Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με αρκετό κόσμο τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής & Εικαστικού κοσμήματος στη Χάβρα

22/06/2022
320 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Mε αρκετό κόσμο, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 19/6, τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και Εικαστικού κοσμήματος μέ τίτλο “ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΝΉΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ” που διοργάνωσαν η Αστική Εταιρεία ''Ιπποκράτης'', η Ιερά Μητρόπολις  Κώου & Νισύρου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Κω “Ὁ Ηρόδοτος” στην πρώην Εβραϊκή Συναγωγή (Χάβρα), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας ''Ιπποκράτης'' κ.  Διονυσία Τελλή, εξέφρασε τη χαρά της για την υλοποίηση της εν λόγω έκθεσης καλωσορίζοντας τους πρωταγωνιστές, Αστέρη Γκέκα και Λίνα Παππαδοπούλου στο νησί μας.

Ο Μητροπολίτης μας συνεχάρη τους δυο καλλιτέχνες για τις ξεχωριστές δημιουργίες τους καλώντας, παράλληλα, τον καθένα από μας, θαυμάζοντας αυτά τα έργα, να αναλογιστεί το μέγεθος του πολιτισμού που παρήγαγαν οι Μικρασιάτες, ο οποίος παρά τα μαρτυρικά γεγονότα που μεσολάβησαν με αποκορύφωμα την καταστροφή του 1922, δεν έπαψε να ταξιδεύει ανά τα χρόνια.

Έπειτα, ο Αλέκος Μαρκόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κω ''Ο Ηρόδοτος'' χαιρέτισε την πρωτοβουλία των Αστέρη Γκέκα και Λίνας Παπαδοπούλου που με σύμμαχο την καλλιτεχνική τους έμπνευση φιλοτέχνησαν σειρά έργων τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και παράλληλα προκαλώντας και τη ντόπια δημιουργία.

Και οι δυο καλλιτέχνες της έκθεσης με τίτλο “ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΝΉΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ” συγκινημένοι, ευχαρίστησαν τους ενορχηστρωτές αυτής της ιδιαίτερης έκθεσης και εν συντομία ανέλυσαν το ύφος των έργων τους που θα παρουσιάσουν στο κοινό της Κω ως τις 26 Ιουνίου στη Χάβρα. Υπενθυμίζεται ότι οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 11:00-13:00 και 19:00-22:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής & Εικαστικού κοσμήματος στην πρώην Εβραϊκή Συναγωγή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο πατήρ Ιωάννης Κουτάντος, ο Ιμάμης Ιρφάν Τράμπα, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, Σμαραγδή Παρισίδη, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός και η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Κω ΝΔ, Μαρία Ψύρη. Ανάμεσα τους και ο συγγραφέας, Θεοδόσης Διακογιάννης αλλά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Πολεμιστών Κω, Ματθαίος Καζαμίας. 


kostv.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/06 - 11:57
Αιρετικός
Δεν ειναι πλέον Μητροπολητης των Ορθοδόξων διοτι συνλειτουργεί και εχει πολλυ στενές σχεσεις με τους Αλοθρησκους τους Νέο ταξιτες τους προδρομουσ Του Αντίχριστου, και έτσι ειναι εδω και πολλυ καιρό πλέον ( ισως να ήταν εξ αρχης) Αιρετικός μαζι με τον Οικουμενικό τον Αρχιεπίσκοπο Ελλαδος και λοιπών κληρικών που τους ακολουθούν !!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ