Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κινητοποίηση και στην Κω από τις τουρ. επιχ/σεις εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με Οδηγό

06/03/2024
2195 Εμφανίσεις
10 Σχόλια

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην Κω, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που έγιναν από τις τουριστικές επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό, προβάλλοντας θεσμικά αιτήματα

Η ανακοίνωση  - Τα αιτήματα

Έχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια όταν το κράτος θέσπισε την υπηρεσία εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με οδηγό (Ν.4093/2012).

Όπως αναφέρεται και στις αιτιολογικές εκθέσεις των νόμων 4093/2012 και 4512/2018, οι υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις μας εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και συγκεκριμένα την αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος  και την κάλυψη των νέων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στην τουριστική αγορά.

Ενώ ειδικά για τα νησιά, τα οποία κατά την τουριστική περίοδο υποδέχονται το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών οι υπηρεσίες μας καλύπτουν, επιπλέον, την έλλειψη μέσω μαζικής μεταφοράς και τις ανάγκες των νησιών για εσωτερικές μετακινήσεις έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο μεγάλος αριθμός τουριστών.

Έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια διακυβέρνησης από μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται ως φιλελεύθερη. Η οποία έθεσε ως στόχο την καταπολέμηση χρόνιων παθογενειών που άλλες μαστίζουν το κράτος και άλλες λειτουργούν ως τροχοπέδη στην υγιή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Την ώρα που η κυβέρνηση διατυμπανίζει ως εθνικό στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνσή του, την ίδια ώρα μεριμνά δια της απραξίας της στην καταδίκη ενός τομέα που θα έπρεπε να είναι σε προτεραιότητα στην επίτευξη ανταγωνιστικού συγκριτικού πλεονεκτήματος. Τον τομέα των τουριστικών μεταφορών.

Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι εδώ και χρόνια με ένα κανονιστικό πλαίσιο που μόνο φιλικό προς την ανάπτυξη των υπηρεσιών μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και οι επαναλαμβανόμενες διατάξεις έχουν δημιουργήσει πεδίο παρερμηνειών.

Αποτέλεσμα αυτού οι επιχειρήσεις μας να διώκονται και να ωθούνται σε λουκέτα υπό το πέπλο μιας ισχύουσας παράλογης, αντισυνταγματικής και ανακόλουθης νομοθεσίας με τις Ευρωπαϊκές συστάσεις.

Μια νομοθεσία που απέχει μακράν από την ικανοποίηση του δημοσίου συμφέροντος και υφίσταται μόνο για να ικανοποιήσει εκλογικά αποτελέσματα.

Ζητούμε:

 1. Ρητή αναγνώριση της δυνατότητας σύναψης συμβάσεων μίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό, από νομικά πρόσωπα και ιδίως από τουριστικά γραφεία, ως μισθωτές όπως ορίζει η εγκύκλιος Α 43545/2224/16-7-2020 του Υπουργείου Μεταφορών.
 2. Επέκταση και στην Κρήτη του καθεστώτος που ισχύει στα υπόλοιπα νησιά (30’ ελάχιστη χρονική ολική εκμίσθωση αντί 3 ωρών)
 3. Πρόβλεψη της δυνατότητας καταγραφής του σημείου αποβίβασης του μισθωτή ( το αυτονόητο όπου σε κάποιο σημείο ο επιβάτης θα αποβιβαστεί)
 4. Απλοποίηση του περιεχομένου της σύμβασης μισθώσεως Ε.Ι.Χ αυτοκινήτου με οδηγό.
 5. Απλοποίηση του περιεχομένου της διατακτικής ταξιδιού/μεταφοράς (voucher – περίπτωση 5Α.
 6. Κατάργηση της υποχρέωσης ανάρτησης της σύμβασης εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτου με οδηγό στο ψηφιακό μητρώο, τουλάχιστον δύο ώρες προ της έναρξης αυτής.
 7. Ρητή αναγνώριση της δυνατότητας των τουριστικών γραφείων να παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς προς τους πελάτες τους χωρίς κόμιστρο, χρησιμοποιώντας Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα με οδηγό.
 8. Απλοποίηση του πλαισίου των διοικητικών κυρώσεων και προστίμων που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό και εξορθολογισμός του ύψους των προστίμων.
 9. Κατάργηση της διοικητικής κύρωσης της αφαίρεσης των πινακίδων κυκλοφορίας των Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό
 10. Μεταφορά στο Υπουργείο Τουρισμού (Π.Υ.Τ) της αρμοδιότητας επιβολής διοικητικών κυρώσεων και προστίμων σε βάρος των επιχειρήσεων εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό.
 11. Επέκταση του μέγιστου χρόνου κυκλοφορίας των Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό στα 14 έτη.
 12. Περιορισμός του ελέγχου μόνο στο όχημα, στον οδηγό του οχήματος και στα απαραίτητα έγγραφα και όχι στους μεταφερόμενους επιβάτες (τουρίστες).
 13. Σταδιακή κατάργηση της ελάχιστης χρονικής διάρκειας της σύμβασης εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτου με οδηγό.
 14. Κατάργηση του ελάχιστου μισθώματος της σύμβασης εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτου με οδηγό.

Μετά από εξάντληση από μέρους μας κάθε δυνατής προσπάθειας διαβούλευσης, συζήτησης και αφού έχουμε αναπτύξει πλήρως και τεκμηριωμένα τις προτάσεις μας προς τα συναρμόδια Υπουργεία (Τουρισμού & Μεταφορών), αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε με κάθε νόμιμο και δυνατό τρόπο και μέσο ώστε να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, τους εργαζόμενους μας, τη δραστηριότητά μας και κατ’ επέκταση το ίδιο το ελληνικό δημόσιο συμφέρον.

ΔΕΝ είμαστε πολυεθνικές και ΔΕΝ ανήκουμε σε πολυεθνικές. Είμαστε κάτοικοι των νησιών που επιδίωξαν το δύσκολο δρόμο, αυτόν της επιχειρηματικής ενασχόλησης στη χώρα που αρέσκεται να τρώει τα σωθικά της και να ναρκώνει τα υγιή της κύτταρα.

Μια χώρα που αποστρέφεται την πραγματική πρόοδο και ανάπτυξη και αποδεικνύεται επί της ουσίας συντηρητική, δίχως στην ουσία να υλοποιεί στην πράξη μεταρρυθμίσεις.

Οι επιχειρήσεις μας ΔΕΝ αντέχουν να περιμένουν άλλο, Οι επιχειρήσεις μας ΔΕΝ θα επιτρέψουν να ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν και να βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα σαθρό νομοθετικό πλαίσιο .


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 10
ΑνώνυμοςΜΑΡΙΑΝΘΗ
ΑνώνυμοςΜΑΡΙΑΝΘΗ 07/03 - 17:55
ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΧ
Μπράβο στους επιχειρηματίες που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν κάνοντας πορεία με τα οχήματα τους ( και ήταν αρκετά ) . Επιτέλους Εάν θελουμε να είμαστε και να λεγόμαστε ΕΥΡΩΠΗ θα πρέπει να σπάσουμε τα μονοπώλια . Η ΑΓΓΛΙΑ έχει εταιρίες PRIVATE TRANSFER & chauffeur transfer εδώ και τουλάχιστον 10 έτη που μένω εγώ εκεί . Είναι δυσνόητο να είμαστε υποχρεωμένοι στην Ελλάδα να μετακινούμαστε μόνο με ΤΑΧΙ και με τους ταξιτζήδες να είναι αγενής και ακοινώνητοι . Επιτέλους πρέπει να σκεφτούμε σαν ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Κώος σκεπτόμενος
Κώος σκεπτόμενος 06/03 - 21:24
.
Όλα τα επαγγέλματα ανοιχτά με προϋποθέσεις. Μόνο στην Ελλάδα αυτά..... Επειδή ο προπάππους του προπάππου είχε μια άδεια κάποιοι σήμερα δουλεύουν....... Ταξί - φαρμακεία και πάει λέγοντας. Αν θέλουμε τα λεγόμαστε κράτος δικαίου όλα ανοιχτά με προϋποθέσεις....... Ας διαμαρτυρηθούν και οι καφετέριες..... Να μην ανοίξουν άλλες.... ??... Μπράβο στους ανθρώπους.... Να δουλέψουν θέλουν.. όχι να κλέψουν
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/03 - 20:24
Ανώνυμα
Καιρός ήταν να καταλάβουν κάποιοι πως δεν είναι πια μονοπώλιο το επάγγελμα των μεταφορών!!Επιτέλους αφήστε τους να δουλέψουν μπας και αναβαθμιστεί ποτέ αυτό το νησί!!ΕΙΧ με οδηγό ΜΟΝΟ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/03 - 19:45
Επιτέλους
Ελπίζω να μην ταλαιπωρούνται πλέον οι τουρίστες στα ξενοδοχεία και από ότι είδα ήταν πολλά οχήματα οπότε πλέον θα σταματήσει ο εκβιασμός εάν πάρεις τα αυτοκίνητα με την μπλε λωρίδα θα σου κλείσουμε την πλατφόρμα τον ταξί που παρεμπιπτόντως είναι παράνομη.
Ψηφοφόρος
Ψηφοφόρος 06/03 - 19:15
Αναλυση
Παιδιά εάν υπάρχουν 50 άδειες που κάθε άδεια έχει τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα μιλάμε για 100 οικογένεια μόνο στη κω που κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον 2 άτομα μιλάμε για 200 άτομα μήπως πρέπει να τους δούμε λίγο σοβαρά …. Για πάμε για το καλό του νησιού μας
giorgos zervos
giorgos zervos 06/03 - 19:07
Η ανωνυμία είναι χυδαιότητα
Η ανωνυμία είναι χυδαιότητα,κ επειδή είμαι σίγουρος ότι θα γραφτούν κι άλλα αρνητικά σχόλια,τουλάχιστον βάλτε τα παντελόνια σας και πείτε ποιοι είστε, Πρώτον, Και δεύτερον σκεφτείτε λίγο το πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι πλέον το μεταφορικό κομμάτι προς τους επισκέπτες μας Και πόσο άσχημα θα μας στοιχίσει αύριο αυτό.. Χρειαζόμαστε και καινούργιες άδειες ταξί γιατί έχουμε σοβαρό πρόβλημα,αλλά και μία σοβαρή συγκρότηση των δυνάμεων που ήδη υπάρχουν..αυτή είναι η πραγματικότητα
Ψηφοφόρος
Ψηφοφόρος 06/03 - 19:06
Πελατειακή σχέση
Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει κάτι και θα Σταματήσει η πελατειακή σχέση που υπάρχει αναμεσα στα ταξί και το κράτος ….
Προς Ανώνυμος...
Προς Ανώνυμος... 06/03 - 18:44
35 οχήματα
35 οχήματα από τα 200 που λόγω ακινησίας έχει γίνει κατάθεση πινακιδών και δεν μπορούσαν να βγουν...δεν τα λες λίγα...50 άδειες ΕΙΧ με οδηγό μόνο στη Κω...περαστικά...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/03 - 17:57
Τα κουστούμια
10 άτομα ;;;; Θέλετε και πορεία ... ότι να ναι...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/03 - 16:34
Επιτέλους
Σπάστε τους ταρίφες τέλος στα μονοπωλεία

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ