Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η. Σιφάκης: Να φέρουμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Κω

24/04/2024
241 Εμφανίσεις
9 Σχόλια

Ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Ηλίας Σιφάκης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

΄΄ Η πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κόνσολας για τη δημιουργία νέων τμημάτων και σχολών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε Ρόδο και κυρίως στην Κω που δεν έχει και δεν είχε ποτέ ούτε ένα, αποτελεί ευχή και διακαή πόθο όλων μας.

Για αυτό και πρέπει να την συζητήσουμε σοβαρά, να διαμορφώσουμε την πρόταση της Κω προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στην Κω πρέπει να δημιουργηθεί ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα Τουρισμού και ο Δήμος αυτό που μπορεί να προσφέρει είναι να διαμορφώσει ένα κτίριο για το σκοπό αυτό.

Μιλάμε για μόνιμη σχολή με φοιτητές που θα διαμένουν εδώ αλλά και σύγχρονες ειδικότητες στον τουρισμό και ιδιαίτερα γύρω από την ψηφιακή οικονομία του τουρισμού, προκειμένου να είναι ελκυστική για τους φοιτητές.

Δεν μιλάμε για το πρωτοφανές που έχει κάνει ο κ. Νικηταράς: να πληρώνει ο Δήμος ένα τεράστιο ποσό κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα 40 ατόμων, όταν μάλιστα τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα γίνονται διαδικτυακά και από απόσταση.

Κανείς Δήμος δεν πληρώνει Πανεπιστήμια για να φιλοξενεί μεταπτυχιακά προγράμματα 40 ατόμων. Στη Ρόδο λειτουργούν δεκάδες μεταπτυχιακά τμήματα χωρίς ο Δήμος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Να σταματήσει λοιπόν η κοροϊδία.

Η Κως είναι στο Αιγαίο και ο φυσικός εταίρος της και σύμμαχος είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι αυτό που θα πρέπει να δημιουργήσει μια μόνιμη σχολή στην Κω.

Η δημοτική αρχή του κ. Νικηταρά οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή την προοπτική, να ανοίξουμε μια σοβαρή συζήτηση με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου με δική μας πρωτοβουλία.

Σε αυτή τη συζήτηση θα είμαστε και εμείς παρόντες, με συγκεκριμένες προτάσεις.

Ας κάνει επιτέλους το αυτονόητο ο κ. Νικηταράς. Ένας στόχος που μπορεί να ενώσει όλη την Κω, είναι να μπει επιτέλους το νησί μας στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.’’


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 9
Ανώνυμος
Ανώνυμος 26/04 - 15:49
Ηλίας για γέλια
Τώρα που κλείνουν τμήματα πανεπιστημίου σε όλη την περιφερειακή Ελλάδα θυμήθηκε ο κ. Σιφακης να μιλήσει. Ας τα πει πρώτα του φίλου του του Μητσοτάκη που τα κάνει όλα ιδιωτικά και μετά ας μας πει την γνώμη του
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/04 - 19:51
Ας προσέχατε
Τι αντιπολίτευση να κάνει ο Ηλίας; Δε παίρνουν χαμπάρι αυτοί. Δεν μιλάνε, ότι θέλουν περνάνε, διαπλοκή και ατομικό συμφέρον στο έπακρο. Λεφτά και μισθοί να μπαίνουν και το νησί καθε μέρα και ένα βήμα πίσω. Ότι χειρότερο έχει περάσει από τον Δήμο. Λύσσα με την καρέκλα και έργο μηδέν. Στο τέλος ο Σάκης και μπράβο του και ας τον χλευαζουν οι ίδιοι μέσα από το δημαρχείο για την αφέλεια όπως την είπαν κάποιοι θα έχει παράξει περισσότερο έργο.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/04 - 17:35
αχα
οταν ξυπνησεις πιες ενα καφεδακι να ισιωσεις, που θελετε και πανεπιστημιο.τα χαλια του τοπου σου δεν τα βλεπεις? σε ολους τους τομεις
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/04 - 17:11
3ο Δημοτικό
Ας φτιάξουν πια το 3ο Δημοτικό οι ανίκανοι και ας μας λείπουν τα υπόλοιπα
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/04 - 03:07
Mr
Σε ένα νησί που στη βιτρίνα του υπάρχει ερειπωμένο σχολείο και οι υπόλοιπες σχολικές υποδομές έχουν παγώσει στον προηγούμενο αιώνα …. εμείς ζητάμε πανεπιστήμιο ?
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/04 - 20:50
Ηλία εύστοχο δ.τ. ...
Ηλία με τον κ. Κονσολα προσπάθησε να κάνεις κάτι .... Ο Δήμαρχος είναι με το ΠΑΔΑ ....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/04 - 19:59
Ανώνυμος
Σιφακη έχεις σκεφτεί πόσο μας έχει στοιχίσει το μεταπτυχιακό του Νικηταρά?κάνε σωστή αντιπολίτευση
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/04 - 18:57
Εξ ουρανού!
Αξιότιμε κ.Σιφακη.Κυταξτε να λειτουργεί,η καθημερινότητα εποιηκος λίγο καλά! Να έχουν οι ντόπιοι και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στέγη! Αυτό που αναφέρεται έρχεται κατόπιν μακροχρόνιου και σοβαρού σχέδιάσμου! Πού θα μένουν και πού θα διδάσκονται οι φοιτητές?Στα κοτέτσια όπου κάποτε έβαζαν Τούς τουρίστες!!!
Κωστας
Κωστας 24/04 - 16:37
Ελεος
Βρε Ηλια μου κοιτα την καθημερινοτητα γιε μου

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ