Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η γιορτή των Αγίων Πάντων στη θέση "Ηρακλής" (γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)

30/06/2024
171 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και εφέτος η Κυριακή  των Αγίων Πάντων. Στην Εκκλησία που έκτισε η ευλαβής οικογένεια της αείμνηστης Θεοδώρας Κάπα, τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αγκύρας κ. κ. Ιερεμία και με την συμμετοχή πολλών Ιερέων. 

Το βράδυ του Σαββάτου,  με την φροντίδα του  εφημέριου παπά Βαγιανού Ιωάννη Κώστογλου  και της Αδελφότητας του Ιερού Ναού, οργανώθηκε παραδοσιακό μουσικό πανηγύρι. Πολλοί προσκυνητές  γέμισαν ασφυκτικά τα τραπέζια με τα πλούσια εδέσματα, τιμώντας έτσι ένα έθιμο που στις μέρες μας σταδιακά ξεθωριάζει. 

Την επομένη πλήθος πιστών παρακολουθήσαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. κ. Ναθαναήλ. 

Η Κυριακή αυτή είναι αφιερωμένη στους Άγιους Πάντες, γνωστούς και αγνώστους,  που δεν συμπεριλαμβάνονται στο εορτολόγιο της Εκκλησίας μας. Οι Μάρτυρες αυτοί είναι πάρα πολλοί,  όπως τόνισε στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ναθαναήλ,  οι περισσότεροι από τους οποίους υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια κατά την Ρωμαϊκή εποχή, αρνούμενοι να προσκυνήσουν το ειδωλολατρικό δωδεκάθεο. Ήταν δε τόσοι πολλοί οι Άγιοι που θυσιάστηκαν, ώστε έφθαναν  τα σώματα  τους, για να φωτίσουν σαν πυρσοί τους δόμους της τότε αυτοκρατορικής Ρώμης.

Την ίδια μέρα παρόντων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών έγινε Αρχιερατική δοξολογία, προς τιμήν των αποστράτων που υπηρετήσαν στο ένδοξο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Γιορτάζουν οι Άγιοι Αρτέμιος,  ο  Άγιος Μηνάς και η Αγία Ειρήνη, προστάτες της ΕΛΛΑΣ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αξιωματικός της Αστυνομίας κ. Αθανάσιος Δημητρούλης.  Ακολούθως  Εκκλησιαστική  Αδελφότης των Αγίων Πάντων, πρόσφερε πλούσια φιλοξενία με καφέ και νόστιμα βουτήματα στο Δεσπότη, στους Ιερείς στις πολιτικές και Αστυνομικές αρχές καθώς και σε όλους τους παριστάμενους, στο προαύλιο του Ιερού Ναού. 

Χρόνια Πολλά      

Ξανθίππη Αγρέλλη      Κως 30/6/2024
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ