Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με αγιασμό ξεκίνησε η επαναλειτουργία μετά από 5 χρόνια της Σχολής Δυτών Καλύμνου

31/10/2023
157 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ.κ Παίσιος, συμπαραστατούμενος από το  Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, πρωτοσύγκελο Αμφιλόχιο Σακαλλέρο, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής Δυτών Καλύμνου στους ανακαινισμένους χώρους.


Στην τελετή του αγιασμού ήταν παρόντες  ο οικοδεσπότης Διευθυντής της Σχολής και Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης,ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης, ο αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Δημήτριος Γώγουλας, ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Διονύσιος Κλάδης , ο Διοικητής του νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός,ο Υποδιευθυντής της Σχολής Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής, ο αρχιεκπαιδευτής της Σχολής, Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά ο Μητροπολίτης κκ. Παίσιος, ο Λιμενάρχης και Διοικητής της Σχολής Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος

Η Σχολή Δυτών Καλύμνου, είναι η μοναδική δημόσια Σχολή που λειτουργεί στην Ελλάδα και πιστοποιεί δύτες.

Η διάρκεια της φοίτησης στη Σχολή για την απόκτηση του πτυχίου είναι 40 εργάσιμες ημέρες και θα φοιτήσουν σε αυτή την εκπαιδευτική περίοδο συνολικά 15 σπουδαστές.

Απ’ αυτούς οι 8 εκ των οποίων 2 γυναίκες, θα εκπαιδευτούν ως δύτες , 6 ως επιτηρητές δυτών και ένας ως Κυβερνήτης.

Όπως προαναφέραμε στην φετινή εκπαιδευτική σειρά συμμετέχουν  και 2 γυναίκες η Μαριάννα Οικονόμου από Χαλκίδα και η Μαριέλλα Παυλάτου από Πειραιά, που θα εκπαιδευτούν ως δύτριες.


Δείτε video με δηλώσεις του Λιμενάρχη και του Επάρχου για την ανακαίνιση των χώρων της Σχολής και στιγμιότυπα από τη σημερινή εκδήλωση που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.kalymnos-news.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ