Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κάλεσμα του Δημάρχου για το συλλαλητήριο - Ζήτησε συγνώμη για το Τιγκάκι

04/05/2022
166 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να δώσουν το παρόν στο παγκωακό συλλαλητήριο υγείας , απεύθυνε μέσω του Ράδιο Πρώτο και Βήμα της Κω ο δήμαρχος.  

Ο κ. Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ότι την Παρασκευή 6 Μαΐου θα σταλεί ένα μήνυμα προς την κεντρική εξουσία ότι η Κως δικαιούται να έχει τις ίδιες παροχές υγείας με την υπόλοιπη Ελλάδα.  

Ένα μεγάλο συγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστανται στο Τιγκάκι κάτοικοι, επαγγελματίες και επισκέπτες ζήτησε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς.  

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στις εργασίες στο Τιγκάκι έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη του έργου και παράλληλα ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης του δρόμου Τιγκάκι – Μαρμάρι. Μίλησε επίσης και την ανακαίνιση του δημαρχείου αλλά και το οδικό δίκτυο που είναι επιβαρυμένο. 

Σε ότι αφορά τις εποχικές προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, φαίνεται πως και φέτος οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, αν και από πέρυσι ο κ. Νικηταράς είχε κάνει ενέργειες στο αρμόδιο Υπουργείο για επίσπευση των διαδικασιών. 

«Το έργο στο Τιγκάκι ήταν κάτι που περίμεναν για πολλά χρόνια κάτοικοι και επαγγελματίες. Χωρίστηκε σε δύο φάσεις εξαρχής. Η δεύτερη αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο. Η πρώτη φάση συμπεριλάμβανε την υπογείωση δικτύων και καλωδίων. Λόγω κρουσμάτων covid στα συνεργεία, σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις. Στη συνέχεια ο εργολάβος που προέκυψε από διαγωνισμό διαβεβαίωσε τόσο τους κατοίκους στο Τιγκάκι όσο και εμένα, ότι το έργο θα παραδοθεί 10 Μαΐου.  

Υπήρχαν υποσχέσεις και δεσμεύσεις όμως προέκυψε έλλειψη υλικών. Σήμερα Τρίτη, υλικά παρελήφθησαν και ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες» ανέφερε ο Δήμαρχος ο οποίος ζήτησε και συγνώμη για την ταλαιπωρία, όμως δήλωσε σίγουρος ότι στο τέλος, η ανάπλαση που θα γίνει θα ανταμείψει τους πάντες. 

«Λίγη υπομονή διότι τα έργα θα αναβαθμίσουν την περιοχή συνολικά αλλά και τις επιχειρήσεις».  

Σε ότι αφορά τις εργασίες στην Κω και στο Δημαρχείο, δήλωσε ότι θα παραδοθεί νωρίτερα από ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί και σε ένα μήνα το δημαρχείο θα είναι και πάλι ένα κτίριο κόσμημα – στολίδι. 

Για το οδικό δίκτυο τόσο του δημοτικού ιστού όσο και των δρόμων που ανήκουν στην περιφέρεια, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι το νησί είναι ένα και πολλές φορές ο δήμος παρεμβαίνει σε επικίνδυνα σημεία που ανήκουν στην περιφέρεια όπως πρόσφατα στο στρατόπεδο της Αντιμάχειας. 

« Το δίκτυο το δημοτικό είναι παλαιωμένο και δεν είχε συντηρηθεί επί σειρά ετών. Κάνουμε και θα κάνουμε πολλές παρεμβάσεις και χρειάζονται ακόμη περισσότερες. Ήδη ανακοινώθηκε η ασφαλτόστρωση στη ΔΕ Ηρακλειδών, στην Κω είναι σε εξέλιξη εργασίες και θα προγραμματιστούν και άλλα διότι το πρόβλημα είναι οξυμένο». 

Μάλιστα ο κ. Νικηταράς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η μελέτη που αφορά την επιδιόρθωση του δρόμου που συνδέει Τιγκάκι – Μαστιχάρι και αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες οι εργασίες.  

Σε ότι αφορά τα ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονται επί πολλές ημέρες εκτεθειμένα σε πολλά σημεία του νησιού, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να γίνει η αποκομιδή σε όλη την Κω και να αποκατασταθεί αυτό το θέμα. Όμως παράλληλα οι πολίτες έχουν την ευθύνη των απορριμμάτων τους και της συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία όπου κατόπιν ραντεβού γίνεται η συγκομιδή των μεγάλων αντικειμένων.  

« Χρειάζεται η συνεργασία όλων για να αποκατασταθεί η ισορροπία. Δεν πρέπει να βγάζουμε μεγάλα αντικείμενα τις βραδινές ώρες χωρίς να έχουμε επικοινωνήσει με την υπηρεσία καθαριότητας που συλλέγει με ραντεβού τα μεγάλα σκουπίδια». 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ 04/05 - 16:36
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ....ΚΙ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ !!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/05 - 15:01
Θαθα θαθαθα θα
Καημενε σε φτυνουν, δε βρεχει.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ