Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Σ. Καμπουράκη για την παγκόσμια ήμερα περιβάλλοντος

05/06/2024
100 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972, η οποία καθιερώθηκε για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας. 

Περιβάλλον είναι ο χώρος που μας «περιβάλλει»: το σπίτι μας, ο χώρος της δουλειάς μας, οι πόλεις μας. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες επιδρούν θετικά ή αρνητικά στην ποιότητά του. Αυτή, με τη σειρά της, επιδρά θετικά ή αρνητικά στον άνθρωπο. Μια αλυσίδα, όπου ο κάθε κρίκος παίζει σημαντικό ρόλο στον κύκλο της ζωής.

Η ανθρωπότητα  πρέπει να συνειδητοποιήσει σύντομα τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ίδια της την ύπαρξη πάνω στον πλανήτη Γη αν δεν αρχίσει να προστατεύει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους που της εξασφαλίζουν την επιβίωση, την υγεία και την ευεξία. 

Τα περιβαλλοντικά (ή οικολογικά)  προβλήματα που συναντάμε γύρω μας είναι πολλά και σοβαρά και κυρίως δημιουργούνται λόγω της δραστηριότητας ανθρώπων :  ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, μείωση της βιοποικιλότητας, ατμοσφαιρική ρύπανση, φαινόμενο του θερμοκηπίου, τρύπα του όζοντος,  πυρκαγιές - αποψίλωση των δασών,  όξινη βροχή είναι μόνο μερικά από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί                              ο άνθρωπος.

Κάθε πολίτης έχει χρέος να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αλήθεια, ότι χωρίς το περιβάλλον ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει, γι’ αυτό και πρέπει να σταματήσει την αλόγιστη εκμετάλλευση.  Και οι επιστήμονες θα πρέπει να προβληματιστούν για τις μεταλλάξεις της φύσης  που είναι ιδιαίτερα προκλητικές πάνω στη φύση και τον άνθρωπο.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει, να στηρίξουμε  την πολιτική της αειφόρου ανάπτυξης και να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της πολιτικής, προσβλέποντας στο βιώσιμο περιβαλλοντικά μέλλον του τόπου μας και ολόκληρης της πατρίδας μας, την οποία θα παραδώσουμε για να ζήσουν τα παιδιά μας. 

Ένα μικρό βήμα  είναι να αναλάβουμε συνειδητά και οργανωμένα, την ευθύνη τόσο για τη μείωση, όσο και για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτωνπου παράγουμε, κάνοντας ανακύκλωσηκαι αλλάζοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες.

Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής. 

Με εκτίμηση,


Ο Αντιδήμαρχος

Περιβάλλοντος – Καθαριότητας &

Πολιτικής Προστασίας 


Καμπουράκης Αντ. ΣταμάτηςΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/06 - 23:19
Δεν ξεραμε οτι
«Το περιβαλλον ειναι ο χωρος που μας περιβαλλει».. και τα βρισκεις ετοιμα και δεν ξερεις τι να διαλεξεις.... Αφηςε τις δηλωσεις... και καθαριςε το νησι... που ειναι τοσο βρωμικο .. οσο ΠΟΤΕ!!! Πληρωνεστε και πανε βερεσε!!!
Κωα
Κωα 05/06 - 18:06
Σκουπίδια παντού
Αντί να γράφετε βαρύγδουπα μηνύματα για την ημέρα περιβάλλοντος βγείτε να καθαρίσετε ….παντού σκουπίδια και χόρτα …..έλεος
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/06 - 12:52
Ζαααααα.
Κάντε υποδομές και προγράμματα παραλαβής εκεί στον δήμο!Και μετά να απειλήται με. Πρόστυχα!Όλα δικά σας τα θελεται και δίχως κόπο!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ