Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η ομιλία του κ. Ν. Μανούση στην εκδήλωση για την επίδοση του βραβείου “Σ. Μανούσης”σε μαθήτρια του Ιππ. Λυκείου  

27/10/2023
166 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ηομιλία του κ. Ν. Μανούση στην εκδήλωση για την επίδοση του βραβείου “Σ. Μανούσης”σε μαθητές του Ιππ. Λυκείου 

Πανοσιολογιότατε, εκπρόσωπε του Μητροπολίτου Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ,

Κα Κανταρζή, εκπρόσωπε του δήμου της Κω,

Κε Μήτρου, πρόεδρε της σχολικής Επιτροπής Δήμου Κω

Κε πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ιπποκρατείου Λυκείου Κω

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες/ γονείς/ καθηγητές

Κυρίες και κύριοι, 


Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά παρευρίσκομαι σε έναν ακόμη εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και στην εορτή της Σημαίας, και μάλιστα 76 χρόνια μετά την επίσημη προσάρτηση των Δωδεκανήσων στο ελληνικό κράτος, κατόπιν σχετικού Νόμου, αναδρομικά από της 28ης Οκτωβρίου 1947.


Σε αυτό το γεμάτο συναισθήματα και μνήμες περιβάλλον, απονέμεται και φέτος το ετήσιο βραβείο «Σταμάτης Μανούσης», ένα βραβείο που έχει καταστεί θεσμός, στην αποφοιτήσασα Φουρτούνη Τούλα-Αφροδίτη με βαθμό απολυτηρίου 20, την οποία και συγχαίρω ιδιαίτερα. 


Η απονομή του βραβείου έχει διττό σκοπό:

Αφενός, επιθυμεί να ενθαρρύνει την Αριστεία, την αέναη δηλαδή προσπάθεια για υπέρβαση και υπεροχή, όχι μόνο στον εκπαιδευτικό/ ακαδημαϊκό τομέα αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής.  


Αφετέρου, αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη και στην ανιδιοτελή και μακροχρόνια προσφορά του ιατρού, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, φιλάνθρωπου, πολιτικού και Ιπποκρατιστή Σταμάτη Μανούση προς τους συμπατριώτες του και τη λατρεμένη του Κω. Η δημιουργία προβλήτας στο λιμάνι, η θεμελίωση του οικισμού «Λαϊκά» Σοφοκλή Βενιζέλου, η αναδιάρθρωση του νοσοκομείου είναι μερικά μόνο από τα έργα του στο νησί μας. Για την προσφορά όμως του Σταμάτη Μανούση προτρέπω τη νέα γενιά να κάνει αυτό το οποίο γνωρίζει πολύ καλά: Να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίας, με κριτική μάλιστα στάση και εποικοδομητική σκέψη.


Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, εύχομαι στους αποφοίτους καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο της ζωής και καλή δύναμη και φώτιση στους μαθητές και στις μαθήτριες, τη νέα γενιά, που όσο τετριμμένο κι αν  ακούγεται, είστε η ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. 


Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Λυκειάρχη κ. Γεώργιο Χαρτοφύλλη και τους τους συναδέλφους του καθηγητές, για την, όπως πάντα, αγαστή συνεργασία.  


Σας ευχαριστώ πολύ.


Με εκτίμηση και βαθιά συγκίνηση, 


Νίκος Στ. Μανούσης

Ψυχίατρος – Νευρολόγος

Αντιπρόεδρος ΔΙΙΚΩΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ