Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με θρησκευτική ευλάβεια ο Εσπερινός της Αγάπης στην Κω

05/05/2024
413 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με θρησκευτική ευλάβεια, τελέστηκε το πρωί της αναστάσιμης Κυριακής, ο Εσπερινός της Αγάπης και η λιτάνευση της Εικόνας Αναστάσεως με τις δέουσες τιμές στην πόλη της Κω.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Ναθαναήλ, ακολουθώντας μία παλαιά παράδοση, περιστοιχιζόμενος από κληρικούς της Μητρόπολης, εισήλθε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου ενεδύθη τα αρχιερατικά άμφια στο μέσον του ναού.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, ο κλήρος και οι πολίτες της Κω, κατευθύνθηκαν προς τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, και στη συνέχεια , η έναρξη τού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Εν συνεχεία γίνεται η λιτάνευση της Εικόνας της Αναστάσεως Κω, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Κω υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Γκαναβούρα φτάνοντας  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω.

Εκεί γίνεται η ανάγνωση των Ευαγγελίων σε ξένες γλώσσες (και μελοποιημένο στην ομηρική διεύθυνση από τον χορό των Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη-καθηγητή Γιώργο Σακέλλη) και η Απόλυση του Εσπερινού συγχοροστατούντος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ.κ. Ιερεμία.

Ακολούθησαν τα Βυζαντινά τροπάρια της αναστάσεως και μετά το ‘Χριστός Ανέστη,’ οι δυο Αρχιερείς μοίρασαν στο ευλαβές εκκλησίασμα, τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ