Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Τελευταία σχόλια

Μαρία Β.: Σήμερα (18:27)
Προς 15:20 - Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Υπήρξαν και πολλοί Κώοι που βοήθησαν τους κατατρεγμένους. Σας παραπέμπω στην Ιστορία της Κω του αείμνηστου Βασίλη Χατζηβασιλείου. Ας μην τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα.
Αναγνώστες : Σήμερα (18:27)
Ιστορία ζοφερή - Γιατί δεν λέτε για την προδοσία των φασιστών και δοσίλογων του νησιού που κατεδωσαν τους αμάχους Εβραίους; Μετά τους πήραν κινητή και ακίνητη περιουσία και ξαφνικά έγιναν όλοι πλούσιοι; Τι φταίνε οι άμαχοι Εβραίοι όταν η κυβέρνηση τους εξοντώνει τους άτυχους αγωνιστές της Παλαιστίνης και μαζί τους τον άμαχοι πληθυσμό;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

N. Mυλωνάς: Και από τις φετινές εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα της εβραϊκής κοινότητας Κω έλειπε η ειλικρίνεια - Σκόπιμη η σιωπή για την γενοκτονία στην Παλαιστίνη

22/07/2025
63 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

ΚΩΣ 21.07.2025 διαβάζουμε: Σε  ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και σεβασμού, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) και η Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025,  εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Κωαπό την Ναζιστική ΓερμάνιαΤο πρωί έγινε μνημόσυνο στο Εβραϊκό νεκροταφείο, με τον αρμόδιο Ιουδαίο Ραβίνο και μετά τοποθετήθηκε αναμνηστική πλάκα, στον τοίχο του Επαρχείου εκεί όπου συγκέντρωσαν τους αθώους αμάχους Εβραίους.Από τα ηλεκτρονικά μέσα ακούσαμε τις ομιλίες. Όλα ωραία και ανθρώπινα με μια μεγάλη εξαίρεση που βάζει η ιδιά η ζωή:Έλειπε η οποιαδήποτε αναφορά στη σημερινή κατάσταση στην περιοχή Ισραήλ-Παλαιστίνης λες και εκεί είναι εποχή ‘’κανονικότητας’’. 

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ: 

  1. Την ιδιά μέρα διαβάζαμε ότι: τουλάχιστον 67 είναι οι νεκροί στη Γάζα, από νέα πυρά του Ισραήλ, σε σημείο όπου Παλαιστίνιοι περίμεναν φορτηγά με βοήθεια από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι είχαν «ρίξει προειδοποιητικά πυρά» για να απομακρύνουν «μια άμεση απειλή» και αμφισβήτησαν τον αριθμό των αναφερόμενων νεκρών. Εκπρόσωπος του στρατού υποστήριξε ότι τα στοιχεία για των θυμάτων «φαίνεται να είναι διογκωμένα» και πως «ο στρατός σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει εσκεμμένα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια».Την Τρίτη 15.7.25 ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έχει καταμετρήσει 875 θανάτους ανθρώπων που προσπάθησαν να παραλάβουν τρόφιμα, από τα τέλη Μαΐου και οι 674 από αυτούς καταγράφηκαν κοντά στα κέντρα διανομής του GHF
  2. Ο υφυπουργός παιδείας κ. Βλάσης στην Βουλή είπε ότι με παρέμβαση του ΚΙΣ Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο απαλείφθηκε από το σχολικό βιβλίο Γ Γυμνασίου  κείμενο ( που είναι αφήγηση παλαιστίνιου ψυχιάτρου που μιλά για την θέση του παιδιού στον πόλεμο) που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή πριν από 22 χρόνια, την περίοδο κυβέρνησης Σιμίτι και  που πρόεδρος της παιδαγωγικο ινστιτούτου ο ‘’δικός μας’’ Σ. Αλαχιώτης. Γιατί το Υπ. Παιδείας εν έτει 2025 να το απαλείψει; Πως και γιατί το ΚΙΣ επιβάλλει την πολιτική του άποψη στο Κράτος μας; Στην Ιστοσελίδα του ΚΙΣ δεν υπαρχει αναφορά, καμία αναφορά, στα γεγονότα της πολεμικής δράσης του κράτους του συγχρόνου Ισραήλ. 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:

Α.Στις εκδηλώσεις της Κω θα ήταν αναγκαίο να κρατηθούν αποστάσεις από το ΚΙΣ και το ‘’ελεγχόμενο’’ μονομερές περιεχόμενο των εκδηλωσεων. ο φασισμός και ο πόλεμος της κυβέρνησης Νετανιάχου έχει στιγματιστεί από πλήθος Εβραίων της διασποράς. Το να ‘’κάνουμε τον κουφό’’ όταν παραβιάζονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα είναι επικίνδυνο. Οι γενοκτονίες και οι πόλεμοι είναι βίωμα του Λαού μας. Θα ήταν αποδοτικότερο και πιο τιμητικό για την μέρα μνήμης των αθώων θυμάτων της Εβραϊκής κοινότητας του νησιού μας να σημειωθούν με διπλωματικό και ευγενικό τρόπο οι αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας για την γενοκτονία-ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων εκ μέρους του Ισραηλινού κράτους.Το ΚΙΣ (με αποδείξεις)δεν είναι αμέτοχο της εθνικιστικής πολιτικής του Ισραήλ.

Β.Έχουμε σχηματίσει την εντύπωση ότι από την Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ εκπέμπεται ένα λόγος πατριωτικός- εθνικός- χριστιανικός και τοπικός. Πως δικαιολογείται η σιωπή του και η παράκαμψη γεγονότων όπως αυτά της καταστροφής χριστιανικών μνημείων στην Παλαιστίνη που ανάγκασαν το νΠαπά της Ρώμης σήμερανα είναι εκει στιγματίζοντας την κρατική βία του Ισραήλ; Πως και γιατί η ορθόδοξη εκκλησία δεν κινείται σε σχεση με την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή σε αντίθεση με άλλα δόγματα;

Γ. Στις τοπικές εκδηλώσεις γενοκτονίας στον Πόντο έλειπε και εκεί σκοπίμως η αναφορά στην Παλαιστίνη πιστοποιώντας ένα γενικότερο τοπικό κλίμα απολιτικού και ανιστόρητου συμβιβασμού. 

Ν. Μυλωνάς

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Μαρία Β.
Μαρία Β. 22/07 - 15:50
Προς 15:20
Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Υπήρξαν και πολλοί Κώοι που βοήθησαν τους κατατρεγμένους. Σας παραπέμπω στην Ιστορία της Κω του αείμνηστου Βασίλη Χατζηβασιλείου. Ας μην τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα.
Αναγνώστες
Αναγνώστες 22/07 - 15:20
Ιστορία ζοφερή
Γιατί δεν λέτε για την προδοσία των φασιστών και δοσίλογων του νησιού που κατεδωσαν τους αμάχους Εβραίους; Μετά τους πήραν κινητή και ακίνητη περιουσία και ξαφνικά έγιναν όλοι πλούσιοι; Τι φταίνε οι άμαχοι Εβραίοι όταν η κυβέρνηση τους εξοντώνει τους άτυχους αγωνιστές της Παλαιστίνης και μαζί τους τον άμαχοι πληθυσμό;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ