Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Λαμπερά τα εγκαίνια του νέου κέντρου για την Υγεία «Ιατρεία – Διαμέσου» στην Κω – Α. Φωτόπουλος: Θα καλύψει κενά στα θέματα υγείας του Νησιού

16/07/2022
2738 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πλήθος κόσμου από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ιατρικό κόσμο της Κω, παραβρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα εγκαίνια του νέου κέντρου για την Υγεία «Ιατρεία – Διαμέσου» στην Πόλη της Κω, τον αγιασμό των οποίων τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. Ναθαναήλ.

Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο, με νέα, υπερσύγχρονα μηχανήματα και γιατρούς ειδικοτήτων, που δεν υπάρχουν στο Νησί και όπως τόνισε και ο εμπνευστή της ιδέας αυτής, κ. Αντώνης Φωτόπουλο, το κέντρο αυτό ήρθε για να καλύψει τα κενά, όσον αφορά τα θέματα υγείας στο Νησί μας.

Πιο αναλυτικά ο κ. Φωτόπουλος, ανέφερε στην ομιλία του:

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στα σημερινά εγκαίνια ενός χώρου που πιστεύω ότι θα καλύψει τα κενά όσο αφορά τα θέματα υγείας στο νησί μας …

Στο πατρικό μου σπίτι  όπου πριν από 41 χρόνια ξεκίνησα την καριέρα μου έχοντας στους ώμους ένα βαρύ όνομα τόσο του παππού μου Αθανασίου Φωτόπουλου του πρώτου οδοντιάτρου στην περιοχή όσο και του θειου μου του Ιωάννη Φωτόπουλου στην συνέχεια ,που αποτελούσαν για μένα πρότυπα γιατρών και ανθρώπων με τον αδέκαστο χαραχτήρα , και το ήθος τους . 

Στο νησί του Ιπποκράτη που θα έπρεπε για λογούς πρεστίζ αλλά και εθνικούς να είχαμε όχι απλώς ένα σύγχρονο νοσοκομείο αλλά ένα πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κέντρο πλήρους αποκατάστασης και θεραπείας ,δυστυχώς έχουμε όχι μονό έλλειψη υποδομών αλλά και έμψυχου υλικού , δεν έχουμε γιατρούς, με αποτέλεσμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις να γίνετε διακίνηση των ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα που διαθέτουν  πλήρη νοσοκομεία  η να απευθύνονται σε ιδιωτικές κλινικές,.

 Υπάρχουν άνθρωποι όμως , που δεν μπορούν να ταξιδέψουν ,μεγάλης ηλικίας ,με κινητικά προβλήματα , άνθρωποι οικονομικά αδύναμοι ,κλπ 

Το κέντρο φτιάχτηκε με βασικό στόχο την παροχή αξιοπρεπούς παροχής υπηρεσιών υγείας και μετά για να για οικονομικούς λόγους.

Πολλοί από σας γνωρίζετε τις απόψεις μου και τις έχουμε εκτενώς συζητήσει.

Σήμερα λοιπόν εγκαινιάζουμε ένα χώρο με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν στο νησί μας ,σε μια προσπάθεια έστω και μερικής βελτίωσης της κατάστασης .

Οι συνεργάτες μου  γιατροί τους οποίους στην συνέχεια θα γνωρίσετε είναι γιατροί με άριστα πιστοποιητικά και άριστη εκπαίδευση που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν από τον ελάχιστο ελεύθερο  χρόνο που διαθέτουν  ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νησί μας, μια η δυο φορές τον μήνα αλλά και όσες χρειαστεί για μια σωστή και πλήρη αντιμετώπιση των περιστατικών. 

Το τι είναι ο καθένας απ αυτούς θα μπορέσετε να το πληροφορηθείτε από τα έντυπα  που έχουμε στην είσοδο.

Σας τους αναφέρω επιγραμματικά .

Β όροφος Στέφανος Παπαδόπουλος πλαστικός χειρουργός 

Α όροφος 

Αριστοτέλης Μήτσος νευροχειρουργός 

Ασημάκης Γκρεμουτσης αγγειοχειρουργός

Πέτρος Χαραλαμπουδης χειρουργός για τον καρκίνο του μαστού.

Δημήτρης Πατσιουρας χειρουργός για τον καρκίνο του εντέρου και πρωκτού.

Πέτρος Καπράλος ορθοπεδικός ειδικός στις αθλητικές κακώσεις  .

Όσο αφορά τους συνεργάτες του οδοντιατρείου ,μου οι περισσότεροι τους γνωρίζετε.

Παναγιώτης Καισαρης γναθοχειρουργός

Βασίλης Τζιγκουνακης παιδοοδοντιατρος 

Σταμάτης Κιουφης περιοδοντολογος 

Κωνσταντίνος Θωμας ορθοδοντικός .

Και σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι και η διάδοχος μου η κόρη μου Ευαγγελία Φωτοπούλου η όποια εργάζεται στο Παρίσι και συγχρόνως σπουδάζει   στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης την  ειδικότητα χειρουργική και εμφυτεύματα. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τους γονείς μου που θα ήθελα να ήταν σήμερα εδώ , την οικογένεια μου και κυρίως την σύζυγο μου που με ανέχτηκε αυτούς τους μήνες ,που ήμουν πολύ απασχολημένος ,τους συνεργάτες μου γιατρούς, οδοντιάτρους και μη, αλλά και τις  βοηθούς  μου, την  Ειρήνη που είμαστε μαζί 30 χρόνια και αποτελεί τον βασικό πυλώνα στήριξης του ιατρείου μου , και την Μιχαελα  που με την σοβαρότητα και υπευθυνότητα της βοήθησε να στήσουμε το όλο αυτό εγχείρημα, το οποίο σας πληροφορώ δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Να ευχαριστήσω επίσης τους συνεργάτες και φίλους μου  Θοδωρή Καπλανερη –Άγγελο Κανακόπουλο –Ελένη Σουλτατη-τον καθηγητή  Κωνσταντίνο Οικονομίδη και αδελφικό φίλο μου Μανόλη Χατζηάμμαλο που με την βοήθεια τους μπόρεσα να στήσω όλο αυτό.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ