Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Καταδίκη Γερμανίδας στην Κω για πρόκληση σωματικής βλάβης στον ομοεθνή σύντροφό της

05/06/2024
74 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου κάθισε χθες μια υπήκοος Γερμανίας κατηγορούμενη για το ό,τι προξένησε σε μέλος της οικογένειάς της και συγκεκριμένα στο σύντροφό της, σωματική κάκωση από την οποία επακολούθησε βαριά σωματική πάθηση (ενδοοικογενειακή βία).

Πρωτοδίκως της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή και χθες η ποινή της μειώθηκε κατά 3 μήνες.

Της αναγνωρίσθηκαν εξάλλου από τον πρώτο βαθμό τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και ότι στην πράξη ωθήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος.

Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:

Την 9η Οκτωβρίου 2019 και περί ώρα 03.00 κατόπιν καταγγελίας στο Α.Τ. Ηρακλειδών αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας μετέβησαν σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω για αναφερόμενο επεισόδιο μεταξύ ενοίκων.

Στο σημείο διαπιστώθηκε ότι η κατηγορούμενη, ύστερα από διαπληκτισμό με τον σύντροφό της, υπήκοο Γερμανίας, του κατάφερε χτύπημα στο κεφάλι με ποτήρι με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραυματισθεί σοβαρά στο δεξιό οφθαλμό.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω υπέστη διαμπερές τραύμα στο δεξιό οφθαλμό, τέτοιας βαρύτητας και επικινδυνότητας, ώστε διεκομίσθη αυθημερόν σε εφημερεύον τριτοβάθμιο νοσοκομείο στην Αθήνα.

Ο παθών υπεβλήθη την ίδια ημέρα υπό γενική αναισθησία σε συρραφή ρήξης δεξιού βολβού.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου διαπιστώθηκε ρήξη βολβού, μετεγχειρητικά διαπιστώθηκε αποκόλληση.

Ο παθών ενημερώθηκε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση για την όποια δυνατή αποκατάσταση του οφθαλμού, ενώ μετεγχειρητικά η οπτική του οξύτητα ήταν αντίληψη φωτός με κακές προβολές.

Επειτα από την επέμβαση ο παθών αναχώρησε από το νοσοκομείο με πρωτοβουλία του προκειμένου να συνεχίσει τη νοσηλεία στη Γερμανία σύμφωνα με την επιθυμία του.

Το πλήγμα που κατάφερε η κατηγορούμενη είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια χρήσεως (απώλεια όρασης) του ενός οφθαλμού του με αμφίβολη βελτίωση έστω και μετά από δεύτερη επέμβαση, ενώ ήδη έχει υποστεί μια βαρεία επέμβαση με ολική αναισθησία.

Από την πλευρά της η κατηγορούμενη, σύντροφος του παθόντος, με τον οποίο είχαν έρθει διακοπές στην Ελλάδα και διέμεναν στο ανωτέρω ξενοδοχείο, περιγράφει μια σχέση με προβλήματα λόγω της ροπής του παθόντος στο αλκοόλ.

Περιγράφει δε, ότι είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ τους κατά τον οποίο ο παθών χειροδίκησε πάνω της.

Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρέστη ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ