Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Τελευταία σχόλια

Ανώνυμος: Σήμερα (21:39)
Θανασης - Γραφικο τητες!
Ανώνυμος: Σήμερα (21:39)
Μάχες και μάχες - Άλλοι για τόν τόπο τους και άλλοι για την τσέπη τους
Ανώνυμος: Σήμερα (21:39)
Μποτ - Εκεί που το πας καλά ρε Μυλωνά στο τέλος μας το χαλάς με την αριστεριλα σου έλεος πια
Ανώνυμος: Σήμερα (21:39)
Απορια - Νικολακι, δεν λες κουβεντα για την κυβερνηση που διελυσε την αυτοδιοικηση. Τους γλυφεις?
Αντιμαχεια : Σήμερα (21:39)
Διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ - Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

Nίκος Μυλωνάς: Τι υποστηρίξατε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ κ. Δήμαρχε θέματα που μας αφορούν;

09/11/2025
110 Εμφανίσεις
5 Σχόλια

  1. Στην Αλεξανδρούποληβρέθηκε και ο ΔήμαρχοςΚω για το πανελλήνιοσυνέδριο των Δήμων της Χωράς μας (2025). Διαβάσαμε τοκείμενο του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου μας λέει  ότι συντάχθηκε με τους δήμαρχους του ΝοτίουΑιγαίου ζητώντας ‘’να επιστρέφουν στα νησιά μας ο πλούτος του παράγουμε’’! Ωραία! Ποιος φταίει κ. Δήμαρχε γι αυτό; Έχει όνομα; Ποιος έχει την εξουσία μα το κάνει και δεν το κάνει; Εσείς τονκαταγγέλλετε; Αν όχι γιατί; Ποιος θα μας το πει;
  2. Στην ανάρτηση του. ο κ. Νικηταράς αποφεύγει, όπως το συνηθίζει, όλα τα θεματα αιχμής που έχουνφέρει τους Δήμουςτης Χώρας μας στα όρια της ανυπαρξίας;Επαναδιατυπώνονταςγενικότητεςκαι αοριστίεςπου κανείς δεν θαδιαφωνήσειαποφεύγειτα κρίσιμα σημεία και δεν διακινδυνεύει τις πολιτικές του δουλείες. Ταυτόχρονα μέσα από την ασάφεια και την γενικολογία του, εμείς οι Δημότες,δεν βλέπουμε την αίτιατων προβλημάτων και δεν αντιλαμβανόμαστε τηνπροοπτική του Δημου μας. Οι δηλώσειςσούπας χωρίς ιδεολογία, χωρίς ορατή στρατηγικήεπιδίωξη και χωρίς διαδικαστική πρακτική δεν βοηθουν και την παράταξη του να ξεχωρίσει το κύριο από το δευτερεύων. Ηεμπειρία μας μας λέει ότι ο κ. Δήμαρχος δεν θα μας πει κάτιουσιαστικά, κάτι πολιτικό και κάτι το αναγκαίοαπό τα του συνεδρίου που θα επηρεάσει τα Δημοτικά προβλήματα στην αυριανή συνέντευξη τύπου που θα κάνει, αν κάνει! .

Οι εποχές όμως είναι πολύ διαφορετικές και δύσκολες για να κρύβεται η αλήθεια. Στο διαδίκτυο υπαρχει όλη η διαδικασία:https://www.youtube.com/live/Ue2MRwP_qXU?si=Gov7PQ28jI4HmgHQ

Μη αναμένοντας να ακούσουμε την αλήθεια από τον εκπρόσωπο μας στο συνέδριοπαρακολουθήσαμε το συνέδριο. Διατυπωθήκαν 3 διακριτέςαπόψεις:πρώτηήταν των συμπαθούντων την ΝέαΔημοκρατία (με την στήριξη της ΝΔεκλέχτηκε 66% των συνέδρων–δήμαρχων το 2023) που έκανανελαφρά κριτική στο κυβερνητικόέργο λέγοντας όμως ότι η πολιτική της είναι σε σωστήκατεύθυνση που εξέφραζε ο κ. Κυρίζογλου πρόεδρος της ΚΕΔΚΕπου ενώ συσπειρώνει 60% των παριστάμενωνδημάρχων, την προταση του ψήφισε μόλις το 30% του συνόλου και το 49% των παρισταμένων.

Η δεύτερη που καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική και εκφράστηκε από τον ΔήμαρχοΑθηνών κ. Δούκα που εκφράζει τον χώρο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που ενώ συσπειρώνειτο 30% των εκλεγμένων πηρε το 47,50% των παριστάμενων των δημάρχωνΗ τρίτηήταν της Λαϊκής συσπείρωσης(Δήμαρχος Πατρών κ. Πελετίδης) που ενώ συσπειρώνειτο4% των εκλεγμένων πηρε το 10% των παριστάμενων. 

  1. Έγινε ένα χαμός στο τέλος γιατί το αν στο τελικόψήφισμα θα καταδικαζόταν η κυβερνητική πολιτική στην τοπικήαυτοδιοίκηση η θα έκλεινε με τηνκριτικήστήριξη της ΚΕΔΚΕ. Ο προεδροςτης ΚΕΔΚΕ κ. Κυζιρογλουπροσπάθησε να αποφύγει την ακριβήκαταμέτρηση λέγοντας συνέχεια με υπεροψία και εντελώςαντιδημοκρατικά ότι η πλειοψηφία είναι δεδομένη!!! Ο κ, Δούκας είχε δίκαιο και η πλειοψηφίααναγκάστηκε να προχωρήσει στην καταμέτρηση. Το συνέδριο ενέκρινε τελικά το ψήφισμα της φιλοκυβερνητικήςομάδαςδημάρχων με 92 ψήφους έναντι 89 της ομάδαςΔούκα και 10 της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το αποτέλεσμα θεωρείται ηχηρή προειδοποίηση προς το Μαξίμου. Πολλοί εκπρόσωποι των δήμων εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις συνεχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της, την απουσία διαλόγου και τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, που την οδηγούν συνεχώς και σε νέα σε λειτουργικά και οικονομικά αδιέξοδα.
  2. Η διαδικασία, οι ομιλίες, και οι διαδικασίεςαποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή. Οι αλλαγές που εξήγγειλαν οι υπουργοί της ΝΔ στην αυτοδιοίκησηοδηγούν τον θεσμό σε ακόμη χειρότεροεπίπεδοαπαξίωσης! Αυτό που επειδιώκει η ΝΔ είναι να ελέγξειτις δημοτικές πολιτικέςεξελίξεις με αλλαγές στον εκλογικό νόμο! Για ακόμη μία φορα!

5. κ. Δήμαρχε, θα προσφέρατεκαλήυπηρεσία στους δημότες σας και στον Δήμο μας εάν μας διευκρινήσετεσε ποια πλευρά σταθήκατε στο ψήφισμα της ΚΕΔΚΕ; Ποια πρακτικά θέματα υποστηρίξατε ότι αποτελούν την τροχοπέδη στο έργο σας που μας έχουν οδογήσει στην σημερινή παρακμή.

6. Μνημονεύουμε την ομιλία του Δημάρχου Αστυπάλαιας που είπε ‘’είμαστεΔήμαρχοι άλλα δεν είμαστε!’’ θέλοντας να πει ότι ‘’ο Δήμος μου δεν υπαρχει’’! και την ομιλία του δημοτικού συμβούλου Σαντορίνης:‘’ο τοπικήαυτοδιοίκησηβράζει! Το καζάνι θα εκραγεί’’ και συμπλήρωσε ‘’έχουμε πει: δεν θέλουμε άλλο μπετόν στο νησιού μας με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και έρχονται με την μορφή στρατηγικών επενδύσεων και φτιάχνουν κολοσσούς με κυβερνητικές χρηματοδοτήσεις όταν δεν έχουμε νερό!!!

Ν. Μυλωνάς

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 5
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/11 - 09:40
Θανασης
Γραφικο τητες!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/11 - 19:54
Μάχες και μάχες
Άλλοι για τόν τόπο τους και άλλοι για την τσέπη τους
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/11 - 07:59
Μποτ
Εκεί που το πας καλά ρε Μυλωνά στο τέλος μας το χαλάς με την αριστεριλα σου έλεος πια
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/11 - 07:55
Απορια
Νικολακι, δεν λες κουβεντα για την κυβερνηση που διελυσε την αυτοδιοικηση. Τους γλυφεις?
Αντιμαχεια
Αντιμαχεια 09/11 - 23:25
Διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ