Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξενοδόχος που δραστηριοποιείται στην Κω, θέλει να κατασκευάσει και να δωρίσει στην τοπική κοινωνία ένα κλειστό κολυμβητήριο

13/01/2023
1858 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά έργα που έχει ανάγκη ο αθλητισμός του Νησιού μας, είναι αναμφισβήτητα η δημιουργία ενός κλειστού κολυμβητηρίου, που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του Νησιού. Πέρασαν πολλά χρόνια, αρκετές Δημοτικές – Περιφερειακές Αρχές και Κυβερνήσεις, ωστόσο η λύση φαίνεται να έρχεται από τα “χέρια” ενός ιδιώτη επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος, με δικά του έξοδα, να φτιάξει ένα κλειστό κολυμβητήριο, δωρεά, προς την κοινωνία της Κω.

Ο επιχειρηματίας (ξενοδόχος), δεν είναι από την Κω, ωστόσο δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Νησί μας αρκετά χρόνια και θέλει να προχωρήσει σε αυτή τη δωρεά, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη στους κατοίκους της Κω, δημιουργώντας ένα έργο που το έχει ανάγκη και θα το απολαύσει η νεολαία (και όχι μόνο) της Κω.

Οι πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει με τον Έπαρχο κ. Καμπανή, όπου μαζί συναποφάσισαν για την δημιουργία του κλειστού κολυμβητηρίου. Όπως μας τόνισε ο Έπαρχος, ο επιχειρηματίας του εξέφρασε την πρόθεσή του να κάνει ένα μεγάλο έργο στην Κω και θεώρησαν και οι δύο, ότι το κλειστό κολυμβητήριο, θα έχει να προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία. «Έχουν γίνει συζητήσεις – είπε ο κ. Καμπανής- και αυτή τη στιγμή εξετάζουμε 3 ακίνητα στα όρια της Πόλης της Κω και όταν καταλήξουμε θα προχωρήσουμε και στις μελέτες που απαιτούνται. Μάλιστα, είχα σχετική συνάντηση στο γραφείο μου προ ημερών, με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή και τον Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του ΤΕΕ στην Κω κ. Χρυσουλάκη, ώστε να δούμε πως μπορεί να συνδράμει και το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, για να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες. Ο επιχειρηματίας, προτίθεται να αγοράσει και την έκταση, αλλά και να επωμιστεί εξ ολοκλήρου το κόστος της δημιουργίας του κλειστού γυμναστηρίου. Θεωρήσαμε από κοινού, ότι η νεολαία της Κω έχει ανάγκη από ένα μεγάλο έργο. Το ξέρουμε ότι το ζητάει τόσα χρόνια, όμως δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για ποσά και προϋπολογισμούς, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την χρηματοδότηση. Το γεγονός ότι το έργο θα γίνει από ιδιώτη, μας λύνει τα χέρια, αφού έτσι παρακάμπτονται οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες μας ταλαιπωρούν σε όλα τα δημόσια έργα. Είμαι αισιόδοξος για την πορεία του έργου και ελπίζω σύντομα να το δούμε να υλοποιείται».

Α. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΡΗΣ: ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, μας ενημέρωσε ότι είχε συνάντηση στο γραφείο του Επάρχου Κω, όπου τον ενημέρωσε για την πρόθεση του επιχειρηματία να φτιάξει ένα κλειστό κολυμβητήριο, τονίζοντας και ο ίδιος ότι είναι μία πολύ καλή ιδέα και ένα έργο που έχει ανάγκη ο αθλητισμός της Κω. «Ενημερώσαμε – είπε – τον Έπαρχο ότι εμείς, σαν ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δηλώνουμε παρών και θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστεί και φυσικά όπως πάντα δωρεάν. Έχουμε αποδείξει ότι δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κω και φυσικά δεν θα απουσιάζουμε από ένα τέτοιο έργο, εάν μας ζητηθεί βοήθεια, με οποιαδήποτε τρόπο. Απ’ όσο γνωρίζω αυτό το διάστημα εξετάσουν διάφορες εκτάσεις και εφόσον καταλήξουν σε ποια θα χωροθετηθεί το κολυμβητήριο, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πιο τεχνικά θέματα. Eίναι θετικό ότι θα γίνει από ιδιώτη, καθώς όπως γνωρίζουμε τα δημόσια έργα παρουσιάζουν μεγαλύτερη καθυστέρηση σε σχέση με τα ιδιωτικά. Πάντως όπως σας είπα, είμαστε θετικοί και θα βοηθήσουμε για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο».


Π. ΠΑΛΗΟΘΟΔΩΡΟΣ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κω κ. Παναγιώτη Παληοθόδωρο, μας τόνισε ότι εάν γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο, θα αποτελέσει το καλύτερο δώρο για τα παιδιά. «Αυτή τη στιγμή, στο σύλλογο γενικά έχουμε 100 άτομα. Όπως είναι φυσικό, τον χειμώνα το τμήμα κολύμβησης δεν λειτουργεί, καθώς δεν υπάρχει κλειστό κολυμβητήριο. Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά για κολύμβηση, όμως το ότι δεν γίνονται μαθήματα τον Χειμώνα αποτελεί τροχοπέδη για να έρθουν  περισσότερα παιδιά στο Ναυτικό Όμιλο. Για τον Σύλλογο μας, το κλειστό κολυμβητήριο αποτελεί όνειρο και μία απαίτηση πολλών ετών. Θεωρώ ότι είναι ένα αναγκαίο έργο για τον αθλητισμό του νησιού και εύχομαι να προχωρήσει το έργο. Εμείς, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, ώστε το επόμενο διάστημα να βρούμε ένα κλειστό κολυμβητήριο, σε κάποιο ξενοδοχείο, ώστε να μπορούν τα παιδιά να κάνουν μαθήματα και προπόνηση, για να είναι έτοιμα σε αγώνες. Όπως σας είπα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα και γι’ αυτό το κλειστό κολυμβητήριο θα ήταν σαν “μάννα εξ ουρανού” για τα παιδιά, αλλά και όσους θέλουν να ασχοληθούν με την κολύμβηση, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά. Μακάρι να προχωρήσει».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/01 - 10:18
Προεκλογικες υποσχεσεις οπως το νεο νοσοκομειο και το δικαστικο μεγαρο
Ο καμπανης βγαινει καθε τοσο και πετα μια πομφολυγα. Βρε εσεις δεν μπορειτε να φτιαξετε μια λακκουβα, και μου θελετε κολυμβητηριο? Αν υπαρχει καποια αληθεια, τρεξτε και αγορασετε ενα κτημα. Υπαρχουν δεκαδες. Και προχωρειστε μελετες και αδειοδοτησεις. Δυστυχως ολα αυτα ειναι προεκλογικα χωρις καμμια ουσιαστικη αξια. Ουτε το ονομα του ξενοδοχου δεν ειπατε.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/01 - 07:52
Τι να πιστέψουμε τελικά ???
ο Έπαρχος πριν 2 χρόνια ανάφερε ότι υπάρχει ομογενής που θέλει να δώσει 2 εκατ. € για την κατασκευή του νοσοκομείου, τώρα ξενοδόχος θέλει να κατασκευάσει κλειστό κολυμβητήριο !!!Τι να πιστέψουμε τελικά ???
Κως είναι το νησί όχι μόνο η πόλη..
Κως είναι το νησί όχι μόνο η πόλη.. 13/01 - 22:26
Κάντε και κάτι προς τα χωριά επιτέλους
Κάντε το έστω στον επαρχιακό να διευκολύνετε την πρόσβαση και σε όλο το υπόλοιπο νησί . Και μεις έχουμε ψυχή όχι μόνο η πόλη. Τόσα χωριά δεν έχουμε τίποτα να προσφέρουμε στα παιδιά μας το χειμώνα.. τόσο πλούσιο νησί και δεν έχουμε ούτε τα βασικά για τα παιδιά μας. ΕΛΕΟΣ ποια .. τα αυτονόητα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ