Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξεκίνησαν στην Κω οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

01/10/2022
260 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Έχουν ήδη ξεκινήσει στην Κω, οι εμβολιασμοί κατά του Covid με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια, όπως μας ενημέρωσε, ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Σταμάτης Βασιλειάδης, τονίζοντας ότι τα νέα εμβόλια είναι διαθέσιμα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όμως η ζήτηση είναι μειωμένη. 

«Έχουμε στην διάθεσή μας τα επικαιροποιημένα εμβόλια εδώ και 15 ημέρες. Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν κανονικά τα ραντεβού τους από την ηλεκτρονική πλατφόρμα». 

Μικρή η ζήτηση

Σε ότι αφορά την ζήτηση, φαίνεται ότι είναι μειωμένη προς το παρόν. « Γίνονται περίπου 10 -15 εμβολιασμοί την ημέρα. Είναι πολύ χαμηλός ο αριθμός και προς το παρόν δεν υπάρχει η αναμενόμενη ζήτηση». 

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι αρκετοί κάτοικοι της Κω, έχουν νοσήσει με Covidτους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα να μην είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός για 6 μήνες, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. 

Ποιο το πρόγραμμα των εμβολιασμών – Ποιες οι αλλαγές που εξετάζονται  

Οι εμβολιασμοί με τα νέα εμβόλια γίνονται 3 φορές την εβδομάδα. Κάθε Τρίτη με το παλιό Pfizer και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη με τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Όλοι οι εμβολιασμοί γίνονται στο νοσοκομείο, όμως έχουν ζητηθεί αλλαγές τόσο στο πρόγραμμα , όσο και στον χώρο εμβολιασμού. 

« Με τα δεδομένα στοιχεία διαπιστώνουμε ότι οι 3 ημέρες είναι πολλές για να λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο. Έχουμε ζητήσει από τη ΔΥΠΕ να γίνει τροποποίηση των ημερών και του ωραρίου και να μειωθεί στην μισή ημέρα πχ έως τις 3 το μεσημέρι, αντί για 10 το βράδυ. Με τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο της Κω, δεν υπάρχει το περιθώριο να είναι δύο γιατροί δεσμευμένοι στο εμβολιαστικό κέντρο, αντί στις κλινικές και στις ανάγκες του νοσοκομείου. Έχουμε ήδη ζητήσει επίσης να μεταφερθεί το εμβολιαστικό κέντρο στο Πλατάνι. Αναμένουμε να δούμε τι θα εγκριθεί και πως θα γίνουν οι αλλαγές». 

Μέχρι την Κυριακή η παθολόγος  

Τέλος, να σημειωθεί ότι η παθολόγος κα. Μακρή που έχει μετακινηθεί από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης, θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο μας μέχρι και την Κυριακή. Από Δευτέρα θα πρέπει να κινηθούν ξανά οι διαδικασίες για να καλυφθεί με τον οποιαδήποτε τρόπο το κενό των γιατρών στην παθολογική κλινική.  

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
ιατροσ
ιατροσ 03/10 - 00:38
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
οι ηδη εμβολιασμενοι πεθαινου κατα δεκαδεσ απο την επιδημια τησ ξαφνικιτιδασ και αυτη τον χαβα τουσ. οποιοσ κανει εμβολιο με m RNA αυτοκτονει. μετα τισ εκλογεσ ολοι οι πολιτικοι, επιορκοι ιατροι, δημοσιογραφοι με πρωτο τον κουλη θα πατε μεσα ισοβια για εγκληματα κατα των ελληνων εκ προθεσεωσ και με δολο. ερχετε η ωρα σασ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/10 - 20:43
Ψεύτης
Στις 15/9 υπήρχαν τα ραντεβού τα οποία δεν έγιναν οι εμβολιασμοί επειδή δεν υπήρχαν εμβόλια .χωρίς καμία ειδοποίηση... Ποτέ ήρθαν; Και ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου; Εκτός από ανίκανος είσαι και ψεύτης κ. Διοικητα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ