Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

O Γενικός Δ/ντης του Ιkos Aria στην Κω κ. Δημήτρης Τσάκλας μιλάει για την ημέρα καριέρας στις 6/3

05/03/2024
127 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με αφορμή την “Ημέρα Καριέρας” που διοργανώνει ο Όμιλος Sani/Ikos στις 6/3, ο Γεν. Δντης κ. Δημήτρης Τσακλάς, μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες.

- Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ο ξενοδοχειακός Όμιλος Sani/Ikos διοργανώνει «Ημέρα Καριέρας» στην κοινότητα της Καρδάμαινας. Πείτε μας δύο λόγια για αυτή τη διοργάνωση. Ποιους αφορά, και πώς μπορούν να συμμετάσχουν οι κάτοικοι;

Η «Ημέρα Καριέρας»πραγματοποιείται για τις ανάγκες στελέχωσης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος IkosAria, στην Κέφαλο της Κω και απευθύνεται σεόλους τους κάτοικους του νησιούπου ενδιαφέρονται να εργαστούν στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού. Φυσικά,η εκδήλωση είναι ανοιχτή και για υποψηφίους από όλη την Ελλάδα.Αναζητούμε άτομα για την υποδοχή, την οροφοκομία, την καθαριότητα στην κουζίνα, αλλά και μάγειρες και βοηθούς μάγειρα, bartenders, σερβιτόρους, κηπουρούς, και αποθηκάριους.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, θα βρισκόμαστε, από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού κτιρίου Καρδάμαινας, για να δούμε υποψηφίους και να μιλήσουμε μαζί τους σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις προοπτικές ανάπτυξης που θα έχουν μαζί μας στοIkosAria. Εκτός από τις συνεντεύξεις, από τις 13.00 έως τις 14.00, θα πραγματοποιηθεί εταιρική παρουσίαση του ξενοδοχείου,ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για την πορεία τουIkosAria και τη σημαντική συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη και την ανάδειξη της Κω. 

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να έλθουν απευθείας στην Καρδάμαινα, ή να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας τη σχετική onlineφόρμα.


- Τι είναι αυτό που κάνει τοεπαγγελματικό περιβάλλον στο IkosAria να ξεχωρίζει; Τι προσφέρει το ξενοδοχείο στους εργαζομένους του και ποιες είναι οι προοπτικές εξέλιξης; 

Οι εργαζόμενοί μας είναι η κινητήριος δύναμη και το σημαντικότερο πλεονέκτημά μας. Γι’ αυτό φροντίζουμε να έχουν μία σταθερή, ασφαλήσταδιοδρομία, αλλά και γρήγορη, προσιτή εξέλιξη εντός του Ομίλου. 

Ως μέλος του ξενοδοχειακού Ομίλου Sani/Ikos, ενός ομίλου που πρωτοπορεί διεθνώς σε θέματα αειφορίας και εταιρικής διακυβέρνησης, το IkosAria δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων του. Έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον εργασίας που ευνοεί την ομαδικότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, που προάγει την ισότητα και τη συμπερίληψη.

Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία, δίνοντας έμφαση στις τοπικές αγορές και κυρίως στην  τοπική αγορά εργασίας, ενώ επενδύουμε συνεχώς στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση του προσωπικού, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα trainings και στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις.

Προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ανταγωνιστικά μισθολογικά πακέτα, οφέλη, αλλά και παροχές (πχ. σίτιση, μετακίνηση, διαμονή), τις οποίες συνεχώς εμπλουτίζουμε για να ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας σήμερα. 

Παράλληλα, προωθούμε την αλλαγή και την κινητικότητα εντός Ομίλου -εφόσον οι εργαζόμενοι το επιθυμούν- δίνοντας σε όλους ευκαιρίες για καριέρα εκτός Ελλάδας, στην Ισπανία ή σύντομα και στην Πορτογαλία. 

Τέλος, θέλω να σταθώ σε ένα μοναδικό προνόμιο που έχουμε όλοι όσοι εργαζόμαστε στο IkosAria. Να απολαμβάνουμε καθημερινάένα ήσυχο, γαλήνιο, πανέμορφο φυσικότοπίοπου προσφέρει η απαράμιλλη ομορφιά της Κω.Ένα τοπίο που φροντίζουμε να προστατεύουμε, μέσα από τα περιβαλλοντικά μας προγράμματα και το οποίο προσπαθούμε συνεχώς να αναδείξουμε μέσα από τις οικολογικέςδράσεις που σχεδιάζουμε για τους επισκέπτες μας. 

Όλοι οι άνθρωποι του IkosAria αγαπάμε αυτό που κάνουμε, και αυτό φαίνεται. Το εισπράττουμε μέσα από τα χαμόγελα των επισκεπτών, των συνεργατών, των συναδέλφων μας. Μέσα από τα σχόλια και τις βαθμολογήσεις των επισκεπτών, πολλοί από τους οποίουςεπιστρέφουν κάθε χρόνο. 


- Τι θα λέγατε σε έναν νέο εργαζόμενο που ενδιαφέρεται να εργαστεί στον κλάδο του τουρισμού και, ειδικότερα, του τουρισμού πολυτελείας στην Ελλάδα;

Θα του έλεγα να κυνηγήσει τον στόχο του για μία καριέρα στον τουρισμό πολυτελείας. Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και διαρκώς αναπτυσσόμενη παραγωγική δύναμη, που προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον και δημιουργεί πολυάριθμες ευκαιρίες για όλους τους εταίρους: επιχειρήσεις, εργαζόμενους, κοινότητες.Το λεγόμενο luxurytourismαναδεικνύεται σε κυρίαρχη τάση, ειδικά μετά την περίοδο της πανδημίας. Ο Όμιλος Sani/Ikos αποτελεί παράδειγμα για το πώς ο κλάδος της πολυτελούς φιλοξενίας στην Μεσόγειο μπορεί να είναι από τους πιο καινοτόμους, αλλά και βιώσιμους κλάδους του τουρισμού παγκοσμίως. 


- Πείτε μας δύο λόγια για τον ξενοδοχειακό Όμιλο Sani/Ikos και το μοντέλο λειτουργίας των IkosResorts

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος ξενοδοχειακός Όμιλος, κυρίαρχος στον πολυτελή τουρισμό της Μεσογείου, με 12 ιδιόκτητα θέρετρα που έχουν λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις για τηφιλοξενία και τις πρακτικές τους στον τομέα της αειφορίας.

Ο Όμιλος εισήγαγε το πρωτοποριακό μοντέλο των Ikos Resorts το 2015, επαναπροσδιορίζοντας τις πολυτελείς, all-inclusiveδιακοπές. Σήμερα λειτουργεί επτά ιδιόκτητα θέρετρα Ikos στην Ελλάδα και την Ισπανία, ενώ σχεδιάζει την επέκταση της μάρκας Ikos και σε άλλους προορισμούς, όπως η Κρήτη και η Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, μέσα στα επόμενα χρόνια. Το Ikos Aria ήταν το τέταρτο ξενοδοχειακό συγκρότημα Ikos του Ομίλου, που άνοιξε τις πόρτες του το 2019, και ήδη έχει αναδειχθεί ως No.1 All-Inclusive θέρετρο στον κόσμο, στα βραβεία “TripAdvisor Travellers’ Choice 2022".

Εκτός από τις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις και υπηρεσίες που προσφέρουν στους επισκέπτες, ως μέρος του πακέτου διαμονής τους, ταIkosResortsπαρέχουν επίσης μία σειρά από υπηρεσίες, όπως η «Ikos Dine Out» και η «Local Drive Adventure, αλλά και πεζοπορίες στη φύση, δωρεάν εισιτήρια σε μουσεία κ.ά ώστε οι ταξιδιώτες να ανακαλύψουν την τοπική κουζίνα, τον φυσικό πλούτο και τον πολιτισμό του κάθε προορισμού. 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ