Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την Γ.Σ. του Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση

12/11/2023
294 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνουμε ότι με την κατάθεση κειμένων διαλόγου από τα μέλη μας ξεκίνησε η προετοιμασία της σύγκλισης της Γενικής Συνέλευσης των ιδρυτικών μελών του Ομίλου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Νοεμβρίου και στην οποία θα αποσαφηνιστούν οι στόχοι και η τακτική του Ομίλου μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα γίνει εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και θα ξεκινήσει η έναρξη εγγραφής νέων μελών  

ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Έχουμε μπροστά μας μια νέα πενταετία. Ίσως την πιο κρίσιμη μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.

Η Κως μέσα σε αυτή την πενταετία οφείλει να προχωρήσει σε ανασυγκρότηση των δυνάμεων της με σκοπό την προστασία του δομημένου και αδόμητου περιβάλλοντος, την σοβαρή συλλογική συγκρότηση  της ίδιας της κοινωνίας μας με την με την δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου, που θα πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση των κινδύνων που εμφανίζονται στον ορίζοντα.

Οι στόχοι μας που οδήγησαν στην δημιουργία του Ομίλου ήταν ξεκάθαροι. Ισχυρός Δήμος. Ισχυρή κοινωνία. Αυτοί οι στόχοι προσδιορίζονται με ακρίβεια στον τίτλο και στο περιεχόμενο του Ομίλου για την Δημοκρατία και για την Αυτοδιοίκηση.

Και οι τακτικές μας επίσης ήταν ξεκάθαρες.  Τεκμηρίωση. Πρόταση. Διεκδίκηση.

Τα παραπάνω είναι αρκετά για να προσδιορίσουμε τα πρώτα βήματα μας για την δημιουργία ισχυρού Δήμου, αφού πλέον είναι γνωστοί οι 70 συμπατριώτες μας που εκπροσωπούν την κοινωνία μας μετά τις εκλογές στον Δήμο και στην Περιφέρεια.

Μιλήσαμε και απαιτήσαμε τον σεβασμό στον δημοκρατικό προγραμματισμό, ως βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας. Η πιστή εφαρμογή του προϋποθέτει τον σεβασμό των πολιτών στην ειλικρινή ενημέρωση για την απόκτηση της γνώσης και στην συμμετοχή του στη λήψη των αποφάσεων.

Μιλήσαμε και απαιτήσαμε τον σεβασμό των συλλογικών δράσεων ως βασικό στοιχείο της Αυτοδιοίκησης.. Αυτό σημαίνει ότι ζητάμε από τους 70 εκλεγμένους στον Δήμο και στο Επαρχείο συμπατριώτες μας και  φυσικά από τον Δήμαρχο και τον (την) Έπαρχο συλλογική ευθύνη και δράση.

Μιλήσαμε και απαιτήσαμε την δημιουργία ισχυρού Δήμου.

Για τους στόχους αυτούς ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι ο Όμιλος και τα μέλη του θα είναι από την πρώτη στιγμή κοντά και στους 70 εκλεγμένους εκπροσώπους μας και δίπλα τους με σκοπό να υποστηρίξουν κάθε πρωτοβουλία τους προς τις παραπάνω κατευθύνσεις αλλά και αυστηροί κριτές τους σε κάθε αλλαγή που αλλοιώνει τις βασικές αρχές του Ομίλου.

Ξεκινάμε αποσαφηνίζοντας ότι τα πάντα στις προτάσεις και στο διάλογο με τις τοπικές αρχές θα γίνονται δημόσια. Για την επιτυχία του δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου που θα οδηγήσει με επιτυχία στον δημοκρατικό προγραμματισμό θέσεων και δράσεων ζητάμε την βοήθεια και την στήριξη των τοπικών μέσων ενημέρωσης που τους θεωρούμε συνεργάτες μας. Είναι τα μέσα που αφουγκράζονται άμεσα τις ανησυχίες και τις επιθυμίες της κοινωνίας.

Καλούμε τις παραγωγικές δυνάμεις των δύο νησιών μας και όλους τους συμπατριώτες μας να πλαισιώσουν το εγχείρημα μας.  Η διεκδίκηση, οι προτάσεις και τα αιτήματα, όπως και οι κριτικές έχουν ως προϋπόθεση  την γνώση ώστε να είναι αντικειμενικές, δίκαιες και προς την θετική και παραγωγική κατεύθυνση.

Για όλα τα παραπάνω και με αποκλειστικό σκοπό την γνώση της υφιστάμενης πραγματικής κατάστασης του Δήμου μας ώστε οι προτάσεις και οι απαιτήσεις όλων, ακόμα και του τελευταίου πολίτη να είναι ρεαλιστικές, καλούμε την δημοτική αρχή που αποχωρεί να βοηθήσει δημοσιεύοντας τα απαραίτητα στοιχεία που με απλά και κατανοητά οικονομικά δεδομένα να αποτυπώνουν τις ετήσιες δυνατότητες του Δήμου και των οργανισμών του για την εκτέλεση έργων και δράσεων.

Ζητάμε από τους 70 συμπατριώτες μας που εκλέχτηκαν και είναι φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες μας, που δεν διαφέρουν από όλους μας να ενστερνιστούν την άποψη ότι η υπόθεση του Δήμου τον οποίο υπηρετούν δεν είναι αστεία υπόθεση, δεν είναι ιδιοκτησία τους και το σπουδαιότερο ότι έχουν τεράστια ευθύνη για το νησί μας.. Για τις αξίες της κοινωνίας μας. Για τις αρετές της. Για την αξιοπρέπεια της. Για τις ζωές και την προκοπή των συμπατριωτών μας. Είμαστε σίγουροι ότι εάν απαιτήσουν την γνώση και εάν αποκτήσουν συλλογικότητα τότε μαζί με την κοινωνία του νησιού μπορούν να κάνουν θαύματα.

Ζητάμε από τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων μας που αποτελούν τα θεμέλια της δημοκρατίας μας να συμμετάσχουν στον διάλογο. Ώστε να εμπνεύσουν τα μέλη τους και τους φίλους τους στην Επαρχία μας με τις αρχές της αλληλεγγύης και των συλλογικών δράσεων με αποκλειστικό σκοπό την συμμετοχή μας στην επίλυση των τοπικών μας προβλημάτων και στην πρόοδο των νησιών μας.   

Τα μέλη του Ομίλου ευελπιστούν μέσα από την δράση τους να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας της κοινωνίας μας από την ίδια την κοινωνία και τους νεοεκλεγμένους εκπροσώπους της στην Αυτοδιοίκηση.

Φιλικά ο πρόεδρος Κώστας Καϊσερλης

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
ΑνώνυμοςΓΙΑΝΝΗΣ
ΑνώνυμοςΓΙΑΝΝΗΣ 14/11 - 14:51
ΚΩΣ
ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗ ΚΩ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/11 - 11:11
Eπιτελους!
Έζησα 22 χρόνια στην Κω όχι πια αλλά έχω παιδί και εγγόνια. Αγαπώ και πονάω τον τόπο. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ! Να ξαναγυρίζουν οι καλές εποχές που η Κως μπορεί πάλι να είχε μικροπροβληματα αλλά υπήρχε ζωντανός, δυναμικός δήμαρχος που αφουγγραζοταν τον λαό και δούλευε για το νησί και τους ανθρώπους του με την ψυχή του. Αντε μπροστά και καλή επιτυχία. Ο Κωακος. λαός χρειάζεται κάποιους ανθρώπους που θα τον εμπνευσουν. Καλή δύναμη.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/11 - 08:50
Τα ΚΑΠΗ
Αντε πσλι!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/11 - 06:23
Η ΚΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
Ισχυρη κως με την δημοτικη αρχη ΝΙΚΗΤΑΡΑ!! ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΡΓΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ,ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, !!
Πολιτικός αναλυτής
Πολιτικός αναλυτής 13/11 - 09:19
Πολιτική
Ισχυρός Δήμος Ισχυρή Κοινωνία Ισχυρή Κως. Τα έχουμε όλα έτσι;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/11 - 21:47
A καλά!
Τι να λέμε τώρα!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ