Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Λέμβοι, τζετ σκι και σωσίβια παρατημένα στις παραλίες της Κω

20/01/2024
2380 Εμφανίσεις
7 Σχόλια

Με τις αυξημένες ροές μεταναστών που υπάρχουν τους τελευταίους μήνες στα νησιά, άρχισαν οι ακτές να γεμίζουν από διάφορα απορρίμματα και όχι μόνο που αφήνουν κατά την άφιξή τους οι μετανάστες.
Μία βόλτα στο Ψαλίδι και στην Λάμπη δείχνει την ανθρώπινη παρουσία. Πέρα από τα διάφορα σκουπίδια θα βρει κανείς πεταμένα ρούχα, σωσίβια, φουσκωτές βάρκες χωρίς μηχανές ακόμη και τζετ σκι.
Τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στους νεοαφιχθέντες μετανάστες που ήρθαν με κάθε τρόπο από τα απέναντι γειτονικά παράλια. Σίγουρα η εικόνα δεν θυμίζει 2015 και ευτυχώς έχουν μειωθεί οι αφίξεις κανείς όμως δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το θέμα όταν επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.
Τα αξεσουάρ και σκουπίδια που αφήνουν στην ερχομό τους είναι ακόμη μία πτυχή του μεταναστευτικού που έχει προεκτάσεις οικολογικές. Σαφώς και δεν μπορεί κανένας δήμος να διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό για να καθαρίζει τις παραλίες από τα σωσίβια.
Υπάρχουν βέβαια πολίτες και εθελοντικές ομάδες ακόμη και τα ξενοδοχεία φροντίζουν για τον ευπρεπισμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν όλα αυτά να παραμένουν στις ακτές καθώς μολύνουν τη θάλασσα και το περιβάλλον.
 Η εικόνα αυτή στις παραλίες της Κω με τα πορτοκαλί σωσίβια μπορεί σε εμάς να είναι μία εικόνα γεμάτη σκουπίδια αλλά για τους ίδιους που τα αφήνουν είναι το τεκμήριο της αποβίβασης σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Τα σωσίβια και οι λέμβοι φυσικά πωλούνται σε τιμές χρυσού στην Τουρκία όπως και η εύρεση μία μηχανής στα ελληνικά νησιά αποτελεί πόθος πολλών.    

 Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 7
Τωρα
Τωρα 22/01 - 15:40
Τ
Μην περιμένετε τον Απρίλιο με την σεζον
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/01 - 15:34
Εμβρόντητος.
Δημοσιογράφοι τις πλάκας! Αυτα συμβαίνουν δεκαετίες! Βουνά. Δάση Χωράφια,ρέματα παραλίες, δρόμοι, δέντρα. Κήποι!!! Παντού ?? σκουπίδια! Που ζείτε!!!
Νίκος Νταβραζος
Νίκος Νταβραζος 21/01 - 16:17
Τμήμα καθαριότητας του δημου
Εάν είχε λίγο μυαλό ο Δήμος και εσείς οι δημοσιογράφοι (αγράμματοι και με αρνητισμό) θα το βλέπατε ως ευκαιρία και όχι ως πρόβλημα. Τα σκουπίδια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παρά πολλούς τρόπους. Ανίκανοι είστε για αυτό τα βλέπετε όλα προβλήματα. ΕΣΥ Σαντυ μου μάλλον είσαι οι χειρότεροι. Ξύδι!
Ελλάδα
Ελλάδα 20/01 - 20:15
Σταματήστε
Όσοι εμπλέκονται στη μπίζνα των πήγαινε -ελα "επενδυτών"(λάθρο)να τα μαζέψουν.. Όπως μαζεύουν και το χρήμα στην διακίνηση!!!Αληταραδες
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/01 - 19:33
Ενώ οι ρωμιοί είναι πεντακάθαροι.
Ρωμιοσύνη και σεβασμός στο περιβάλλον είναι έννοιες αντίθετες. Η μόλυνση που προκαλούν οι γηγενείς σε όλη την επικράτεια ωχριά μπροστά στα σκουπίδια που αφήνουν οι μετανάστες. Εκατομμύρια αποτσίγαρα και πλαστικά σε ακτές, αυθαίρετες χωματερές στα βουνά και στα δάση, πόλεις πενταβρώμικες να μυρίζουν ούρα και απορρίματα σκύλων και γατιών. Ντροπή να κατηγορούν οι ρωμιοί άλλους ότι τους βρωμίζουν το περιβάλλον.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/01 - 18:13
.
SSSS ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ......ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑς ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΟΝ !!!!ΣΚΑΣΤΕ ΒΛΑΧΟΕΛΛΗΝΕς ΜΗΝ ΦΩΝΑΞΩ ΤΙς ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥς ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/01 - 18:01
Σκουπιδια
Εάν δεν ήταν αυτά το νησί θα ήταν πεντακάθαρο σαν γερμανικό προτεκτοράτο.. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το νησί όπου και εάν κοιτάξεις θυμίζει χωματερή. Σκουπίδια στα βουνά σκουπίδια στους θάλασσες και συνείδηση 0. Το καλοκαίρι λέμε οι τουρίστες φταίνε. Το χειμώνα?

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ