Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Καταγγελία για προπηλακισμό καθηγητή στη Νίσυρο από αστυνομικό και λιμενικό

01/05/2024
282 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Επιστολή διαμαρτυρίας – καταγγελίας από τον διευθυντή του Γυμνασίου-ΛΤ Νισύρου έλαβε το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου όπου αναφέρει προκλητική και βάναυση συμπεριφορά σε βάρος του από μέλη του προσωπικού των αστυνομικών και λιμενικών αρχών της Νισύρου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή ,το περιστατικό έγινε την ώρα που αναχωρούσαν για εκδρομή από την Νίσυρο οι μαθητές του σχολείου στο οποίο είναι διευθυντής ο συνάδελφος και μάλιστα συνόδευε ως αρχηγός της εκδρομής τους μαθητές. Μπροστά στα μάτια μαθητών και γονέων – κηδεμόνων , δέχτηκε προπηλακισμούς και ύβρεις από  αστυνομικό με πολιτικά  που υπηρετεί στην Νίσυρο  αλλά και λιμενικό εν ώρα υπηρεσίας. Για τα γεγονότα αυτά ,όπως μας αναφέρει ο συνάδελφος ,ενημερώθηκαν από τον ίδιο οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών .

 Ο ίδιος  αποδίδει αυτή την επίθεση στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε το προηγούμενο διάστημα για την αποκάλυψη των γνωστών φαινομένων σεξουαλικής  κακοποίησης ανηλίκων και την προσπάθεια που κατέβαλε για να στηρίξει γονείς και μαθητές στις δύσκολες στιγμές που περνούσαν.

 Καταρχάς , δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον συνάδελφο που υπέστη αυτή την βάναυση συμπεριφορά και μάλιστα από ένστολους. Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες.  Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά , έρχεται σε μια περίοδο που η κοινωνία της Νισύρου  βρίσκεται βαθιά συγκλονισμένη από τα πολλαπλά περιστατικά ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων παιδιών – μαθητών του νησιού. Σε μια περίοδο που γονείς και εκπαιδευτικοί , μεταξύ των οποίων  και ο διευθυντής του Γυμνασίου ΛΤ Νισύρου , έγιναν ασπίδα προστασίας των παιδιών και προσπαθούν να τα  στηρίξουν  με κάθε τρόπο καλύπτοντας μάλιστα την ολιγωρία και τα κενά του κράτους (έλλειψη ψυχολόγων στα σχολεία κλπ) . Σε αυτή λοιπόν την κρίσιμη περίοδο αποτελεί πρόκληση αντί να στηρίζονται στην προσπάθεια που κάνουν γονείς και εκπαιδευτικοί , να στοχοποιούνται και να γίνονται θύματα απαράδεκτων συμπεριφορών  όπως αυτές που καταγγέλλει ο συνάδελφος διευθυντής. 

Ως ΔΣ της Β΄  ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου , τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση :  Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας αλλά και των συναδέλφων μας. Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα τρομοκράτησης . Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές τους. Τους αξίζει κάθε στήριξη και βοήθεια στο έργο τους .

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 01/05 - 18:55
ΑΠΟΡΙΑ ΚΩΟΥ
Να δωθεί σύνταξη Εθνικής Αντίστασης στο συνάδελφο, να κηρυχθεί τριήμερη αποχή από τα μαθήματα μετά τις διακοπές, να στηθεί πλάκα στην είσοδο του σχολείου, να ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας, ξέχασα κάτι;Πως καταφέρνουν και συνδέουν ανόμοια πράγματα κατά το δοκούν, μόνοι οι αριστεροί το γνωρίζουν.Αντε κάντε και μια πορεία διαμαρτυρίας......

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ