Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η Ένωση Κώων Αθηνών έκοψε την πίτα της

21/01/2024
507 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κοπή της Βασιλόπιτας μας στην κατάμεστη Εστία μας! 

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Κωου κ Νισύρου κ Ναθαναηλ, ο Μητροπολίτης Σύμης Τήλου Χάλκης και Καστελλόριζου κ Χρυσόστομος, ο Κοσμήτορας της βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου κ Βασίλειος Υψηλάντης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κω και πρόεδρος της αστικής εταιρείας Ιπποκράτης κ Διονυσία Τελλή, ο κοινοτικός σύμβουλος κ Παναγιώτης Βασίλειου, ο επιστημονικός διευθυντής της Αστικής Εταιρείας κ Δημήτριος Γερούκαλης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς κ Ιωάννης Φραγκούλης, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης κ Φίλιππος Καλλούδης, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης κύριος Νικόλαος Μανούσης, ο πρόεδρος απανταχού Καρπαθίων κ Ιωάννης Καραιτιανός και ο κ. Αντώνιος Γιαννικουρής μέλος του συμβουλίου ΕΥΔΑΠ! 

Χαιρετισμό απέστειλε ο υφυπουργός εμπορικής ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ Ιωάννης Παππάς μέσω του συνεργάτη του κ. Αντώναρου! Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το έργο και η δράση του εργαστηρίου ψηφιδωτού Κω της Ιεράς Μητροπόλεως Κω από τον Δάσκαλο κύριο Δαυιδ Χατζηδαυιδ! Μοναδική στιγμή η ομιλία του μικρότερου μαθητή του εργαστηρίου του δεκάχρονου Ιπποκράτη ο οποίος καταχειροκροτήθηκε!!! 

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Σταματογιάννη για την παρουσία τους στην εκδήλωση μας! 

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης Κώων για την παρουσία τους καθώς και τα μέλη Δ.Σ. Δωδεκανησιακών συλλόγων Αθηνών Πειραιώς που βρέθηκαν κοντά μας!

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία!

Eκ του Δ.Σ.


 Χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του ΔΙΙΚ κ. Νίκου Μανούση  

«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κώου, Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Σύμης κ.κ. Χρυσόστομε, 

Κε Κοσμήτορα της Βουλής, Βασίλη Υψηλάντη, 

Κα Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω και της Αστικής Εταιρείας, Διονυσία Τελλή 

Αγαπητοί επίσημοι προσκεκλημένοι,

Κυρία Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του ΔΣ της Ένωσης ΚΩΩΝ Αθηνών

Αγαπητοί συμπατριώτες, 

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,


Εκπροσωπώντας τον Προέδρο κύριο Νίκο Παπαντωνίου και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ΔΙΙΚΩ, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας καλημερίσω στην σημερινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και να σας ευχηθώ από καρδιάς καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, δύναμη και χαρούμενες στιγμές. 


Η παρουσία της πολυπρόσωπης Ομάδας του εργαστηρίου Ψηφιδωτών της Κω και των αγαπητών μας συμπατριωτών κκ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ και Νίκου Μιγκλή, ζεσταίνουν φέτος την Εστία μας. Η δυναμική και το έργο σας μέσα σε μόλις τρία χρόνια ζωής του εργαστηρίου είναι εξαιρετικό. Ένα φωτεινό παράδειγμα! Μας έχει εντυπωσιάσει και χρήζει θερμότατων συγχαρητηρίων. 


Η τέχνη του ψηφιδωτού είναι μια τέχνη μνημειακή και με μακραίωνη ιστορία η οποία έχει τις απαρχές της στην ύστερη αρχαιότητα. Και δεν είναι τυχαία χαρακτηρισμένη ως η τέχνη της υπομονής, καθώς απαιτεί χρόνο, επιμονή, μοναδική συγκέντρωση και ουσιαστική γνώση των τεχνικών κατασκευής. Όμως το αποτέλεσμα έρχεται και δικαιώνει την προσπάθεια καθώς κάθε έργο τέχνης είναι εντυπωσιακό και άφθαρτο στο χρόνο. Άλλωστε η τέχνη είναι κατάθεση ψυχής και έκφραση βαθύτερων συναισθημάτων που είναι άρρηκτα συνδεμένα με την ανθρώπινη ύπαρξη.


Το ότι μέσα από το μεράκι του κυρίου Χατζηδαυίδ αναβίωσε μια «ξεχασμένη» τέχνη από μόνο του είναι εξαιρετικό. Επιπλέον η Κως, που όλοι αγαπάμε, ξεχωρίζει μέσα από μια νέα διάσταση και η πλούσια πολιτιστική της ταυτότητα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ευρύτητα. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η φήμη του εργαστηρίου έχει φθάσει μέχρι το Άγιο όρος και τη Γαλλία. 


Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω,  τέτοιες πρωτοβουλίες θα μας βρίσκουν πάντα ένθερμους υποστηρικτές  και θα πρέπει να δίνουν το έναυσμα και για ακόμα περισσότερες. 


Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κκ Ναθαναήλ, και τους συνεργάτες του χορηγούς,  για την πρωτοβουλία του, καθώς είναι υπόδειγμα ποιμενάρχη. Με την βοήθεια του Κυρίου και με όλες του τις δυνάμεις, βρίσκει πάντα τον τρόπο να είναι πρωτοπόρος και συνάμα να είναι πάντα κοντά στον άνθρωπο. 


Στην Πρόεδρο της Ένωσης Λουκία Ζερβάνου και τα μέλη του ΔΣ θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στο έργο τους και να συνεχίσουν με τις δράσεις τους να κοιτούν προς το μέλλον τιμώντας και αναδεικνύοντας την αξία της λαογραφίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς εν γένει. 


Σας ευχαριστώ πολύ.


Νίκος Μανούσης

Νευρολόγος- Ψυχίατρος

Αντιπρόεδρος ΔΙΙΚΩ

π. Πρόεδρος Ένωσης Κώων Αθηνών (Εν. Κω.Α)

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Κακή διάταξη Ανώνυμος
Κακή διάταξη Ανώνυμος 22/01 - 02:08
Καταμετρημένα
Με το ζόρι 65 άτομα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ