Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η. Σιφάκης: 4 προτάσεις μας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των δρόμων στην Κω

17/01/2024
479 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Ηλίας Σιφάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Τις τελευταίες ημέρες η Κως βρέθηκε στη δίνη μιας αρνητικής δημοσιότητας με το γνωστό θέμα της κατάστασης του οδικού δικτύου του νησιού και της παρέμβασης που επιχειρήθηκε από αστυνομικούς.

Πέρα από την αναζήτηση ή την επίρριψη ευθυνών, ας δούμε τη μεγάλη εικόνα που είναι η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο της Κω. Αυτή την εικόνα θέλουμε να αλλάξουμε.

Έχουμε μια ιδιόμορφη εικόνα, σε άλλους δρόμους η αρμοδιότητα ανήκει στο Δήμο ενώ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια.

Εμείς πιστεύουμε ότι η αρμοδιότητα θα έπρεπε να ανήκει μόνο στο Δήμο, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, με την ανάλογη βεβαίως χρηματοδότηση, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που επιβάλλει να συνεργαστούμε, όλοι μαζί, για να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο της Κω.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόταση μας περιλαμβάνει:

1ον) Εκπόνηση ενός Τοπικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας με ευθύνη του Δήμου. Να εντοπίσουμε τα επικίνδυνα σημεία και να γίνουν παρεμβάσεις με φωτισμό ή σχετικές με την οδική ασφάλεια για μείωση της ταχύτητας και σήμανση. Πρέπει να το κάνουμε, οδικό δίκτυο εκτός από την ποιότητα σημαίνει και ασφάλεια.

2ον) Διαμόρφωση ενός πενταετούς προγράμματος ( όση είναι και η θητεία της δημοτικής αρχής) για την βελτίωση της βατότητας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου στα σημεία που την αρμοδιότητα και την ευθύνη έχει ο Δήμος. Εφόσον διαμορφωθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα η Δύναμη Αλλαγής θα το ψηφίσει και θα το στηρίξει.

3ον) Είναι δεδομένο ότι υπάρχει πρόβλημα στο επαρχιακό δίκτυο. Αν υφίσταται πρόγραμμα με τον εργολάβο , που δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας, να κηρυχθεί έκπτωτος. Η ασφάλεια των συμπολιτών μας είναι πέρα και πάνω από όλα.

4ον) Δήμος και Περιφέρεια πρέπει να συνεργάζονται. Η συνεργασία αυτή για να έχει ουσία, νόημα και περιεχόμενο θα μπορούσε να εκφραστεί με μια προγραμματική σύμβαση για την βελτίωση της βατότητας και της οδικής ασφάλειας των δρόμων μας.

Κλείνοντας, καλώ τον κ.Νικηταρά να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας αλλά και της κατάστασης του οδικού δικτύου στην Κω. 

Όχι για να τσακωθούμε αλλά για να συνεννοηθούμε.’’

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/01 - 21:20
Σιγή ιχθύος
Ηλία δεν σε βλέπουμε στα πέριξ με το τοξικό σου παρρακι τελευταία και απορώ...μήπως τα σπασατε για κάποιον λογο?Για να σκεφτώ μερικούς έτσι στα γρήγορα...και θα επανέλθω! Πολύ σιγή ιχθύος η λαλιστατη κατά τα άλλα φίλη σου που σε κάθε ευκαιρία σου πλέκει τα εγκώμιο τώρα που είναι? Ουπς... τζιςςςς κακο !!!
ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ
ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ 18/01 - 16:17
ΔΟΠΑΒΣ
ΒΛΕΠΩ Ο ΟΠΑΒΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ Ο ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟ. ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΔΩ. ΟΜΕΡΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΑΙΔΩΝ
Δαυιδ
Δαυιδ 17/01 - 21:51
Πεζοδρομιο
Ηλιανγια αρχη επανεφερε στην αρχικη κατασταση το πεζοδρομιο εξω απο την επιχειρηση σου. Ο δημοτικος φωτισμος ειναι μεσα στην ιδιοκτησια σου.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 17/01 - 17:51
Γιατί...
στο καθετί που λες, στο τέλος θέλεις να γίνεσαι Κυρίτσης;;;;;; Πέταξε από πάνω σου το στίγμα του..... Δώσε το δικό σου στίγμα... Εκτός κ αν δεν έχεις!!!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 17/01 - 16:28
Πολλή συναίνεση ρε παιδί μου
Καλά σου είναι πιο.σε λίγο θα τους γλείφεις κιόλας σιφακι.
Παναγιώτης
Παναγιώτης 17/01 - 16:12
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΛΑΚΟΥΒΑΣ
Εστειλε σημερα τον εργολάβο χωρις μέτρα ασφαλείας ουτε σήμανση να κλεινει με κουβάδες τις τρυπες ..απλα για γελια
Ανώνυμος
Ανώνυμος 17/01 - 16:04
Προχώρα Ηλία
Θα τους διαλύσεις,τους διαλυμένους!!!
Δημήτρης
Δημήτρης 17/01 - 15:49
Έλεος
Τι οδηγική ασφάλεια λέμε, έχει δύο πινακίδες απογοητεύσεις στροφή δεξιά κ ο άλλος στην εκεί να στρίψει. Έφυγε το παιδί στην Πειραιώς έκαναν κόβω για να μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα κ εκεί πάλι ανάποδα στον κόμβο, λες κ άμα κάνουν τον κύκλο για να είναι σωστοί θα τους καεί το φαγητό!! Την αστυνομία θέλει έξω κ τσεκουριες μπας κ στροσουμε..

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ