Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

K. Καϊσερλης: Ο πήχης των έργων για την Κω κατέβηκε στο ναδίρ

13/04/2024
123 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

Αγαπητοί φίλοι,

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της εργολήπτριας εταιρείας για την μελέτη και κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι θριαμβολογίες από τους παριστάμενους κυβερνητικούς εκπροσώπους και τοπικούς παράγοντες είναι δικαιολογημένες αφού μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία ξεκινά ένα αναγκαίο έργο στην Κω που σίγουρα εάν είμαστε καλά και αν υπάρχουν λεφτά, το κόστος του θα φτάσει στα 6 εκατομμύρια και θα εγκαινιαστεί παραμονές των επόμενων βουλευτικών εκλογών μετά από τέσσερα χρόνια. Δηλαδή ένα και μοναδικό έργο των 3,3 εκατομμυρίων για την Κω στα εννέα χρόνια!!

Ο πήχης των έργων για την Κω κατέβηκε στο ναδίρ! Κυρίως όμως αποσιωπούν οι πάντες ότι το οικοδομικό τετράγωνο στο οποίο θα χτιστούν τα δικαστήρια προβλέφθηκε και δεσμεύτηκε από τον Δήμο της Κω στην επέκταση του σχεδίου πόλης το 1986, και το παραχώρησε στο υπουργείο δικαιοσύνης! Ότι σε αυτό το τεράστιο οικόπεδο προβλέπονταν  και η μεταφορά του Κτηματολογίου αφού συνδέεται άμεσα με τον κτηματολογικό δικαστή αλλά και το αστυνομικό Τμήμα Τάξης που συνεπικουρεί μαζί με σύγχρονα κρατητήρια την Δικαιοσύνη!

Σήμερα 40 χρόνια από τότε και αφού έχουν εξαντληθεί σε σχολεία και κοινωφελείς χρήσεις όλα τα τότε προβλέψιμα οικόπεδα, κανένας δεν σκέφτεται το μέλλον και φτάνουμε σήμερα απεγνωσμένα και αποσπασματικά  να βρούμε και να αγοράσουμε χωράφια για να χτίσουμε τις νέες κοινωφελείς υποδομές και κυρίως σχολεία που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες των οργανωμένων πόλεων.

Το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο το κρατούν μυστικό μέχρι να χτιστεί και η τελευταία γωνιά του νησιού με ξενοδοχεία και την πολεοδόμηση των οικισμών που θα αποφέρει σύμφωνα με τον νόμο της εισφοράς γης και χρημάτων πάνω από 200 στρέμματα δωρεάν οικοδομήσιμα οικόπεδα ούτε καν την σκέφτονται θυσιάζοντας την ποιότητα της ζωής των πολιτών  στον βωμό του εύκολου χρήματος και των ιδιωτικών συμφερόντων ελάχιστων μηχανικών και ιδιοκτητών και των αφελών αγοραστών οικοπέδων που αύριο θα ψάχνουν ακόμα και για παρκινγκ.

Χαίρονται δικαιολογημένα σήμερα για τα νέα δικαστήρια και δεν διδάσκονται ότι για αυτό το αναγκαίο έργο  κάποιοι άλλοι προέβλεψαν και επένδυσαν στο μέλλον του τόπου. Δυστυχώς όμως «το προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» του μεγάλου προγόνου μας Ιπποκράτη αντικαταστάθηκε από τους σημερινούς νεοέλληνες στην λογική της επιούσιας «κονόμας» με το «γαία πυρί μιχθήτω», μετατρέποντας καθημερινά τους περιαστικούς οικισμούς της πανέμορφης πόλης που μας άφησαν οι Ιταλοί σε Καζέρμα με 4μετρους δρόμους και χωρίς ίχνος κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων!

Τελικά αυτοί είμαστε! Παραμονές εκλογών σκάβουν οι αρχαιολόγοι για το νέο νοσοκομείο με την παρουσία του Δημάρχου χωρίς να υπάρχει κωδικός έργου! και την ίδια ώρα στη Βουλή γκρεμίζεται το ΕΣΥ και ανατρέπονται άρδην μπροστά στα μάτια μας οι αγώνες και οι προσδοκίες των πολιτών για το δικαίωμα και την ισότητα  στο αγαθό της υγείας.  

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κ. Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/04 - 04:09
Μπόχαλος
Είστε όλοι για κλάματα...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/04 - 07:44
Λουστείτε τον....
κ. Καϊσερλη είναι δημιούργημα δικό σας ο Δήμαρχος. Ήσασταν ο μέντοράς του για πολλά έτη... Τώρα βλέπετε και φωνάζετε για τα αίσχη που κάνει, αλλά είναι αργά .... Λουστείτε τον.... ας στηρίζατε τον Κυρίτση ανοιχτά να βγει ....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/04 - 11:49
Τέλος
Το νέο δικαστικό μέγαρο και το νέο νοσοκομείο δεν είναι να λέμε ότι ο πήχης είναι στο ναδίρ μάλλον το αντίθετο συμβαίνει οτι ο πήχης πήγε στο ζενίθ!!!!Τώρα για τις πολιτικές αυτές αλλάζουν τα έργα μένουν!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/04 - 00:02
ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω
όλα σωστά αυτά που λέει ο Κώστας. Αλλά που αποσκοπεί ; Θα βγεί κάτι απο όλο αυτό. Προσωπικά θεωρώ οτι όλα αυτά που γράφει ο δήμαρχος δεν τα ακούει. Εδώ γύρισαν συνάδελφοι του πολικοί και του είπαν οτι τον ευχαριστούν για την δημιουργική του στάση στο θέμα του δικαστικού μεγάρου....δηλαδή ούτε για αυτό δεν έκανε κάτι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Απλως έβγαζε φωτογραφίες και υπήρχε στις συναντήσεις κατά τα άλλα όλα ο Αβρίθης και ο Χατζηάμαλλος τα έκαναν. τι περιμένει ο Κώστας απο αυτά που γράφει; Θα βγεί κάτι ; Το θεωρώ πολύ απίθανο.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/04 - 19:44
Να πλένετε το στόμα σας
Όποιος μιλάει κατά του Καισερλη να πλένει πρώτα το στόμα του. Τα έργα που έκανε αυτός έχουμε και ζούμε εμείς σήμερα. Έχει δίκιο σε αυτά που γράφει. Μαζί με το δικαστήριο έπρεπε να φτιαχτεί και κτίριο της Αστυνομίας. Αυτό και το νοσοκομείο είναι δουλειά του κράτους και όχι του δήμου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εχει διαλύσει τους δήμους. Τους παίρνει τα λεφτά δεν τους δίνει προσωπικό και σε λίγο ούτε για τα σκουπίδια δεν θα τους έχει
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/04 - 13:36
Βρε Κώστα μου
Αφού είναι τόσο απλό το νοσοκομείο και το δικαστικό μέγαρο γιατί δεν τα έκανες κοντά 30 χρόνια δήμαρχος την εποχή των παχιών αγελάδων. Μήπως επειδή ο προϋπολογισμός του Δήμου εξυπηρετούσε κυρίως να προσλάβεις κόσμο για να εκλέγεσαι εσαεί;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ