Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Χατζημιχαήλ: Σε δύσκολη θέση οι ξενοδόχοι μικρών μονάδων λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα - Ζητούν από το Υπουργείο να κάνει ρυθμίσεις

21/01/2023
125 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται ξενοδόχοι της Κω, μικρών κυρίως μονάδων, αντικρίζοντας τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι ήταν ακόμα και τριπλάσιοι σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ παραμένουν αυξημένοι ακόμα και τον χειμώνα.

«Είναι τραγικό να έρχεται λογαριασμός 6.500-7.000 τους καλοκαιρινούς μήνες και τώρα αυτός να αγγίζει τις 21.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή τρεις φορές πάνω, ενώ και τους χειμερινούς μήνες ξεπερνούν οι χρεώσεις τις 5.000 χωρίς, μάλιστα κατανάλωση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μηνάς Χατζημιχαήλ στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Ο κ. Χατζημιχαήλ υποστήριξε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο σε ρυθμίσεις 100 δόσεων γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε «οι συνάδελφοί μου είναι απελπισμένοι και δεν θα τα βγάλουν πέρα οι επιχειρήσεις τους με τα υπέρογκα αυτά ποσά».

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται στην περιδίνηση των χρεών, ιδιαίτερα μετά την περίοδο της πανδημίας, το υψηλό ενεργειακό κόστος, τα αυξημένα λειτουργικά τους έξοδα ακόμα και πρόσθετες κρατήσεις ΕΦΚΑ από το κράτος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων διερωτήθηκε «πώς να τα βγάλεις πέρα όταν κάνεις αύξηση στα συμβόλαια της τάξης του 5-10% και πληρώνεις ενέργεια 100%!».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ