Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑ (ΧΑΛΙΚΟΥΡΑ)

06/05/2024
234 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Eορτάστηκε και φέτος, με Εσπερινό την παραμονή της γιορτής του, την Κυριακή του Πάσχα 5/5, και με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, τη Δευτέρα του Πάσχα 6/5, η τιμή του ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου στο γραφικό εξωκλήσι του Αη Γιώργη του Κεφάλα (περιοχή Χαλικούρα).

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που παραβρέθηκαν στον Εσπερινό που τελέστηκε από τον Πανοσολογιότατο Ιεροκήρυκα Αρχιμανδρίτη κ. Ιωακείμ Οικονομίκο και τον Πρωτοπρεσβύτερο ιερέα Ιωάννη Διακοπαναγιώτη, συνεπικουρούμενοι από τους ιεροψάλτες της Αγίας Παρασκευής κ.κ. Μιχάλη Χατζηνικήτα, Δημήτρη Διακονικολή και Βασίλη Παπαδόπουλο. Σημαντική συμβολή της νεωκόρου της ενορίας Δήμητρας Παπαδοπούλου, καθώς και των Επιτρόπων κ.κ. Δημήτρη Κεφαλιανού και Αγαπητού Αγαπητού.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιωακείμ αναφέρθηκε στο σημαντικό βίο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη, που αποτελεί διαχρονικό στήριγμα των πιστών. Τιμάται τόσο από τους Χριστιανούς, με εκκλησίες και εξωκλήσια αφιερωμένα σε εκείνον, με πρώτο τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό ναό στο Φανάρι, όσο και από μουσουλμάνους, οι οποίοι αναγνωρίζουν την βοήθεια που πρόσφερε και σε εκείνους, παρότι αλλόθρησκοι.

Ο Άγιος Γεώργιος να πρεσβεύει και να φυλάσσει όλο τον κόσμο. 

 

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ