Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε την πρόσκληση για ένταξη και χρηματοδότηση έργων και δράσεων Υγείας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027

27/06/2024
52 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλουν πρόταση ένταξης του έργου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024

Υλοποιώντας την δέσμευσή του για χρηματοδότηση ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στο νησί της Κω, ικανοποιώντας έτσι ένα χρονίζον, πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρόσκληση με τίτλο «Επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου υποδομών υγείας, με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», καλώντας τους δυνητικούς δικαιούχους να καταθέσουν προτάσεις ένταξης  έργων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027, μέχρι τις 30.09.2024, μεταξύ των οποίων και το νέο Νοσοκομείο της Κω.


Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους, Υπουργείο Υγείας, 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Μονάδες Υγείας της Περιφέρειας και ΕΚΑΒ, για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν  και να χρηματοδοτηθούν  στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο», Ταμείου ΕΤΠΑ.  Ως δυνητικοί δικαιούχοι θεωρούνται και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους προαναφερθέντες.


Η πρόσκληση αφορά την υποβολή προτάσεων επέκτασης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών των νοσοκομειακών μονάδων, των Κέντρων Υγείας και των λοιπών  μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα μεγάλα νησιά (με πληθυσμό μεγαλύτερο των  3.100 κατοίκων), την ικανοποίηση των αναγκών των μονάδων αυτών σε υγειονομικό εξοπλισμό, την προμήθεια κινητού εξοπλισμού (ασθενοφόρα και κινητές μονάδες) και εξοπλισμού ΤΠΕ για την εσωτερική οργάνωση και την εξυπηρέτηση των πολιτών.


 Έμφαση δίνεται στην ενίσχυση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων, των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων, τη μείωση των ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών, την πρόληψη και την προαγωγή υγείας, την ενίσχυση της αποϊδρυματοποίησης και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση.

Η ενίσχυση της ΠΦΥ αποτελεί προτεραιότητα με τις επενδύσεις σε υποδομές και εξοπλισμό για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα να περιορίζονται σε εθνικό επίπεδο στο 40% των πόρων ΕΤΠΑ για την Υγεία.


Ειδικότερα, η δράση αφορά παρεμβάσεις σε υποδομές του τομέα υγείας (συμπεριλαμβανομένου και του τομέα ψυχικής υγείας, επείγουσας προνοσοκομειακής και υποδομών αποκατάστασης), σε συμφωνία με την εθνική στρατηγική στον τομέα της υγείας και τις ανάγκες σε επίπεδο Περιφέρειας και περιλαμβάνει ιδίως τα εξής:


-       αναβάθμιση/επέκταση κτιριακών υποδομών υγειονομικών μονάδων όλων των βαθμίδων με έμφαση στις υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας και ειδικότερα Κέντρων Υγείας και λοιπών μονάδων ΠΦΥ στα μεγάλα νησιά της Περιφέρειας, και υποδομών που συνεργούν με τις δράσεις του ΕΚΤ+.

-       προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη ελλείψεων ή για τον εκσυγχρονισμό υφισταμένου (συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση της ΠΦΥ)

- ασθενοφόρα και κινητές μονάδες με κατάλληλο εξοπλισμό για παροχή υπηρεσιών υγείας, οι οποίες έχουν ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών και κυρίως των απομακρυσμένων δύσβατων περιοχών της Περιφέρειας σε υπηρεσίες κυρίως Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να υποστηριχθεί, διευκολυνθεί και εντατικοποιηθεί η υλοποίηση δράσεων πρόληψης της νόσου και προαγωγής της υγείας.

-προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών για την εσωτερική οργάνωση των μονάδων υγείας και την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.


 Η αξιολόγηση των προτάσεων και η επιλογή των πράξεων που θα χρηματοδοτηθούν θα βασιστεί στη χαρτογράφηση των αναγκών η οποία διενεργείται από το Υπουργείο Υγείας.


Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr από τις 01.07.2024 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων), ώρα 08.00, έως, αποκλειστικά, τις 30.09.2024 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων), ώρα 16:00.Το Γραφείο Τύπου


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 27/06 - 16:19
πράσινες υπογραφές βάζεις;
οχι το λέω γιατί είσαι γαλάζιο αγόρι αλλά σε βλέπουμε εδω να υπογράφεις πράσινα. Τα ξέρουν αυτά στην ΝΔ;;;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 27/06 - 16:17
ΚΑΛΑ Ε
οι φωτογραφίες τα σπάνε. Απο επεξεργασία φωτογραφίας καλά τα πας. Ισως και απο επεξεργασία, παραποίηση και αλλοίωση άλλων πραγμάτων. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΈΡΟΜΑΙ ! ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΕΙ Ο ΚΩΑΚΟΣ ΛΑΟΣ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ
Κωος
Κωος 27/06 - 09:42
Καλά όλα αυτα
αλλά ανθρώπινο δυναμικό;;;;; Δυστυχώς η χώρα ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ τα παιδιά της να φεύγουν κ να διαπρέπουν σε άλλα κράτη!!!! Η κυβέρνηση των αχρήστων ....ούτε τώρα πήραν το μύνημα. . .

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ