Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Ματωμένη βροχή» στο Ασκληπιείο της Κω;

28/04/2023
2268 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ένα ερώτημα συνόδευε την χθεσινή φωτογραφία του Κώστα Κωστογλάκη από το Ασκληπιείο Κω. Τι μπορεί να συνέβη και που οφείλεται το κόκκινο νερό σε πέτρινη «γούρνα» του Ασκληπιείου; 
Θα μπορούσε να είναι ένα σπάνιο φαινόμενο που λέγεται ματωμένη βροχή, όμως στην περίπτωση μας δεν είναι καθώς δεν παρατηρήθηκε σε διπλανές κοιλότητες. 
Μάλλον προϋπήρχε σκόνη με κόκκινα χρωστικά στοιχεία -συχνά προερχόμενα από πολύ διακριτές στοιχειώδεις ουσίες: οξείδιο του σιδήρου-αιματίτη, θειούχο υδράργυρο κιννάβαρη ή τετροξείδιο μολύβδου, όμως εκτιμώ ότι έφτασε από τα κοντινά κυπαρίσσια εξαιτίας της Τρεντεπόχλιας άλγης που συσσωρεύεται στους κορμούς των δέντρων. 
Οταν έπεσε το βρόχινο νερό αναμείχθηκε και άφησε πίσω του την εικόνα που αντίκρισε το πρωί ο καλός φίλος Κώστας.
Το νερό της βροχής θεωρείται η πιο καθαρή μορφή νερού. Όμως ακαθαρσίες και τα άλατα που υπάρχουν στο νερό στη γη αφήνονται πίσω κατά την εξάτμιση από τον ήλιο. Συχνά το νερό της βροχής που λαμβάνουμε στη γη δεν είναι απαραίτητα καθαρό, καθώς αφαιρεί ακαθαρσίες και σωματίδια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα μαζί με αυτό.
Η ματωμένη βροχή δεν είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, καθώς πρέπει να υπάρχουν αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις κόκκινης σκόνης στη βροχή....Ποια είναι η πιο σπάνια βροχή στη Γη;Υπάρχει μαύρη βροχή; Βρέχει στο Σύμπαν; Περισσότερα
Γεωδίφης[geogeodifhs.blogspot]
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ