Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

O Δ/ντης του νοσ/μείου “Γεννηματάς” Γ. Κοπάδης μιλάει για την εξαγγελία του νέου νοσοκομείου, αλλά και το Κ.Υ. Αντιμάχειας

07/06/2022
444 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη εξασφάλισε η εφημερίδα μας με τον διευθυντή του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και πρώην δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κω, κ. Γιώργο Κοπάδη. Ο συμπατριώτης μας με αφορμή τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, τοποθετείται για τις εξελίξεις της δημόσιας υγείας του νησιού μας, καθώς και ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια με εντατικές ενέργειες και προσπάθειες στα υπουργεία, προσπαθεί να βελτιωθεί ο χώρος της δημόσιας υγείας στην Κω.

Μεταφέρει την εικόνα από τις συναντήσεις στην Αθήνα, σχολιάζοντας την κομματική τοποθέτηση κάποιων, δημιουργώντας μία εικόνα ασάφειας. Σχολίασε την επιμονή του Δημάρχου για το νέο νοσοκομείο, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Κω με τέσσερις βουλευτές μία προσωπική επιτυχία, ενώ σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, ανέφερε ότι υπάρχει ελπίδα με φόντο την λειτουργία από τον Δήμο, με την δημόσια συναίνεση και των παρατάξεων.


Ερ: Κ. Κοπάδη πριν λίγες ημέρες επισκεφθήκατε με το συντονιστικό όργανο του Δήμου πολιτικούς παράγοντες στην Αθήνα. Δώστε μας κάποια στοιχεία για αυτές τις συναντήσεις.

Γ.Κ.: «Αρχικά θα πρέπει να αναφέρω ότι ήταν τιμή προς το πρόσωπο μου εκ μέρους του Δήμου η συμμετοχή σε αυτό το συντονιστικό όργανο. Σκοπός του συντονιστικού οργάνου ήταν η προβολή των υγειονομικών προβλημάτων του νησιού μας κεντρικά. Δυστυχώς μετείχα μόνο σε δύο συναντήσεις, διότι το μεσημέρι εκείνης της ημέρας είχα σοβαρές υποχρεώσεις στο Νοσοκομείο.

 Υπήρχε σαφής προσυνεννόηση για το ρόλο του συντονιστικού οργάνου, καθώς και για τις θέσεις που θα στηρίξει. Ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος και η κ. Ρούφα ανέλυσαν επακριβώς την υγειονομική κατάσταση, ζητώντας το αυτονόητο. Δυστυχώς όμως κάποια μέλη δεν μίλησαν ως μέλη του συντονιστικού οργάνου, αλλά ως εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων. Ίσως θεώρησαν ότι οι πολιτικές παρατάξεις που εκπροσωπούν είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν λύσεις. Αυτό το γεγονός δημιούργησε κάποιες φορές κλίμα ασυνεννοησίας στη γενική εικόνα του συντονιστικού οργάνου».


Ερ: Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου της Κω. Γράφτηκαν πολλά σχόλια. Ποια η θέση σας:

Γ.Κ.: «Ειπώθηκαν σχόλια τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Το γεγονός όμως είναι μόνο ένα. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, τέσσερεις υπουργοί της κυβέρνησης και ο Περιφερειάρχης μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω, εξήγγειλαν την κατασκευή νέου σύγχρονου Νοσοκομείου. Όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, έγινε επιτέλους η αρχή για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου. Κάποιες φορές θα πρέπει όλοι να κάνουμε την υπέρβαση, η μικροψυχία πρέπει να σταματήσει. Κάποιες φορές πρέπει να κατανοήσουμε, πέραν των προσωπικών μας επιδιώξεων, ότι η εξαγγελία του νέου Νοσοκομείου είναι πλέον γεγονός.

 Όλοι έχουμε το δικαίωμα της καλόβουλης κριτικής. Και πριν κάνουμε την κριτική, πρέπει στοιχειωδώς να ξέρουμε να κάνουμε και αυτοκριτική. Τι προσέφεραν όλοι αυτοί μέχρι τώρα, τι κατάφεραν μέχρι τώρα και εάν κατάφερναν κάτι αντίστοιχο πως θα αντιδρούσαν»;


Ερ: Ποιους θεωρείτε ως κύριους παράγοντες αυτής της επιτυχίας;

Γ.Κ.:  «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την αξία ενός νέου Νοσοκομείου. Πολλοί δούλεψαν, οραματίσθηκαν και αγωνίσθηκαν για αυτό το γεγονός. Πολλοί θα θελήσουν να οικειοποιηθούν αυτή την επιτυχία. Παρά το ότι μέχρι τώρα αρκετές φορές έχω κάνει αυστηρή κριτική στον κ. Νικηταρά, θεωρώ ότι η εξαγγελία του νέου Νοσοκομείου είναι προσωπική του υπόθεση. Το πίστεψε από την πρώτη στιγμή, το πάλεψε και το πέτυχε. Είμαστε όμως ακόμη στην αρχή. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Θυμάμαι επίσης και τα λόγια του κ. Κοντού (διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υγείας) σε επίσκεψη με τον Δήμαρχο στο Υπουργείο Υγείας: «κ. Δήμαρχε, να μας πιέζεις…εσύ στο τέλος θα κερδίσεις».


Ερ.: Κ. Κοπάδη ποια είναι η θέση σας για το ΚΥ Αντιμάχειας, υπάρχει ελπίδα;

Γ.Κ.: «Πάντα υπάρχει ελπίδα, ειδικά τώρα που οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να παραμείνει αναξιοποίητο ή να εκχωρηθεί σε ιδιώτες, συμφωνούν να αναλάβει τη λειτουργία του ο Δήμος. Εκτιμώ ότι χρειάζεται διαπαραταξιακή συζήτηση, ώστε να βρεθεί κοινή αποδεκτή λύση για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης του. Θεωρώ ότι η λύση της λειτουργίας μέσω του Δήμου, έχει ως πλεονεκτήματα τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Κέντρου Υγείας, αλλά ταυτόχρονα την ασφαλή χρηματοδότηση και την ευελιξία στη διοίκηση του».


Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/06 - 06:35
Προβληματισμός ............
Γιατρέ δεν σε προβληματίζει που δεν προσκλήθηκε ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών ??? Τη δεδομένη στιγμή προέχει η στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρούς !!! Για το Κ.Υ Αντιμάχειας έχει την τεχνογνωσία ο Δήμος να το λειτουργήσει ???
Επιμονή
Επιμονή 07/06 - 21:57
Επιμονή
Μόνο ο κοπαδης μπορεί να λειτουργήσει το κέντρο υγείας

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ