Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

M. Γιωργαλλής: Το αγαπημένο μας νησί είναι στον αυτόματο πιλότο και χωρίς καπετάνιο στην γέφυρα (δεν υπάρχει κανείς)

29/04/2022
281 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Δυο ημέρες έμειναν πλέον πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν 1 Μαΐου 2022, αν και η τουριστική έναρξη ξεκίνησε βεβαία τέλος Μαρτίου και συνεχίζεται σε πολύ καλό επίπεδο με αυξητική τάση μέχρι και σήμερα.

Όλοι γνώριζαν ότι έρχεται μια πολύ καλή τουριστική σεζόν και η πανδημία covid έφθανε στο τέλος της.

Oι επίσημες δηλώσεις του κ. Νικηταρά ήταν οι εξής:(η φετινή τουριστική σεζόν έχει καλλιεργήσει αυξημένες προσδοκίες για ανάκαμψη στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, μετά από τα δυο τελευταία δύσκολα καλοκαίρια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Δημοτική Αρχή καταβάλει συντονισμένη προσπάθεια, να είναι έτοιμο το νησί από κάθε άποψη για να προσφέρει στους τουρίστες ποιοτική διαμονή, θέτοντας σε πρώτο πλάνο έργα που επείγει να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου).

Το αγαπημένο μας νησί είναι πλέον ένα βομβαρδισμένο τοπίο και δεν είναι μόνο τα έργα που είναι σε εξέλιξη, αλλά και η απραξία ,η άγνοια, η εγκατάλειψη και ο αποσυντονισμός της δημοτικής αρχής που δεν μπορεί να βάλει την μια πέτρα πάνω στην άλλη. Από τον Αγιο Φωκά έως την Κέφαλο και από την Καρδαμαινα έως Μαστιχάρι –Αντιμαχεια και από Πυλι προς Ασφενδιου, μια εικόνα χίλιες λέξεις. Χόρτα που δεν έχουν αποψιλωθεί, σκουπίδια για αποκομιδή, ογκώδη αντικείμενα σε όλο το νησί παρατημένα σε όλα τα σημεία, οι λακκούβες κάνουν το δικό τους καλοκαιρινό πάρτη σε όλους τους δρόμους (δεν μπορούν πλέον να κάνουν ούτε τα αυτονόητα).

Τιγκάκι ώρα μηδέν: Ποιος έχει την ευθύνη άραγε για την αποπεράτωση του συγκεκριμένου έργου, που θα έπρεπε να είχε τελειώσει έως 20 Μάρτιου, όπως διαβεβαίωναν τον χειμώνα τους επαγγελματίες της περιοχής;

Εύλογα λοιπόν τα παράπονα από επιχειρηματίες της περιοχής, που είναι στα κάγκελα και ι στο κόκκινο, βλέποντας μια πολύ καλή τουριστική σεζόν να είναι μπροστά τους και να μην μπορούν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, 2 χαμένες τουριστικές σεζόν λόγω, πανδημίας και σήμερα τους αποτελειώνει η απραξία η και ίσως η ανικανότητα του κ. Νικηταρά να κουμαντάρει το πλοίο!!

Ο κ. Νικηταράς τον Αύγουστο 2021, προφορικά με διαβεβαίωνε ότι το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά την 28 Οκτώβριου και τελικά ξεκίνησε στα μέσα Νοέμβριου, από την ΔΕΔΔΗΕ και μετά την πρωτοχρονιά ξεκίνησε επίσημα ο εργολάβος, για την επέκταση του έργου. Ήδη έφυγαν δυο μήνες απραξίας. Τότε ‘’το αντιλήφτηκε αυτό άραγε ο κ. Νικηταράς ή παρίστανε τον Πόντιο Πιλάτο;

Σε κάθε περίπτωση είχε το δικαίωμα ο Δήμος κατόπιν συνεννόησης με τον εργολάβο να μην ξεκινήσει το έργο, αφού δεν έβγαινε το χρονοδιάγραμμα και να ξεκινήσει 15 Οκτώβριου 2022. Που θα ήταν το πρόβλημα να δοθεί μια παράταση λίγων μηνών;

Και σαν να μην έφτανε αυτό, με την εξέλιξη του έργου, αγνοείται η αποκομιδή σκουπιδιών και η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων στο Τιγκάκι περιμετρικά από τις επιχειρήσεις και ξενοδοχεία της περιοχής ξεχειλίζουν από σκουπίδια, αλλά και από οργή!

Οι επαγγελματίες στις παραλίες περιμένουν εδώ και μέρες ένα μηχάνημα έργου φορτωτή για την επίστρωση των παράλιων. Ακόμα το ψάχνουν και το περιμένουν ! !!

Έχουμε ζητήσει εγγράφως να γίνει πλύσιμο της κεντρικής πλατείας και αγνοείται και το βυτίο! Ίσως φοβούνται. Όπως με ενημέρωσε δημοτικός υπάλληλος, έχει πολιτική εντολή ότι απαγορεύεται ως πρόεδρος να παίρνω την μάνικα και να πλένω ,καθώς επίσης απαγορεύεται να οδηγάω υπηρεσιακά οχήματα και να μην δίνω εντολή σε εργαζόμενους!! ( Η δημοκρατία του κ. Νικηταρά είναι εδώ σε όλο της το μεγαλείο) .

Έγινε και αυτό αγαπητοί συμπατριώτες,  αφού το μηχάνημα έργου ερχόταν με κατεύθυνση το Τιγκάκι, την Πέμπτη το πρωί τελικά έλαβε εντολή να βρεθεί στο Μαστιχάρι, όμως πηγαίνοντας για Μαστιχάρι, άλλη εντολή ήθελε να το πάει αλλού και αφού δεν συνεννοήθηκαν τελικά, το μηχάνημα έφτασε Μαστιχάρι. Ευτυχώς στο Τιγκάκι επιχειρηματίες με μηχανήματα έργου δικά τους ,φορτηγάκια, τρακτέρ ξεκίνησαν μόνοι τους τον καθαρισμό .

Ποιος θα αποζημιώσει τους επιχειρηματίες στο Τιγκάκι, ηθικά και οικονομικά;

Στην Ζιά και στο Τιγκάκι, μετά την απομάκρυνση υπηρεσιακών οχημάτων της κοινότητας μας, σήμερα οι οδοκαθαριστές δεν μπορούν να μεταβούν για τις καθημερινές εργασίες καθαρισμού, τα καλαθάκια έχουν ξεχειλίσει και αγνοείτε ποιος θα τα μαζέψει. Να υπενθυμίσω ότι τα προηγούμενα χρόνια, η μεταφορά γινόταν από τον πρόεδρο κοινότητας στις 07:30 με επιστροφή στις 13:30, κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Ο δρόμος από το εργοτάξιο Κω με κατεύθυνση δεξιά, προς Ξενοδοχειακές μονάδες ΑEOLOS HOTEL ,Tέρμα φάρο παραλιακό έως Τιγκακι και οι παράλληλοι δρόμοι της περιοχής , Καρνάγιο, βρίσκονται σε άμεση επικινδυνότητα για την ασφάλεια μοτοσικλετιστών και διερχόμενων οχημάτων. Στην συγκεκριμένη περιοχή, πάνω από 2 μήνες έχουν πετάξει χώμα  και χαλίκια, χωρίς να κλείνουν με άσφαλτο τα σημεία που έχουν τελειώσει.

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς όπως αναφέρουν όλο το νησί έχειμετατραπεί σε χωματόδρομο. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κλάδος έχει επενδύσει πολλά χρήματα για την αναβάθμιση του στόλου του και βλέπουν να κάνουν αγώνες σαφάρι  και τα επαγγελματικά τους οχήματα να πηγαίνουν συνεργεία για αποκαταστάσεις, το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους επαγγελματίες τουριστικών λεωφορείων .

Η προηγούμενη δημοτική αρχή έστησε και άφησε ένα πολύτιμο εργαλείο έτοιμο για αναπαραγωγή ασφάλτου, το λεγόμενο «Μπιλμπάο», ούτε και αυτό δεν ήταν ικανοί να λειτουργήσουν για να καλύψουν οι κοινότητες και ο δήμος τις μικρές λακκούβες. Στο νησί μας, η άσφαλτος έχει γίνει είδος πολυτελείας και αγνοείται τους τελευταίους 6 μήνες...

Πού βρίσκονται άραγε τα 2 μηχανήματα τύπου RAM για την αποψίλωση χόρτων στους δρόμους του νησιού μας; Τα συγκεκριμένα μηχανήματα μέχρι και πέρυσι ήταν σε λειτουργία. Που βρίσκονται σήμερα; Μάλιστα, έχοντας και σύμμαχο τον καλό καιρό από αρχές Μαρτίου με παρατεταμένη ξηρασία, έπρεπε να δουλεύουν πυρετωδώς (ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ).

Ποιός έχει την ευθύνη καθημερινότητας για την σημερινή αποτυχημένη εικόνα του νησιού μας;

Ποιός έχει την ευθύνη για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στα έργα που γίνονται στο νησί μας από τους εργολάβους, κάνοντας ότι θέλουν και αποπερατώνουν τις εργασίες, όποτε θέλουν;

Ποιος έχει την ευθύνη ότι στο δήμο Κω, η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο 2021, έδωσε μέσο covid, 45 υπάλληλους με παρατεταμένη σύμβαση 2 μηνών έως 31/5/2022 και ταυτόχρονα 85 υπάλληλους ανταποδοτικού χαρακτήρα 8 μηνών, που φεύγουν 30/4/22

Άραγε σχεδίασε κάποιος για να είναι όλα έτοιμα, έχοντας πληθώρα προσωπικού;

Καμιά απολύτως δικαιολογία δεν χωράει εδώ!!

Ο κ. Νικηταράς οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να αναλάβει την ευθύνη για την απογοητευτική και τραγική εικόνα, που βρίσκεται για πρώτη φορά το νησί μας, σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να μας πει, σε ποιον είχε αναθέσει την ετοιμότητα του νησιού μας !!

Αγαπητοί συμπατριώτες, μην περιμένετε τίποτα περισσότερο,  σηκώστε τα μανίκια και ελάτε να αναλάβουμε εθελοντικά, ο καθένας την προετοιμασία του νησιού μας.

Είμαστε μονοί μας, ο καπετάνιος εγκατέλειψε το πλοίο. Σήμερα κοινοτικοί σύμβουλοι της Ισχυρής Κω και στελέχη πρώτης γραμμής, εγκαταλείπουν το πλοίο.

Στο πρώτο επίσημο διαγώνισμα, με θέμα την καθημερινότητα, ο κ. Νικηταράς απέτυχε να κάνει το αυτονόητο πράξη. Έμεινε μετεξεταστέος για την επομένη τουριστική σεζόν.

Τελικά, μετά την έναρξη της τουριστικής σεζόν, τον Μάρτιο 2022, αυτό που μας έμεινε και θα έχουμε να θυμόμαστε, θα είναι τα Μπακλαβαδάκια ...

Τουλάχιστον κάτι θα έχουν να θυμούνται οι τουρίστες μας !!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 0-1 ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 89΄’

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

 ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/04 - 13:53
Ασφενδιού
Εντολή, Θέση και λόγο τπήρε από τους Ασφενδιανους ,από το χωριό του ο κύριος Γιωργαλλης. Αυτός δεν του έδωσε απολύτως τίποτα παρά του αφαιρέσε ότι μπορούσε μήπως και φύγει από τη θέση του προέδρου αν ήταν στο χέρι του θα το είχε κάνει αλλά ο νόμος δεν το προβλέπει. Μικροσκόπιο η κατάντια του νησιού? Υ.Γ. και κάτι ακόμα ο κύριος Γιωργαλλης έδωσε θέση και λόγο και κάποιο άλλοι που έτρεχαν ενεργά για να βρίσκεται αυτός στην εξουσία....Ας συβεργαστει το καπετανοπουλο πρώτα με τονυς δικούς του και μετά βλέπουμε....
Χαχαχα!!!!
Χαχαχα!!!! 29/04 - 13:43
Προς αναγνωστες
Αχαχαχαχα! Ουστ αποκει. Πηρατε την κατηφορα. Δε σας σωζει τιποτα!!!
Αναγνώστες
Αναγνώστες 29/04 - 12:15
Πολιτική
Αυτός ο καπετάνιος όμως σου έδωσε θέση και λόγο στην πολιτική. Αντί να κρατάς το μικροσκόπιο κοίταξε να συνεργάστητε για το καλό του τόπου και μην γίνεστε γραφικοί.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ