Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με πολύ κόσμο η παρουσίαση του βιβλίου « Από την Αλικαρνασσό στα Δωδεκάνησα» του Μ. Τριανταφύλλου

14/07/2022
532 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ιπποκρατείων 2022 υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΒΣ και συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Μικρασιατών Κω και τον Πνευματικού Ομίλο Κώων ο «ΦΙΛΗΤΑΣ» πραγματοποιήθηκε στο  Λαογραφικό Μουσείο το «Χάνι» η παρουσίαση ενός εξαιρετικού βιβλίου. 

«Προϊόν» μεγάλης έρευνας και πολλών αφηγηματικών ωρών από συνεντεύξεις με απογόνους Μικρασιατών δεύτερης και τρίτης γενιάς σε μία τρίτομη έκδοση που αξίζει να έχει κάποιος στην συλλογή του. 

Το θέμα του βιβλίου η εγκατάσταση των προσφύγων από το Πετρούμι στα ιταλοκρατούμενα Δωδεκάνησα, με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και πολλές ιστορίες που συγκινούν.... 

Με ιδιαίτερα απλό αλλά περιγραφικό λόγο, ο συγγραφέας αποδίδει τις ιστορίες που του περιέγραψαν με εξαιρετικό τρόπο και σε τέτοιο βαθμό, που σε «μεταφέρει» νοητά σε εκείνη την εποχή. 

Στο πάνελ της παρουσίασης η Μαρία Τουλαντα Παρισίδη, Συγγραφέας, Ιστορικός και Φιλόλογος και ο Νίκος Κανταρζης, Αρχιτέκτων περιφερειακός σύμβουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικητάρας η Αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου ο τέως υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κωου-Νισύρου κ.κ. Ναθαναηλ και πολλοί Μικρασιάτες. 

Καλλιόπη Δανελλάκη 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ