Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με μεγάλο ενδιαφέρον η εκπαιδευτική ημερίδα από το Σβουρένειο ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Συνεκπαίδευση στη πράξη, είμαστε ένα όλοι εμείς"

13/05/2023
341 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μία πολύ αξιόλογη εκπαιδευτική ημερίδα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Λαογραφικό Μουσείο Κω, από το Σβουρένειο ΚΔΠΑ ΜΕΑ, με τίτλο "Συνεκπαίδευση στη πράξη, Είμαστε Ένα Όλοι Εμείς".

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη των συνεκπαιδευτικών εργαστηρίων που υλοποίησε το Σβουρένειο ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε συνεργασία με σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νησιού μας. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν συνολικά 200 μαθητές και 16 εκπαιδευτικοί, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω, το 2ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό, το 5ο Δημοτικό, το 6ο Δημοτικό, το 7ο Δημοτικό, το Δημοτικό Ζηπαρίου και Πυλίου, όπου είχαν την ευκαιρία, με βιωματικό τρόπο, μέσα από στοχευμένα εργαστηριακά και αθλητικά προγράμματα και κατάλληλο εκπαιδευτικό σχεδιασμό, να γνωρίσουν την αξία της διαφορετικότητας ,τη σημασία της ενσυναίσθησης αλλά και τη δύναμη της θέλησης.

Στην εισήγησή του ο Διευθυντής του Σβουρένειου κ. Κ. Χατζηδαυίδ επισήμανε πως η συμπερίληψη είναι κουλτούρα, αφορά όλη την κοινωνία και δεν πρέπει να μας φοβίζει η διαφορετικότητα. Στόχος των προγραμμάτων σημείωσε, ο κ. Χατζηδαυιδ, είναι η ενημέρωση για όλους, και η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης ενώ τόνισε πως το 2022 συνεκπαιδευτηκαν 200 μαθητές από σχολικά συγκροτήματα του νησιού και αυτό πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Στην ημερίδα, σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν και οι:

- Έψιμος Δημήτρης (Υποδιευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου), όπου μίλησε για την επιβράβευση της προσπάθειας, μέσα από την συνεκπαίδευση

- Μαρία Κατσιαούνη (εκπαιδευτικός 4ου Δημοτικού Σχολείου), όπου αναφέρθηκε στο συμπεριληπτικό σχολείο

- Ιωάννης Διακομανώλης (Δ/ντης του 5ου Δημοτικού Σχολείου) με θέμα «η αναπηρία είναι αποδεκτή, πριν φτάσει στην πόρτα μας»

- Αλέξανδρος Καϊσερλης (εκπαιδευτικός πληροφορικής), όπου μίλησε για τα άτομα με αναπηρία και νέες τεχνολογίες

- Στέλλα Αρίδα (Κοινωνική Λειτουργός του Σβουρένειου), όπου αναφέρθηκε στο θέμα «τα αποτελέσματα της συνεκπαίδευσης στην οικογένεια».

Η ημερίδα έκλεισε με απονομή διπλωμάτων στους μαθητές και τιμητικών πλακετών στα Σχολεία ,για την συμπεριληπτική κουλτούρα που τα διακρίνει . 

Την ημερίδα παρουσίασε η δημοσιογράφος Καλλιόπη Διανελλάκη .Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ