Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με δάκρυα αποχαιρέτησαν οι Άγγλοι τουρίστες της Κω την Βασίλισσα Ελισάβετ

19/09/2022
359 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Άγγλοι τουρίστες που βρίσκονται σε διακοπές αυτές τις ημέρες στο νησί μας την Κω, την Δευτέρα, βρέθηκαν σε καφετέριες, αίθουσες ξενοδοχείων και άλλους χώρους με τηλεόραση προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Καρδάμαινα που είναι κατεξοχήν τόπος διακοπών των Άγγλων, όλη μέρα οι τηλεοράσεις ήταν συντονισμένες στα αγγλικά δορυφορικά κανάλια με τους πελάτες να παρακολουθούν την τελετή στον τόπο διακοπών τους.  

Σε φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τους Άγγλους στο Harbour Lounge του κ. Γιάννη Κρητικού στην Καρδάμαινα οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και παρακολουθούσαν με ευλάβεια την όλη διαδικασία.  

Όπως μας μεταφέρθηκε, ήταν πάρα πολλοί στεναχωρημένοι καθώς ο θάνατος της Ελισάβετ σήμανε την λήξη μίας ολόκληρης εποχής. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έκλαιγαν βλέποντας στην τηλεόραση την κηδεία και άλλοι συνεχώς αναφωνούσαν πόσο πολύ την αγαπούσαν μέχρι τέλους οι περισσότεροι στην Αγγλία.  

Η ίδια εικόνα υπήρχε σε πολλά ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια και μπαρ σε ολόκληρο το νησί της Κω, καθώς η κηδεία της εκλιπούσης ήταν ένα γεγονός παγκόσμιο. Πάντως οι περισσότεροι τουρίστες μετέφεραν ότι ήταν πολύ καλύτερες οι συνθήκες θέασης στην Κω, παρά στην Αγγλία όπου επικρατούσε συνωστισμός.  

Ευχαριστούμε την Άννα Μυξολούφη για τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες .  

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
ΤΚ18
ΤΚ18 20/09 - 15:13
ΔΗΛ
ΔΗΛ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ......
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 20/09 - 12:49
Απώλεια
Οι αυτοκρατορίες δεν χτίζονται με ειρηνικά μέσα οι ηγεμόνες για να κρατηθούν σκοτώνουν εκτελούν καταστέλλουν εξεγέρσεις και γενικά είναι υπεύθυνοι πολεμικών επιχειρήσεων κοιτάζουν το συμφέρον της αυτοκρατορίας τους. Έπρεπε να δώσει χάρη στους Κύπριους αγωνιστές όπως δεν έπρεπε να εκτελέσει ινδούς αυτόχθονες Αυστραλούς Ισπανούς στη Μάλτα και στο Γιβραλτάρ στον Καναδά Ινδιάνους και μαύρους στην Αφρική .μαζί με τη Βουλή των λόρδων βουλευτών καθάριζαν όποιον αντιστέκονταν στα κυριαρχικά και επεκτατικά σχέδιο τους .παρόλα αυτά κατάφερε να βρίσκεται στο θρόνο της σχεδόν έναν αιώνα . Είδαμε τον Αναστασιάδη της Κύπρου και τον Τρίντο του Καναδά στην κηδεία της μαζί με άλλους υποταγμένους στην μεγάλη βρετανική κοινοπολιτεία.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/09 - 11:08
ΚΥΠΡΙΟΣ
ΔΕΝ ΕΔΟΣΕ ΧΑΡΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ;
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 19/09 - 20:44
Απώλεια
Η βασίλισσα Ελισάβετ αποτέλεσε ένα σύμβολο της βρετανικής αυτοκρατορίας και ικανή αρχηγός της βρετανικής κοινοπολιτείας. Την διέκρινε η αξιοπρέπεια και η ευγένεια. Ήταν στοργική μητέρα και καλή σύζυγος με αρχές. Έζησε άνετα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και αντιμετώπισε φουρτούνες και σοβαρές κρίσεις. Όσο για την πολιτική και κυβερνητική διαδρομή της αυτή θα την κρίνει αυστηρά η ιστορία. Είχε υπό την ευθύνη της πολλές χώρες και διαφορετικούς λαούς. Άλλωστε οι αυτοκρατορίες δεν γίνονται με κλάδο ελαίας. Πάντως ο βρετανικός λαός την σεβόταν και την αγαπούσε πολύ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ