Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Mε λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου των Πετρουμιανών

09/07/2022
905 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Πλήθος κόσμου, παρέστησαν στα θυρανοίξια και στα εγκαίνια, του νεόκτιστου Ιερού Ναού του Άγιου Γεωργίου στη Νέα Αλικαρνασσό, το απόγευμα του Σαββάτου. Με τρεις Μητροπολίτες, τον Αγκύρας κ. κ. Ιερεμία, τον Σύμης κ. κ. Χρυσόστομο και τον Κώου κ. κ. Ναθαναήλ και σύσσωμο τον κλήρο, έγινε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. Ακολούθησαν τα κηρύγματα των Μητροπολιτών και οι ομιλίες των επισήμων, με το ευλαβές εκκλησίασμα να παρακολουθεί αδιαλείπτως προσευχόμενο. 

«Στον αιχμαλώτων ελευθερωτή και των πτωχών υπερασπιστή, στον Τροπαιοφόρο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο».

Αύριο το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος, η ακολουθία των εγκαινίων και η πρώτη Θεία Λειτουργία.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ

Καλλιμάρμαρος, περικαλλής, όπως αξίζει στο Θείο Εκκλησιαστικό κάλλος, είναι ο νεόδμητος Ιερός Ναός του Αγίου Γεώργιου του Πετρουμιανού.  Ένας υπέρλαμπρος Ναός, ρυθμού Βυζαντινού, Σταυροειδής Βασιλική μετά τρούλου, μαζί με ένα πανύψηλο καμπαναριό, πνευματικό καταφύγιο και δύναμη ψυχική, για τους ευλαβείς παστούς της Χριστιανοσύνης. 

Ένα τάμα εκατό ετών, από την Μικρασιατική ολέθρια καταστροφή (1922-2022),γίνεται πραγματικότητα. Τότε  που η φωτιά και το σίδερο του πολέμου, κατέκαψαν τα πάντα, μαζί και τους Χριστιανικούς τόπους λατρείας. Παρόλα τα δεινά η φλόγα δεν έσβησε από τους ξεριζωμένους Μικρασιάτες, Πετρουμιανούς. Πάντα σιγόκαιγε η ελπίδα να ξανακτίσουν το Ναό τους. Την  Εκκλησιά που τους έκαψαν οι οχθροί και πρόλαβαν με χίλια βάσανα, αν και ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες τότε, να διασώσουν την θαυματουργή εικόνα του Στρατηλάτη Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Έτσι οι Μικρασιάτες της Κω, με τον πιο δραστήριο σύλλογο τους και οι ευσεβείς κάτοικοι και δωρητές του νησιού μας, με γενναιοδωρία και αποφασιστικότητα, ξανάχτισαν και περάτωσαν την θρυλική Εκκλησιά του Αη Γιώργη του Πετρουμιανού, απέναντι από την βασανισμένη Αλικαρνασσό, της Μικράς Ασίας. 


Ξανθίππη Αγρέλλη  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/07 - 03:00
ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ
ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΜΑΘΕΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΙΜΩΤΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ. ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΕΙΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΓΕΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΛΥΠΗΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ