Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ν. Κούτρας (Ξενοδόχος): Ικανοποίηση από τη φετινή τουριστική κίνηση στην Κω – Αναγκαία η βελτίωση των υποδομών στο Νησί

18/11/2022
192 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Εξαιρετικά αισιόδοξος εμφανίζεται για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα για την Κω και την Ρόδο ο έμπειρος ξενοδόχος κ. Νίκος Κούτρας του ομίλου Aktis Hotels, ο οποίος μίλησε στο Βήμα της Κω.

Ικανοποίηση παρά τα μειωμένα κέρδη για το 2022

« Η σεζόν σε Κω και Ρόδο φέτος πήγε πάρα πολύ καλά με υψηλές πληρότητες για τα τουριστικά καταλύματα. Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα είναι σαφώς μειωμένα εξαιτίας των ανατιμήσεων και της ενεργειακής κρίσης. Έχει μειωθεί αισθητά το κέρδος σε όλες τις επιχειρήσεις. Όμως η φετινή χρονιά ήταν μία πολύ καλή αρχή στην μετά Covid εποχή».

Ο κ. Κούτρας διακρίνει μία αυξητική τάση για ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ακόμη και των πόλεων όπως η Αθήνα όπου πλέον υπάρχει η τάση για city breaks και όχι μόνο τις κλασικές διακοπές σε νησιωτικούς προορισμούς. Επίσης αυξάνονται και οι εταιρείες κρουαζιέρας στη χώρα μας που δείχνει την τουριστική δυναμική της Ελλάδας.

Σε ανοδική τροχιά το 2023

«Την επόμενη χρονιά πρέπει να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα της φετινής χρονιάς και να πάμε καλά. Η τάση και τα στοιχεία πάντως δείχνουν ότι έρχεται ένα καλό 2023 παρά τις παγκόσμιες αναταραχές που υπάρχουν και τις συνέπειες όλων αυτών των παραγόντων».

Ανάγκη η βελτίωση των υποδομών της Κω – Περιθώρια βελτίωσης, ανάπτυξης και επένδυσης

Ο διορατικός ξενοδόχος που βρέθηκε στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου είδε ότι η Ελλάδα ξεχώρισε με την παρουσία της και συγκέντρωσε όλο το ενδιαφέρον πάνω της. Σε ότι αφορά την Κω, έχει ακόμη πολλά περιθώρια ανάπτυξης και είναι ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές.

« Βλέπουμε ότι η αναβάθμιση του αεροδρομίου βοήθησε την Κω τουριστικά. Πρέπει όλες οι υποδομές να αναβαθμιστούν και να καλυτερέψουν. Υπάρχει στην Κω χώρος για ανάπτυξη και επενδύσεις. Όλα τα funds είναι εδώ παρά τα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ