Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μαθητές και εκπαιδευτικούς του Πειραματικού Σχολείου του Παν/μίου Αττικής υποδέχθηκε το Ιππ. Λύκειο Κω

08/05/2024
214 Εμφανίσεις
5 Σχόλια

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε τους 31 μαθητές και τους 4 συνοδούς εκπαιδευτικούς του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου της Αθήνας, που πραγματοποίησαν επίσκεψη στο σχολείο μας στο πλαίσιο ολιγοήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στο νησί της Κω.    

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή στους χώρους του σχολείου, ενώ έγινε παρουσίαση στοιχείων της ιστορίας του «Ιπποκρατείου» Λυκείου από την αρχή της λειτουργίας του, καθώς και σύντομη αναφορά στη σημερινή λειτουργία και τις δράσεις, που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια. 

Τονίστηκε ιδιαίτερα ο χαρακτήρας της λειτουργίας του σχολείου μας στην κατεύθυνση της προώθησης των ανθρωπιστικών αξιών, στο πνεύμα των αρχών του Ιπποκράτη και στη συνέχεια, παρουσιάστηκε και αναγνώστηκε από την εκπαιδευτικό Αναστασία Τσολάκη ο Ιπποκρατικός Όρκος στη μετάφραση του Μανόλη Κιαπόκα και δόθηκε σε όλους αναμνηστικά από ένα αντίτυπο του. Σε ανάμνηση της επίσκεψης αυτής δόθηκε επίσης ένα αντίτυπο από το λεύκωμα με την Ιστορία του Ιπποκρατείου Λυκείου, του Αλέκου Μαρκόγλου, για τη Βιβλιοθήκη του Σχολείου. 

Πραγματοποιήθηκε επίσης σύντομη παρουσίαση της συνεργασίας των δύο σχολείων κατά την περίοδο 2022-23, στο πλαίσιο της λειτουργίας των Εκπαιδευτικών Ομίλων, με θέμα την  ανάδειξη, διαφύλαξη και αξιοποίηση του Αρχείου των σχολείων, στους οποίους συμμετείχε το σχολείο μας με ομάδα 5 μαθητών και υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Σοφία Καραγιάννη. 

Από την πλευρά της ομάδας του Πειραματικού Σχολείου παρουσιάστηκε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας η διαδικασία ψηφιοποίησης του έντυπου αρχειακού υλικού και του σχετικού ειδικού εξοπλισμού.

Η επίσκεψη έκλεισε με μετακίνηση της ομάδας στο Ρωμαϊκό Ωδείο και ξενάγηση από τους μαθητές του τμήματος Β3 του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του σχολείου, Παναγιώτας Κωστοπούλου.


Ο Διευθυντής

Γεώργιος Φ. Χαρτοφίλης 

ΠΕ04.01 – Φυσικός 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 5
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/05 - 14:01
Τελικά....
Για ποιο λόγο υπάρχει η αξιολόγηση στελεχών δημοσίου δεν θα μάθουμε ποτέ. Ειδικά για το Ιπποκράτειο η επιλογή του συγκεκριμένου θα έπρεπε να διδάσκεται ως περίπτωση μελέτης για δυνατούς λύτες στα μελλοντικά - ικανά - ελπίζουμε στελέχη, για το καλό των παιδιών....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/05 - 00:41
για τους λαθρο μια χαρα τα ηξερε να τρεχει και να βγαινει στις καμερες της ΕΕ
ποιος δεν θυματε τους λαθρο το 2015 Ποιο πολλες ωρες στην αλληλεγγυη αλα καρτ βρισκοταν Παρα στο σχολειο Προφανως στην Αντιδρωσα Αριστερα μονο για τους λαθρο ενεργοποιουνται για τα καθημερινα καθηκοντα τους Δειχνουν νωχελικοτητα και υπνωση ειτε του δικαιου ειτε της αδιαφοριας αλλα αυτοι εισαστε σας μαθαμε χρονια τωρα!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/05 - 23:02
Σε βύθιση το σχολείο....
Πέρασαν Διευθυντές που άφησαν ιστορία. Τώρα είναι σε βύθιση το σχολείο με ελάχιστες δράσεις.... Βγάζουν δ.τ. με ένα μήνα καθυστέρηση....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 08/05 - 22:43
Αποχαιρετά την την Αλεξάνδρεια
Και να ήταν μόνο αυτές οι δράσεις... κάποτε αυτό το σχολείο ήταν κόσμημα, οι ατελείωτες δράσεις που έχουν γίνει από αυτό το σχολείο στο παρελθόν έχουν αφήσει εποχή, γεμάτες γνώση, βιωματικού τύπου. Χαρτοφιλη παραιτησου άμεσα, δώσε πίσω στο Ιπποκράτειο την χαμένη του αίγλη.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 08/05 - 22:05
Χαρτοφίλη
Αυτές δεν είναι δράσεις που αναδεικνύουν ούτε εσένα ούτε το σχολείο. Αλλά υπήρχαν και δεν υπάρχουν πια στο Ιπποκράτειο. Το καλύτερο που θα έχεις να κάνεις είναι να παραιτηθείς

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ