Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με απόφαση του Δήμου Νισύρου περιορίζονται σε δύο οι ημέρες κυνηγιού στο νησί

16/09/2022
298 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Από το Δήμο Νισύρου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022 ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, ο Δήμος Νισύρου στην συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 7/09/22, αποφάσισε (Α/Α:64/2022) ομόφωνα τα παρακάτω:

Δεδομένου ότι η κυνηγετική περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει εντός των ημερών και λαμβάνοντας υπόψη την έντονη δυσαρέσκεια που προκαλεί κάθε χρόνο, τόσο στους υποστηρικτές της δραστηριότητας αυτής, όσο και στους πολέμιους, το γεγονός της αλόγιστης θήρευσης, καλούμαστε να αποφασίσουμε τον περιορισμό των επιτρεπτών ημερών κυνηγιού σε δύο την εβδομάδα, αντί τριών που ίσχυε έως σήμερα και συγκεκριμένα προτείνονται οι ημέρες Τετάρτη και Κυριακή. Η παρούσα απόφαση θα διαβιβαστεί στα αρμόδια όργανα προκειμένου να συνδράμουν με τα μέσα που διαθέτουν στο περιορισμό της λαθροθηρίας, στον έλεγχο της πιστής εφαρμογής των κανόνων που διέπουν την χορήγηση αδειών οπλοκατοχής, κυνηγετικών αδειών κλπ. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε σε συνεργασία με τις αρχές του νησιού και της Περιφέρειας, να περιορίσουμε το ανωτέρω φαινόμενο και να προστατεύσουμε το οικοσύστημα.

Το ΔΣ αφού έλαβε υπόψη του:

• Το άρθρο 173 του Ν.3463/06, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 207 του Ν.4555/18,

• Τα άρθρα 65 και 225 του Ν.3852/2010,

• Τον Ν.4412/2016, όπως ισχύει,

• Την παραπάνω εισήγηση της Προέδρου.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και όλοι οι πολίτες της Νισύρου, παρακαλούν τους κυνηγούς να σεβαστούν και να τηρήσουν την απόφαση αυτή και να δραστηριοποιηθούν με τρόπο φιλικό και υπεύθυνο προς το περιβάλλον. Έχουν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν δυσάρεστα περιστατικά τα οποία δεν τιμούν κανέναν, όπως σκουπίδια που αφήνονται σε διάφορα σημεία του νησιού, υπέρβαση των καθορισμένων και νόμιμων ζωνών, και  φυσικά η υπέρμετρη και παράνομη θήρευση.

Ελπίζουμε σε μια ομαλή κυνηγετική περίοδο με πνεύμα συνείδησης και συνεργασίας από όλου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ
ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ 16/09 - 23:14
ΝΤΡΟΠΗ ΟΤΙ ΙΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ
Θα φας καλά λυριε δήμαρχε στις εκλογές για πες μου εμάς τους μαγαζάτορες μας ρώτησε καθόλου οι τους ανθρώπους με τα ενοικιάζομενα δωμάτια που περιμένουμε όλο το χειμώνα αυτά τα άτομα να έρθουν για να κάνουμε κάποιες εισπράξεις στα μαγαζιά μας
Παλιος Κυνηγός
Παλιος Κυνηγός 16/09 - 21:55
Συγχαρητήρια
Συγχαρητήρια στον Φημαρχο και σε πλους οςους πήραν αυτην την απόφαση !Μακάρι να το απαγόρευαν υο κυνήγι για 2-3 Χρονια να πολλαπλασιαστούν τα ζώα !Μακάρι να ακολουθούσε το παραδειγμα σας και ο Δήμαρχος Κω ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ !!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ