Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μεταμφιεσμένο σε τουρίστες το κλιμάκιο της Δ/νσης Οικονομικής Αστυνομίας κάνει ελέγχους στην Κω

13/07/2022
988 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μεταμφιεσμένοι είναι φέτος οι ελεγκτές που έχουν έρθει στην Κω όπως μας μετέφεραν επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι δέχτηκαν έλεγχο από κλιμάκιο το οποίο αποτελούνταν από άτομα που φορούσαν βραχιολάκι και σαγιονάρες all inclusive ξενοδοχείου του νησιού. 

Φαίνεται ότι το κουστούμι και ο χαρτοφύλακας είναι παρελθόν καθώς στην προσπάθειά τους για να διαπιστώσουν οποιαδήποτε παράβαση, τα στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών κυκλοφορούν με βερμούδα, μπλουζάκια παραλίας, σαγιονάρες και το γνωστό βραχιολάκι που φορούν οι τουρίστες στα ξενοδοχεία allinclusive.  

Με λουκ τουριστικό γίνονται έλεγχοι στην Κω 

« Δεχτήκαμε τις προηγούμενες ημέρες επίσκεψη ενός κλιμακίου στην επιχείρησή μας που αποτελούνταν από δύο άτομα. Μία γυναίκα και έναν άνδρα οι οποίοι ήταν μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες και φορούσαν ρούχα παραλίας. Χαρακτηριστικό ήταν ότι φορούσαν βραχιολάκι και σαγιονάρες γνωστού ξενοδοχείου ενώ δεν έφεραν μαζί τους κάποια τσάντα». 

Το κλιμάκιο συστήθηκε ως στελέχη της ΣΔΟΕ Ηρακλείου με δυνατότητα ελέγχου όμως και για ζητήματα που αφορούν τα Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.  

Έτσι πέρα από τα φορολογικά στοιχεία, αποδείξεις και τις ταμειακές, έγινε έλεγχος και στο προσωπικό και τηρούνταν όλα τα νόμιμα σε ότι αφορά την ασφάλιση των εργαζομένων, δηλωμένο ωράριο κτλ. 

« Από ότι γνωρίζουμε, το κλιμάκιο εμφανίστηκε με αυτό το λουκ σε όλες τις επιχειρήσεις που επισκέφτηκε. Δεν έχει τύχει σε εμάς να έρθουν ξανά έτσι ντυμένοι αλλά έχουμε διαβάσει πολλές φορές ότι συμβαίνει σε άλλα νησιά να εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι οι ελεγκτές». 

Έλεγχοι σε όλα τα νησιά όλο το καλοκαίρι 

Σε συνέχεια των επίσημων ανακοινώσεων του Υπουργού Εργασίας καθίσταται σαφές πως στο κομμάτι των ελέγχων, θα “πρωταγωνιστήσουν” τα νησιά του Ν. Αιγαίου και μεταξύ άλλων, πολλά νησιά των Κυκλάδων που έχουν έντονη τουριστική δραστηριότητα και κατ΄ επέκταση μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων σε λειτουργία. 

Στόχος των ελέγχων είναι η διασφάλιση της τήρησης της φορολογικής και της εργατικής νομοθεσίας, ιδίως όσον αφορά στην αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, στην τήρηση των χρονικών ορίων εργασίας, θέματα αμοιβών, αδειών και λοιπών παροχών εργασίας καθώς και ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία. 

Πάντως τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση παράβασης είναι τσουχτερά. Επίσης η παρεμπόδιση του ελέγχου είναι ποινικό αδίκημα, ενώ ο έλεγχος διεκπεραιώνεται χωρίς την παρεμπόδιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων. 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ