνυμα ήταν ηχηρό. Οι πολίτες επέλεξαν έναν Δήμαρχο, που θέλει την ενότητα και εμπιστεύτηκαν στον Θ. Νικηταρά και την ομάδα του, τις τύχες του νησιού για τα επόμενα 5 χρόνια. Πήραμε και εμείς τα μηνύματα που έπρεπε, ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα έργα στα χωριά που έχουν μείνει πίσω, σε σχέση με την Πόλη.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όσους τίμησαν με την ψήφο τους την παράταξη και εμένα και τους υπόσχομαι ότι φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά και να διεκδικώ, από όποια θέση και αν μου αναθέσει ο Δήμαρχος, καλύτερες συνθήκες για το Νησί και ιδιαίτερα για το «Τρίγωνο».

Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου για την συνεχή τους στήριξη, συνεχίζουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε ένα νησί πρότυπο για τις επόμενες γενιές.
Είμασταν σίγουροι για την νίκη, ωστόσο δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο μεγάλη. Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τον Θεοδόση Νικηταρά και την ομάδα του και γι’ αυτό του έδωσαν την μεγάλη αυτή νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η πρώτη γυναίκα σε σταυρούς και αυτό αποτελεί μία δικαίωση για εμένα και για το έργο που πρόσφερα, τόσο στα 2 χρόνια που υπηρέτησα ως Δημοτική Σύμβουλος, όσο και για τα άλλα δύο χρόνια, ως άμισθη συνεργάτης του Δημάρχου. Κάναμε σημαντικό έργο στην Πρόνοια και πιστεύω ότι είναι ένας τομέας που μπορώ να βοηθήσω.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για τη στήριξη και την αγάπη που μου έδειξαν για ακόμα μία φορά οι συμπολίτες μας και δεσμεύομαι ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για το νησί μας και τους πολίτες του. Για ότι με χρειαστείτε, θα είμαι εδώ, όπως πάντα.
Το αποτέλεσμα των εκλογών με εξέπληξε ευχάριστα. Η παράταξη μας, Ισχυρή Κως, ήταν αισιόδοξη για την νίκη, βλέπαμε την εμπιστοσύνη και τη δυναμική του κόσμου στις περιοδείες, σίγουρα όμως δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη διαφορά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, έδειξε πως αναγνωρίζει το έργο μας, μας εμπιστεύεται. Πιστεύω πως ο κόσμος δεν θέλει μεγάλα λόγια, αλλά θέλει να μας βλέπει δίπλα του. Θέλει ανθρώπους με ήθος, εντιμότητα, υπευθυνότητα και ενωμένοι να δουλεύουν σκληρά για το καλό του τόπου μας. Με αυτές τις αξίες ξεκινήσαμε και το 2019 και με αυτές συνεχίζουμε. Στις εκλογές αυτές ηττήθηκαν η τοξικότητα και ο διχασμός.

Το μεγάλο ποσοστό της αποδοχής, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά επίσης μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Οι δημότες περιμένουν από εμάς να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για το καλό του νησιού μας. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν ξανά με τη ψήφο τους. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους συνυποψήφιους όλων των παρατάξεων που έκαναν έναν τίμιο αγώνα. Συνεχίζουμε με ευθύνη, ενότητα και ταπεινότητα.
Μετά από το 2006 που ήταν Δημοτικός Σύμβουλος με τον Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου από την θέση της Αντιπολίτευσης, επιστρέφω στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Δήμαρχό μας Θ. Νικηταρά. Η εκτίμησή μου για το αποτέλεσμα, ήταν πολύ κοντά στο τελικό. Είχα πει ότι θα πάρουμε 57 – 58%, και πήραμε περίπου 60%. Το έβλεπα από την επαφή που είχα με τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα. Είναι μία μεγάλη νίκη για τον Θεοδόση και την παράταξη. Προσωπικά, είμαι και εγώ ικανοποιημένος από την δική μου επιτυχία, καθώς στηρίχθηκα μόνο στους φίλους και την οικογένειά μου και τελικά τ απήγα πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου, που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια. Είναι 5 χρόνια κρίσιμα, που πρέπει να κάνουμε όλα αυτές τις απαραίτητες ενέργειες για να στηρίξουμε την τουριστική εικόνα του νησιού, καθώς όλοι από τον τουρισμό εξαρτόμαστε. Ο Δήμαρχος είναι ικανός, έξυπνος, τεχνοκράτης, έχει καλούς συνεργάτες και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.
Περιμέναμε τη νίκη και ότι θα είμαστε μπροστά, αλλά όχι αυτή την μεγάλη διαφορά. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα κρίθηκε στην Πόλη, καθώς στα χωριά η κατάσταση ήταν ισορροπημένη. Βέβαια και εκεί σημειώσαμε μεγάλη άνοδο, αφού στις προηγούμενες εκλογές ήμασταν πίσω. Προσωπικά, πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων στο “Τρίγωνο”. Από την επαγγελματική μου δραστηριότητα περνάω καθημερινά από τα χωριά αυτά και γνωρίζω τα προβλήματα. Θέλω να γίνω ο συνδετικός κρίκος, ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και στους κατοίκους του “Τριγώνου” και να υπάρχει μία καλή συνεργασία για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μου που με εμπιστεύτηκαν και πάλι και μου έδωσαν την δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω για 4η φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.
Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα, με πυξίδα μας την αγάπη και την ελπίδα για το νησί μας και το μέλλον, παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Η Δύναμη Αλλαγής δεν είναι παράταξη μίας χρήσης. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε και να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Θα ήθελα, μέσα από τη καρδιά μου, να ευχαριστήσω όλους όσοι με πίστεψαν και με τιμήσαμε με τη ψήφο σας για ακόμα μια φορά. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος της οικογένειας της Δύναμης Αλλαγής, δίπλα σε όλους αυτούς τους τόσο αξιόλογους και ικανότατους ανθρώπους και φίλους. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ισχυρής Κω και τον κ Νικηταρά για την επανεκλογή τους και ελπίζω αυτή τη πενταετία να την αξιοποιήσουν με καλύτερο τρόπο, δίνοντας στον τόπο μας, την προσοχή που του αξίζει και αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας, τόσο στη πόλη όσο και στα χωριά.

Τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μου ανθρώπους, οικογένεια και καλούς φίλους, που είναι πάντα εδώ.
Περιμέναμε το αποτέλεσμα και την μεγάλη νίκη της Ισχυρής Κω και του Θεοδόση Νικηταρά. Αυτό οφείλεται στο ότι οι πολίτες είδαν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει κάνει έργα και έχει όραμα για το Νησί. Μας έδωσαν ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας και αυτή την καλή σχέση που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας, Δημοτική Αρχή και πολίτες. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω και τη νέα περίοδο, με όλες μου τις δυνάμεις, να προσφέρω στους πολίτες και στον τόπο μου. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε την έκταση της νίκης. Είμασταν βέβαιοι ότι θα νικήσουμε, αλλά όχι με τόση διαφορά. Αυτό το αποτέλεσμα, οφείλεται στον επικεφαλής μας Θεοδόση Νικηταρά, ο οποίος είναι προσιτός και αγαπητός στην κοινωνία και στο δυνατό ψηφοδέλτιο που είχαμε σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Είχαμε νέους αξιόλογους ανθρώπους και ο κόσμος έδειξε ότι ήθελε ανανέωση και αλλαγή σε πρόσωπα. Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένη για την εκλογή μου και τους ψήφους που πήρα. Παρόλο που δεν ήμουν εκλεγμένη, ο Δήμαρχος μου είχε ζητήσει την βοήθειά μου στους παιδικούς σταθμούς. Είχα μία άριστη σχέση τόσο με το προσωπικό, όσο και με τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ κ. Χατζηχριστοφή και αυτό θεωρώ ότι βγήκε και στο τελικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος μάλλον είδε ότι μπορώ να προσφέρω και έτσι με εμπιστεύτηκε με την ψήφο τους και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους υποσχεθώ ότι θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, σε όποιο πόστο και αν μου αναθέσει ο Δήμαρχος.Περίμενα την νίκη της παράταξης και οι εκτιμήσεις μου ήταν για ένα ποσοστό 55% που θα παίρναμε, αλλά πήγαμε πολύ καλύτερα από τις προσδοκίες μας. Οι πολίτες είδαν στην Ισχυρή Κω, ότι είναι η παράταξη που αυτά τα 4 χρόνια έκανε έργα, κράτησε ήρεμη και ενωμένη την κοινωνία και είχε σχέδιο για την επόμενη ημέρα, σε αντίθεση με την Αντιπολίτευση, που δεν είχε να παρουσιάσει κανένα σχέδιο και όραμα. Προσωπικά, μου άρεσε πολύ που ασχολήθηκα με την Μαρίνα και θα ήθελα να συνεχίσω εκεί, όμως η επιλογή είναι καθαρά θέμα του Δημάρχου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου, για την στήριξή τους προς το πρόσωπό μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τους υπηρετώ, όπως έκανα άλλωστε μέχρι σήμερα.
Η πρόβλεψή μου για τη νίκη ήταν ότι θα παίρναμε 55%, τελικά πήραμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό. Κάναμε αρκετά έργα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ακόμα και στα χωριά που παραπονιούνται. Ρίξαμε τόσα ασφαλτικά στην Κέφαλο, που δεν έγιναν όλα τα προηγούμενα 20 χρόνια. Προσωπικά είχα μείωση ψήφων, γιατί αυτή την φορά δεν έτρεξα όσο τις προηγούμενες. Θέλω όμως να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν και με τίμησαν.

Αυτή την περίοδο μπορώ να πω ότι λειτούργησα σαν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην κοινωνία και την Δημοτική Αρχή. Έχω 7 αυτοκίνητα με τους οδηγούς για την επιχείρησή μου και όλοι έχουν ένα μπλοκάκι στο αυτοκίνητο, όπου καταγράφουν καθημερινά τα προβλήματα που βλέπουν και ακούν. Θα ήθελα πάλι να συνεχίσω να βοηθάω στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Αυτή την περίοδο θα πάμε καλύτερα. Δεν έχουμε τα προβλήματα του κορωνοϊού, αλλά και αυτά με την πλειοψηφία της Αντιπολίτευσης στο Δημ. Σ/λιο. Εμένα ίσως είναι η τελευταία μου θητεία και θα κάνω ότι μπορώ, ώστε αύριο, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου να λένε ότι αυτό το έργο το έκανε η Δημ. Αρχή όπου ανήκε ο πατέρας – παππούς μου. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους συμπολίτες μου, όπως κάνω τόσα χρόνια και να γνωρίζουν ότι τους λέω μόνο την αλήθεια.
Το τελικό αποτέλεσμα δεν το περιμέναμε με τίποτα. Εγώ βέβαια η αλήθεια είναι ότι δραστηριοποιούμαι στην Κέφαλο και εδώ η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική, καθώς ήρθε πρώτη η Δύναμη Αλλαγής και ίσως γι’ αυτό είχα αυτή την εντύπωση, γιατί δεν είχα την εικόνα της υπόλοιπης Κω. Ίσως ο κόσμος να φοβήθηκε την αλλαγή, το ίδιος θεωρώ ότι έπραξε και στις Εθνικές εκλογές. Το ρεύμα της απογοήτευσης που υπήρχε δεν φάνηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών. Επικράτησε η άποψη για τον κακό Κυρίτση που κάποιοι εδώ και χρόνια φτιάχνουν και διατηρούν και έτσι οι πολίτες ψήφισαν και πάλι την Ισχυρή Κως και τον Θεοδόση Νικηταρά. Σεβόμαστε, το αποτέλεσμα, δεν το αμφισβητούμε. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τα λάθη μας και να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα. Η παράταξη είναι ενωμένη, δεν υπάρχει εσωστρέφεια και μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης, δεσμευόμαστε ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ασκούμε ισχυρή Αντιπολίτευση, έτσι ώστε να διορθώνουνε τα κακώς κείμενα και με προτάσεις να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσοι με ψήφισαν και δεσμεύομαι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους.
Ο κ. Γερασκλής δεν θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση.
Περιμέναμε την νίκη της παράταξής μας, όμως όχι την έκτασή της, καθώς το ποσοστό τελικά ήταν πολύ μεγάλο. Οι πολίτες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Θεοδόση Νικηταρά να συνεχίσει το έργο του. Η νίκη οφείλεται τόσο στον επικεφαλής μας, όσο και στο ισχυρό ψηφοδέλτιο που είχαμε. Οι πολίτες επέλεξαν νέα πρόσωπα, να τους εκπροσωπήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στέλνοντας έτσι το μήνυμά τους για αλλαγή.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στήριξαν, τόσο την παράταξη, όσο και εμένα προσωπικά, καθώς στην παρθενική μου προσπάθεια, με εξέλεξαν Δημοτική Σύμβουλο, δίνοντάς μου την ευκαιρία να κάνω ένα όνειρο μου πραγματικότητα. Επίσης ευχαριστώ και την οικογένειά μου και τους φίλους για την στήριξή τους και δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, από όποιο πόστο και αν μου ανατεθεί από τον Δήμαρχο, για να προσφέρω στους συνδημότες μου και να παλέψω για την Κω μας.
Δεν περιμέναμε ούτε αυτό το αποτέλεσμα, ούτε την τόσο μεγάλη διαφορά. Αυτό που εισπράτταμε από τον κόσμο, όλον αυτόν τον καιρό, σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος φάνηκε ότι ήθελε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Θ. Νικηταρά. Κατάφεραν και πέτυχαν την “δολοφονία χαρακτήρα” του επικεφαλής μας Γιώργου Κυρίτση, από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια. Είναι οι ίδιοι που θέλουν να ελέγχουν το νησί. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν και λάθη από εμάς. Δεν είχαμε την παρουσία που έπρεπε ως Αντιπολίτευση, αυτή την περίοδο. Ο κορωνοϊός στοίχισε περισσότερο σε εμάς, παρά στην Δημ. Αρχή, καθώς χάσαμε την επαφή μας με την κοινωνία. Γνωρίζουμε τα λάθη μας, θα τα διορθώσουμε και αυτή τη φορά δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω.

Τοι εκλογικό σύστημα δεν μας βοήθησε. Αναλώσαμε περισσότερο χρόνο στο να ψάχνουμε να βρούμε υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο, παρά να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας στην κοινωνία. Αυτή την περίοδο, δεν έγιναν και πολιτικές συζητήσεις στην τηλεόραση, όπως στις προηγούμενες εκλογές, ώστε να μπορέσει ο κάθε υποψήφιος να παρουσιάσει το πρόγραμμά του. Ήταν λίγο απολιτίκ εκλογές. Η παράταξη μας θα βρει τον δρόμο της, θα είναι πιο ενωμένη και θα είναι παρούσα, θα είμαστε βράχος. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσους με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και να ξέρουν ότι έχω πεισμώσει περισσότερο και θα είμαι πιο δυνατός.
Δεν περιμέναμε αυτή την συντριπτική ήττα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε οι συνδημότες γι’ αυτή. Πρέπει να δούμε και το τι λάθος κάναμε εμείς. Να αναλύσουμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε και να πορευτούμε τη νέα περίοδο, με μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση, από την θέση της Αντιπολίτευσης που μας έταξε η κοινωνία. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν, αλλά και αυτούς που δεν με ψήφισαν και δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να δώσω λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας. Τόσο όσον αφορά το χώρο της Υγείας, όπου δραστηριοποιούμαι ως γιατρός, για τη στελέχωση των δομών Υγείας, για την μετατροπή του Κ.Υ. Αντιμάχειας σε πολυδύναμο ιατρείο με 24ωρη λειτουργία και παρουσία ασθενοφόρου, για την ποιότητα του νερού στο “Τρίγωνο”, για τους ρύπους, για την αναβάθμιση του λιμένα Μαστιχαρίου και πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.
Η Κως ψήφισε την Ισχυρή Κω με ισχυρή εντολή γιατί θέλει ενότητα, σταθερότητα και προοπτική. Θέλει διοίκηση αποτελεσματική χωρίς πειραματισμός και πισωγυρίσματα.

Ψήφισε την Ισχυρή Κω γιατί είδε στο πρόσωπο του Θεοδόση Νικηταρά έναν δήμαρχο που ενώνει την κοινωνία , που μιλάει και συνεργάζεται με όλους για το κοινό καλό, που αγωνίζεται και διεκδικεί λύσεις τώρα για θέματα που κανείς άλλος δεν τολμούσε να αγγίξει, που έκανε πράγματα και αξίζει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνει ακόμα περισσότερα.

Προσωπικά είμαι χαρούμενη και νιώθω τυχερή που ανήκω σ αυτή την παράταξη που ακούει και σέβεται την άποψη κάθε πολίτη. Αυτό ήταν και θα είναι σημαία μας.

Τα λάθη και τις παραλείψεις μας είμαστε εδώ να τα αλλάξουμε και να τα διορθώσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπατριώτες μας που για 4η φορά με εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε μαζί με περισσότερη όρεξη για δουλειά, εμπειρία και θέληση για την Κω που όλοι ονειρευόμαστε και αγαπάμε.
Το αποτέλεσμα μας παραξένεψε. Δεν το περίμενε κανείς και δεν ανταποκρινόταν στην εικόνα που είχαμε σχηματίσει κατά τις περιοδείες μας, όπου ο κόσμος ήταν απογοητευμένος από την Δημοτική Αρχή. Φαίνεται όμως, ότι η Δημ. Αρχή αντιλήφθη την κατάσταση, ίσως από κάποια δημοσκόπηση που έκαναν, και τις τελευταίες ημέρες προσπάθησαν να ανατρέψουν την εικόνα και απ’ ότι φαίνεται και από το αποτέλεσμα το κατάφεραν. 

Έριχναν άσφαλτο και κάθε είδους εξυπηρετήσεις παντού, χωρίς μελέτες, χωρίς τίποτα. Είχαμε έναν τεράστιο οργασμό τις τελευταίες ημέρες που όμοιός του δεν έγινε συνολικά όλη την τετραετία. Βέβαια, αμέσως μετά τις εκλογές, όλα πάλι σταμάτησαν. Εύχομαι η Δημ. Αρχή να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης που έχουν από το εκλογικό αποτέλεσμα και να φανεί αντάξια των προσδοκιών των πολιτών. Κατάφεραν και πέρασαν και πάλι την “καραμέλα” για τον κακό Κυρίτση και την “δολοφονία χαρακτήρα” εις βάρος του, αφού δεν είχαν κάτι άλλο για να επιδείξουν, γιατί από έργο, όπως είπα, δεν έκαναν τίποτα. Εγώ προέρχομαι από μία άλλη παράταξη και μπήκα στη Δύναμη Αλλαγής και η εικόνα που έχω για τον Γιώργο Κυρίτση, δεν ανταποκρίνεται καθόλου στα όσα τον κατηγορούν. Σίγουρα κάναμε λάθη και εμείς ως παράταξη και τα πληρώσαμε. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όσους πολίτες με εμπιστεύθηκαν και με στήριξαν με την ψήφο τους.
Από την εικόνα που είχαμε εμείς στην Κέφαλο, δεν περιμέναμε με τίποτα αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα και την τόσο μεγάλη διαφορά. Ο κόσμος μας μετέφερε την δυσαρέσκειά του και τα παράπονα που είχε από την Δημοτική Αρχή, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε στην κάλπη. Τώρα πρέπει και θα παραμείνουμε δυνατοί ως παράταξη σε αυτή την δύσκολη στιγμή, είμαστε ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε. Θα ήθελα από την πλευρά μου να ευχαριστήσω όσους με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να κάνω το καλύτερο για το νησί μας.
Δεν περιμέναμε αυτήν την βαριά ήττα. Μόνο στην Κέφαλο είδαμε το αναμενόμενο για εμάς αποτέλεσμα, βάσει των μηνυμάτων που εισπράτταμε από τους πολίτες. Οι αιτίες της ήττας είναι πολλές. Η Δημ. Αρχή είχε την εξουσία και το “σύστημα” δούλευε γι’ αυτήν. Θεωρώ ότι η απογοήτευση του κόσμου, εκφράστηκε με την αποχή και όχι με την ψήφο σε άλλη παράταξη. Αυτό ευνόησε την Δημ. Αρχή. Βέβαια κάναμε λάθη και εμείς, τα οποία τα γνωρίζουμε και θα τα διορθώσουμε. Είμαστε ενωμένοι, θα είμαστε δυνατοί για να ασκούμε μία δυνατή και εποικοδομητική Αντιπολίτευση. Προσωπικά τα πήγα πολύ καλά και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου, που με στήριξαν με την ψήφο τους και δεσμεύομαι ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω το καλύτερο για τον τόπο μου.
Η κ. Πη δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.
Από το 2019, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς ήταν και συνεχίζει να είναι ο Δήμαρχος της Κω και της καρδιάς μας. Ήταν μία σαρωτική νίκη με ποσοστό που άγγιξε το 60% και τους πολίτες, να την επιβεβαιώνουν με την εμπιστοσύνη τους στον κ. Νικηταρά, υποδεικνύοντας την ισχνή δύναμη επιρροής της Δύναμης Αλλαγής. Δεν περίμενα τόση μεγάλη διαφορά και σκεφτείτε ότι αυτό επετεύχθη μέσα σε περίοδο πανδημίας και αδράνειας. Όμως ο κ. Νικηταράς εκ νέου, έγινε η επιλογή των Κώων για το νησί μας, γιατί είναι άνθρωπος δημοκρατικός, γεμάτος ενέργεια και αφουγκράζεται τον πολίτη και αυτό είναι κάτι που φάνηκε στις εκλογές».

Προσωπικά, για πρώτη φορά τα πήγα εξαιρετικά καλά. Νομίζω ότι σε αυτό βοήθησε σε αρκετά μεγάλο βαθμό το κοντινό μου περιβάλλον, όπως η οικογένειά μου, οι φίλοι και η προσωπικότητά μου, σαν ιδιοσυγκρασία.

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Προσωπικά, με οδηγό τις αξίες και την προσφορά μου, έδωσα τη μάχη μου και κέρδισα. Κέρδισα το σεβασμό και την εκτίμηση του Κωακού λαού, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό και νιώθω υπερήφανη που θα είμαι η φωνή του .

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμπολίτες μου, που με εμπιστεύθηκαν και με εξέλεξαν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεσμεύομαι να εργαστώ με σθένος στη θέση που θα μου ανατεθεί και θέλω να επισημάνω, ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είμαι εδώ για να βρω λύσεις. Δίπλα στον πολίτη. Μαζί με τον πολίτη.


ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο, οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης στις Δημοτικές Κοινότητες καταλαμβάνουν αυτόματα την θέση του Προέδρου, εκτός βέβαια εάν αρνηθούν, κάτι που δεν συμβαίνει στο Νησί μας, καθώς και οι 6 που ήρθαν “πρώτοι”, είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τα καθήκοντα του Προέδρου.

Να σημειωθεί, ότι σε σχέση με τα αρχικά αποτελέσματα, είχαμε μία αλλαγή στην Προεδρία της Κοινότητας Κω, αφού μετά από επανακαταμέτρηση των ψήφων, πρώτος ήρθε τελικά ο Σάκης Χατζηπέτρος (788 ψήφοι), έναντι του Κώστα Σουρασή (774) που η αρχική καταμέτρηση τον έφερνε πρώτο.

Η παράταξή μας πέτυχε μία μεγάλη νίκη. Ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε και μας έδωσε και πάλι την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο μας. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, από την πρώτη ημέρα, για το καλό της πόλης μας και καθημερινά θα είμαι στο δρόμο, ακόμα και αν χρειαστεί με την “εργατική φόρμα” για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων.
Συνεχίζουμε μαζί για πέντε ακόμα χρόνια, μετά την ισχυρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και πάλι, γιατί είδαν ότι έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο για να πάει μπροστά το Νησί. Αυτή την τετραετία δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όσον αφορά την έκταση των έργων, καθώς από τον κορωνοϊό και μετά υπήρχαν οι γνωστές καθυστερήσεις, όμως και τότε έγιναν έργα, αλλά και τώρα θα γίνουν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου με τίμησαν με το ασύλληπτο νούμερο των 499 ψήφων. Είναι μεγάλη χαρά αλλά και μεγάλο βάρος, ώστε να προσφέρω ακόμα περισσότερο. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να μην τους απογοητεύσω και να μην προδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Συνετά και ταπεινά θα είμαι δίπλα στους πολίτες, όπως έκανα πάντα και υπόσχομαι ότι πάντα θα τους κοιτάω στα μάτια, όπως έκανα μέχρι σήμερα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν και από δω και στο εξής, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά υπάρχει μόνο μία παράταξη και αυτή είναι το νησί μας. Γι' αυτό αξίζει να παλέψουμε όλοι μαζί.
Περιμέναμε τη νίκη, ήμασταν σίγουρα για ένα καλό προβάδισμα, αλλά όχι τόσο μεγάλο. Οι πολίτες είχαν να κρίνουν ανάμεσα στον Θ. Νικηταρά και τον Γ. Κυρίτση και τα ψηφοδέλτιά τους και με την απόφασή τους, έδειξαν την μεγάλη τους εμπιστοσύνη στον Δήμαρχό μας και στην ομάδα του. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού. Η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, μου δίνει δύναμη αλλά με γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για να συνεχίσω τον αγώνα μου για το χωριό μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης οφείλω στην οικογένεια μου για την αγάπη και τη στήριξη τους αλλά και στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου σε όλη αυτή την επίπονη διαδικασία. Υπόσχομαι πως θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου όπως έκανα εξάλλου και τα προηγούμενα 4 χρόνια και με γνώμονα το κοινό καλό της περιοχής μας, θα προσφέρω σε όλες και όλους, μηδενός εξαιρουμένου, την ψυχή μου στην καλυτέρευση της καθημερινότητας, με αξίες και σεβασμό σε όλους τους συμπολίτες μου ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας.
Περιμέναμε την νίκη, αλλά ή αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόμασταν την τόσο μεγάλη διαφορά. Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τον Θεοδόση Νικηταρά και το ψηφοδέλτιό του, δίνοντας ισχυρή εντολή να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησαν. Είδαμε ότι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αυξήθηκαν σημαντικά τα ποσοστά μας στα Χωριά. Αυτό δεν είναι τυχαίο, σημαίνει ότι κάτι είδαν να γίνεται στα Χωριά. Από την θέση του Προέδρου, θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξε ο κόσμος και ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μας, που με στήριξαν. Χρειάζεται ενότητα, έτσι ώστε όλοι μαζί, να αγωνιστούμε για τον τόπο μας. Περίμενα την νίκη μας και ότι θα έχουμε μεγάλη διαφορά με την Δύναμη Αλλαγής. Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Θεοδόση Νικηταρά. Είδαν την προσπάθεια που έγινε αυτή την τετραετία και του έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο μαζί με την ομάδα του. Καταφέραμε και ανατρέψαμε το κλίμα και στα Χωριά, όπου στις προηγούμενες εκλογές δεν τα πήγαμε καλά. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συγχωριανούς μου, που με την ψήφο τους έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και με εξέλεξαν Πρόεδρο.

Υπόσχομαι ότι, όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα θα εργαστώ με γνώμονα μόνο το καλό του χωριού μας. Θα πράξω το καλύτερο για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, μαζί με τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και όλη την ομάδα της ΙΣΧΥΡΗ ΚΩ, θα εργαστούμε σκληρά για την ευημερία του τόπου μας. Οφείλω όμως και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου και γενικά τους συγγενείς και τους φίλους μου για την πολύτιμη υπομονή, στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα που δώσαμε. Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ και απέραντη ευγνωμοσύνη ανήκει στον ύψιστο και δημιουργό μας που μας έχει υγιείς, γιατί όσα πλούτη και δόξα να έχεις σε αυτή την ζωή αν δεν έχεις Θεό μέσα σου δεν θα χαρείς ποτέ σου και τίποτα.  Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους, είτε εκλέχτηκαν είτε όχι για τον όμορφο και ανιδιοτελή αγώνα τους.
Ήμασταν αισιόδοξοι για τη νίκη της παράταξης, καθώς ο κόσμος μας έδειχνε την στήριξή του, στις περιοδείες που κάναμε, ωστόσο δεν περιμέναμε αυτή τη μεγάλη διαφορά. Ο κόσμος έδειξε ότι εμπιστεύεται τον Θεοδόση Νικηταρά και του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία, για να συνεχίσει το έργο του. Εκτιμώ, βέβαια, ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και το δυνατό ψηφοδέλτιό μας σε σχέση με αυτό των άλλων παρατάξεων. Προσωπικά, δεν περίμενα τόσους ψήφους και να εκλεγώ Πρόεδρος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συγχωριανούς μου για την στήριξη στην παράταξή μας, αλλά και στο πρόσωπο και δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ, με όσες δυνάμεις έχω, για να κάνω το καλύτερο δυνατό για το χωριό μου και τους κατοίκους του.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 14
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/11 - 10:53
Κως
Ποιος σοβαρος πολιτης μεταξυ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΚΥΡΙΤΣΗ θα διαλεγε τον δευτερο; Μονο αυτοι που εχουν συμφεροντα!! και οι φανατικοι
Ανώνυμος
Ανώνυμος 01/11 - 15:33
προς 8.28
Πες μας τι πινεις! Η εκδικητικη υβριστικη συμπεριφορα ειναι ολη δικη σας!Λες και ζουμε σε αλλο νησι!Λες και δεν σας ακουγαμε στα συμβουλια και δεν διαβαζαμε τα ευγενεστατα δελτια τυπου σας!Μιλατε για απραξια εργου?Ποιοι εσεις?Εσεις με τις πεντε ελιες και τις λαινες?Παντα θα σας επισκιαζει ο πρωην ΔΗΜΑΡΧΟΣ!Και βεβαια αυτοι που σας προτιμησαν ευθυνονται!Ευθυνονται που προτιμουν την δοσοληψια….ευθυνονται που προτιμουν το ρουσφετι…ευθυνονται που προτιμουν την ασφαλτο στο σπιτι τους….ευθυνονται που βλεπουν την τσεπη τους και την βολεψη τους ενω δεν τους αξιζει!ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 01/11 - 08:28
Προς 7.27
Ανωνυμε κυριτσικε . Βριζεις τον λαο με παροιμιες αντι να κανετε αυτοκριτικη για την απουσια εργου, την απουσια απο τα συμβουλια και την εκδικητικη υβριστικη συμπεριφορα του αρχηγου σας. Στις εκλογες ποτε δεν φταιει ο λαος. Φταιμε εμεις οι ιδιοι με τα καμωματα μας.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 31/10 - 16:11
Κως
Ο κοσμος αλλα μας ελεγε και αλλα επραξε. Ακουστε θεση. Ναι αλλα σας ελεγε και αλλα επραξε γιατι σας φοβοταν. Μεχρι σαββατο βραδυ απειλουσατε θα τα πουμε τη δευτερα. Ο λαος να ξερετε ξερει τι κανει. Εσεις να κοιταχτειτε στον καθρεπτη και να βγαλετε συμπερασματα!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 30/10 - 23:52
Κρίμα το νησί...
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση,λαέ της Κω σε λυπάμαι!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 30/10 - 18:57
Κωε του 7:27
Κοβε λογια γιατι αυτα που γραφεις ολα θα τα λουστεις!Οσον αφορα την απραξια το και κακο στο νησι ηδη βλεπουμε ποιος υπερτερει….Οσον αφορα τον εντιμο προεκλογικο αγωνα που κανατε και το πως σας πιστεψαν οι κακομοιροι συμπατριωτες μου …..τους αφιερωνω το εξης!¨ΝΑ ΧΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΟΥΝΕΣ ΓΝΩΣΗ…ΝΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΜΠΟΣΉ/
Ανώνυμος
Ανώνυμος 30/10 - 07:27
Κως
Ο λαος ψηφισε πολυ σωστα. Κατα τη γνωμη μου το 35% της δυναμης αλλαγης ειναι μεγαλο. 5 χρονια απραξιας ως πρωην δημοτικη αρχη και 4 χρονια απουσιας και αρνητικης στασης σαν αντιπολιτευση εκαναν μεγαλο κακο στο νησι. Δεν επρεπε να παρουν πανω απο 10%.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/10 - 23:51
Η αποχή
Η αποχή έδωσε το στίγμα της,αλλά το ρουσφέτι επικράτησε!
Κωος
Κωος 29/10 - 23:23
Και η αλαζονεία συνεχίζεται.....
Γερασκλης κ Πη δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να ευχαριστήσουν τον κόσμο που τους τίμησε;;;;;; Κατά τα άλλα θα διορθώσουν τα λάθη τους!!!!!! Αυτά βλέπει ο κόσμος κ τους μαύρισε!!!!!!!!! Τι αλαζονεία....!!!!!!!
!!!!!??
!!!!!?? 29/10 - 19:31
Προς το φίλο το Ανώνυμο
Δεν τους φταίει κανένας φίλε μου Ας Πρόσεχαν ναι τόσα χρόνια ήταν στο σκοτάδι ας παραμένει τότε στο σκοτάδι καλά να πάθουν τι περιμένουν τα υπόλοιπα πέντε χρόνια θα δούνε κάτι την Τύφλα τους στα βουνά άξιοι της μοίρας μας
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/10 - 17:44
ωχ ωχ
Εσεις το 60% ..λουστειτε τους!Καμαρωστε περγαμηνες! Καποιοι στις συνεντευξεις τους μαλιστα κρινουν το παρελθον…κρινουν ανθρωπους …..Που αν τους ρωτησεις ξαφνικα ουτε την διευθυνση του Δημαρχειου δεν γνωριζουν!Προσωπικα θα φτιαξω εγκυκλοπαιδεια……¨Τα απαντα των τυχαρπαστων¨..απο τα δημοτικα συμβουλια της κατεστραμμενης Κω!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/10 - 13:59
Ελάχιστοι οι ικανοί
Τα χάλια μας,οδεύει στην καταστροφή το νησί μας.Άκουσα ότι μετάνιωσε μεγάλο μέρος των πολιτών που ψήφισαν.Τώρα είναι αργά ή κάντε επανάσταση αν έχετε κότσια...
Ουκ εν τω πολλώ το ευ
Ουκ εν τω πολλώ το ευ 29/10 - 12:48
Πολιτική
Άρχισαν τα όργανα σήκω από τη θέση σου. Τόσοι πολλοί γιατί;; για να τους ταΐζει ο λαός;;
miranta
miranta 29/10 - 12:44
Λάθος
Ούτε ο Κυριτσης ούτε αλλά 3 στελέχη της δύναμης αλλαγής θα μετέχουν.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ