Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ν. Μυλωνάς: Χωρίς πνοή, χωρίς αναφορά στα τοπικά θέματα, η ομιλία του κ. Τσίπρα στο νησί μας

27/04/2023
72 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Α. Η επίσκεψη λίγων ωρών και την ομιλία του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα δεν απέδωσε να αναμενόμενα για το νησί μας. Ούτε μία αναφορά στα τοπικά ζητήματα και καμία δέσμευση για τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Η περσυνή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σημαδεύτηκε με τις μεγάλες του υποσχέσεις σε συγκεκριμένα τοπικά αιτήματα (ανεκπλήρωτα…). 

Να είναι άραγε πιο ειλικρινής ο κ. Τσίπρας του κ. Μητσοτάκη που αγνόησε τους μεγάλους τοπικούς μας στόχους όπως τα περί νοσοκομείου και πανεπιστημιακής σχολής; Να είναι άραγε αυτό το αποτέλεσμα της βίαιης γείωσης του στην πεζή πραγματικότητα της διαχείρισης; Της οριστικής του απομάκρυνσης από διακηρύξεις και οραματισμούς περί ρήξεων και αλλαγών στις κοινωνικές δομές; Να είναι προϊόν της πολιτικής του ωρίμανσης; Ίσως.

Β.Η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν ηταν καθαρά προεκλογική και ‘’μέσω ημών’’ απευθύνονταν σε πανελλαδικό ακροατήριο. Προσωποποίησε τις πολιτικές του κριτικές με συνεχείς αιχμές κατά του κ. Μητσοτάκη,  παρακάμπτοντας το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό υπόβαθρο των προβλημάτων που γεννά ένα κρατικό  σύστημα με κατεστημένους μηχανισμούς και ελεγχόμενες διαδικασίες. Η με απλοϊκές προσεγγίσεις ομιλία του προβλήθηκε υπερβολικά μέσω της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού τύπου. Αυτό προκάλεσε την άμεση απάντηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μετα από λίγες ώρες αναφέρθηκε στις ‘’υποσχέσεις Τσίπρα από την Κω’’, υπερκαλύπτοντας τες με εξαγγελίες μεγαλύτερων παροχών! φέρνοντας τον κ. Τσίπρα σε δύσκολη θέση , αφού οι υποσχέσεις του υστερούν οικονομικά! Η Κως ήταν το εναρκτήριο βήμα της εκλογικής αντιπαράθεσης 2023 του δίπολου Τσίπρας-Μητσοτάκης και συνέχεια των αντιπαραθέσεων τους στην Βουλή. Εκατέρωθεν αφορισμοί και υποσχέσεις μακριά από κάθε κριτική και αυτοκριτική! Μακριά από κάθε  προσέγγιση των αίτιων που μας έχουν οδηγήσει σε μια προφανή παρακμιακή  κατάσταση. Περιμέναμε κάτι διαφορετικό.  

Γ.Η αναφορά  Τσίπρα στα τοπικά μας προβλήματα μας περιορίστηκε στην εξαγγελία του ΄΄υγειονομικού ισοδύναμου’’  που αφορά όλο τον νησιωτικό χώρο. Το παρουσίασε ως συνέχεια του ‘’ναυτικού ισοδύναμου’’ ισχυριζόμενος ότι αυτά τα 2 θα καταστήσουν τους νησιώτες ίσους με τους πολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας!  Η ιδέα ακούγεται ωραία αλλά δεν αντέχει σε κριτική με το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο Εθνικού Συστήματος Υγείας που καλύπτει με όρους ισότητας όλους τους Έλληνες! Όπως και το ναυτικό ισοδύναμο είναι μέτρο περιορισμένης και επιλεκτικής κλίμακας. Δεν απαντά στις ανάγκες μιας κρατικής υγειονομικής υποδομής που συμβάλει στην καθολική ανάπτυξη των  κοινωνιών στην εξέλιξη τους. Είναι προσωρινές λύσεις με προχειρότητα και διαχειριστική λογική στο πλαίσιο των κρατουσών καταστάσεων.

Δ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται το νησί μας. Πρώτη επίσκεψη 12 Μάιου 2011:  (Πηγή:www.dimokratiki.gr. periodia-tsipra-stin-ko). ‘’Επισκέφθηκε το πρωί το ΙΚΑ της Κω ενώ στη συνέχεια παρέστη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κω. Ακολούθως είχε συνάντηση με τη διοίκηση, το σύλλογο Νοσοκομειακών Ιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κω ενώ το απόγευμα πραγματοποίησε ομιλία στο κινηματοθέατρο «Ορφέας». Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για καθολική αποτυχία του μνημονίου, τονίζοντας ότι η χώρα “οδηγήθηκε εκβιαστικά και μεθοδευμένα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”. Μίλησε για “στημένο παιχνίδι της κυβέρνησης Παπανδρέου” προσθέτοντας ότι “Αυτό το μίγμα υποκρισίας, ασχετοσύνης και νεοφιλελεύθερου φανατισμού, Εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών καλούνται σήμερα να το πληρώσουν με το πιο σκληρό τίμημα”.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) τόνισε ότι “βρίσκεται σε κατάσταση ολοκληρωτικής νευρικής κρίσης” ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο “λάφυρο” είναι η δημόσια περιουσία.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι “προσπαθεί να μαζέψει τζάμπα λαϊκή δυσαρέσκεια παριστάνοντας ότι είναι εναντίον του Μνημονίου”.

Πρότεινε μεταξύ άλλων επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του.

Ε. Όλα αλλάζουν με τον χρόνο. Οι συγκρίσεις όμως είναι απαραίτητες όταν ‘’κουβαλάς στις πλάτες σου μεγάλες υποθέσεις’’. Ο Γ. Σεφέρης μας προειδοποίησε: ‘’Βουλιάζει όποιος σηκώνει τις μεγάλες πέτρες’’! 

Ν. Μυλωνάς

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Απολητικος
Απολητικος 27/04 - 23:48
Πολιτική
Και σένα Νικολάκη τι σε κόφτει;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ